"Citroen C5": pregledi, značilnosti, prednosti in slabosti

Značilno je, da je znamka "Citroen" povezana s proračunskimi sredstvi, majhnimi avtomobili. Da, veliko je takih modelov v francoskem proizvajalcu. Danes pa bomo obravnavali nišo srednje velikih avtomobilov. Eden od teh je "Citroen C5". Ta avto je na voljo v karoseriji in vsestranski osebi in spada v poslovni razred. Na ruskem trgu ta model ni zelo zahteven. Toda zakaj? Razumimo.

Oblikovanje

Francozi so se vedno razlikovali pri ustvarjalnih odločitvah. In "Citroen C5" ni bil nobena izjema. Navzven avtomobil izgleda privlačno tudi po več kot desetletju (takšno telo je prikazano na spodnji fotografiji).
Od daleč, avto navdušuje s svojo masivno dolgo telo. Spredaj ima avto široko kromirano rešetko, ki je nadaljevanje pokrova motorja. Žarometi so deloma podobni tistim v Chevrolet Epic-ju, vendar so že v "bazi" šli s ksenonom. Modulacije so pobarvane v barvo telesa. Na avtomobilu so tudi plastični pokrovi, ki delno ščitijo praške od gramoza. Avto ima poenostavljeno telo. Sčasoma je postal bolj neroden, a nič manj masiven.
Več svežih limuzin gre s posodobljeno optiko. Poleg leč so na voljo tudi trakovi tekočih luči. Sprednji odbijač je postal oprostitev, spremenila se je konfiguracija protipenila. Stranska črta je zdaj bolj izrazita in letev se premika navzdol. Telo je dobilo obliko kapljice. To daje avtomobilu športen in samozavesten videz.

O telesu

Kakšne so koristi povratne informacije? "Citroen C5" dobro prenašaRuske zime in ne rjave po reagentih. Ohišje modela C5 je pocinkano, z leti pa se lahko občasno pojavi. Najbolj ranljiva mesta so oboki koles, dno sprednjega odbijača in vrata.


Med slabostmi avtomobila Citroen C5 so povratne informacije šibek mehanizem odpiranja pokrova motorja. Ima kabelski pogon. Nameščen je z močnim ovinkom, zaradi česar lahko sneg zamrzne pozimi in se sploh ne odpre. Zaradi tega se pogon ali ročaj sam razkroji. Slednji je narejen iz plastike in ne iz kovine, kot pri vseh drugih avtomobilih. Zibelka se dobro odpre. Toda zaradi vdolbine (ki se nabira na konveksnem zadnjem steklu) se barva pokrova prtljažnika poškoduje, ko se odpre. V drugem telesu lastniki ne povzročajo težav.

Salon

V francoski limuzini se počutite kot vesoljska ladja: gladke fronte, zmogljiva osrednja konzola in veliko dekorativnih vložkov. Posebno pozornost si zasluži krmilo.
Vrti se ločeno od osrednjega dela. Na zadnji je masa različnih gumbov. Toda za mnoge je to pomanjkljivost. Krmiljenje mora biti čim bolj preprosto in priročno. Tukaj je preobremenjen z različnimi ključi, poleg tega pa se vrti ločeno od "središča". Med prednostmi - veliko prilagoditev (tako stolpci in fotelji). Instrumentna plošča je praktično digitalna, razen smernega merilnika smeri.
Središče zaslona je vgrajen računalnik. Tu lahko voznik spozna vse informacije o izvedbi (vključno z dnevnimi inskupno število prevoženih kilometrov). Računalnik porabi gorivo brez napak. Druga vrsta sedežev ni nič manj udobna. Sprejme do tri osebe. Med prednostmi je dobra postavitev kavča in nazaj. Zaradi dolge osnove se potniki zadaj ne bodo počutili pomanjkanja prostora. Sedeži za dežnike so lahko velur ali usnje. Najnovejša različica je na voljo v različnih barvah in odtenkih.
Med prednosti limuzine "Citroen C5" so ocene, ki kažejo na maso "čipov". To ni samo klimatska naprava v "bazi", temveč tudi dvojna zasteklitev, ogrevani prednji in zadnji sedeži, kot tudi funkcija masaže. Osvetlitev ozadja ni samo na gumbih, temveč tudi v različnih nišah - predal za rokavice in kartice za vrata. Še en plus je dobra izolacija hrupa. Avtomobil ne sliši dela vzmetenja, motorja in drugih agregatov. Citroen C5 je zelo miren avto. Med pomanjkljivostmi povratne informacije so slaba ventilacija stranskih oken. Zaradi te zime nastane ledena skorja - okna v tem trenutku je bolje, da se ne odpira. Pogosto se lastniki razpenjajo. Lahko se zgodi, da je elektronika.

Specifikacije

"Citroen C5" je opremljen z bencinskimi in dizelskimi motorji. Vendar pa je v Rusiji večina enot opremljenih z motorji prve kategorije. Osnovni motor za "Citroën C5" je linijski atmosferski za 18 litrov. Največja moč motorja je 127 konjskih moči. To je najšibkejši motor v ravnilu. Z njim se avto pospeši na sto v 135 sekundah na mehaniki. Noben drug menjalnik za 18-litrski "Citroen" ni bil predviden. Poraba goriva je 11 litrovmestnem načinu. Zunaj se ta številka zmanjša na 56 litrov.
Eden izmed najbolj priljubljenih je dvolitrski motor pri 143 silah. Opremljen je z avtomatskim ali ročnim menjalnikom. Poraba goriva te enote - 125 litrov v mestu in 7 na avtocesti. Top-up v seriji - V-oblikovan šestvaljni motor s 29 litri. Njegova moč je 210 konjskih moči. Ta enota je opremljena samo s samodejnim menjalnikom. Povprečna poraba goriva - 12 litrov v mešanem ciklu.

Dizel

Med dizelskim motorjem je treba omeniti linijo dvolitrskih agregatov. Odvisno od stopnje povečanja, razvijejo moč 138 in 160 konjskih moči. Opremljen z mehanskim ali samodejnim menjalnikom. Pospešek do sto traja od 9 do 12 sekund. Obstaja tudi linija 22-litrskih motorjev. Njihova moč je 173 in 204 konjskih moči.

Najmočnejši - 27-litrski turbodizel. Tudi z avtomatsko škatlo pospeši na stotine v 8 sekundah (še vedno, moč enote kar 240 konjskih moči).

Motorji Citroen C5 v izdaji leta 2017

V zadnjem času je bila linija obnovljena z novimi agregati. To je 16-litrski bencinski in dvolitarski dizelski motor. Prvi razvija moč pri 120 ali 150 konjskih močih. Opremljen je z avtomatsko in mehansko škatlo v prvem in drugem primeru. Razprši avtomobile do stotin za 86-122 sekund. Največja hitrost je 198 in 210 kilometrov na uro. Poraba goriva - od 5 do 98 litrov, odvisno od menjalnika in načina delovanja.
dizelska turbinaMotor razvija moč pri 138 konjskih močih. Z njim avtomobil pospeši na sto v 118 sekundah. Največja hitrost - 200 kilometrov na uro. Poraba goriva - od 55 do 10 litrov pri avtomatskem menjalniku.

O menjalnikih

Za menjalnike "Citroen C5" je na voljo več:
 • Avtomatski štirikolesni AL-4.
 • Šeststopenjski samodejni stroj "Aysin".
 • Petstopenjska mehanika.
 • Šeststopenjska mehanika.
 • Glede na odzive je najbolj nezanesljiv za avtomat "Citroen C5" štiristopenjski AL-4. Stroški popravila škatla - od 60 tisoč rubljev. Poleg tega ima ta prenos veliko porabo goriva. Mehaniki so najbolj zanesljivi, vendar zelo malo primerov. Še posebej za veliko mesto je zaželen avtomat. Med pregledi v AKPP je priporočljivo, da sprejmejo šeststopenjski "Aysin". To so japonske škatle, ki so že dolgo dokazale svojo zanesljivost. Njihov vir lahko primerjamo z motorjem. Mimogrede, najbolj optimalen motor za Citroen C5 je 22-litrski dizelski motor. Med problemi drugih motorjev - nepričakovani prekinitev časovnega pasu, po katerem nedvoumno umre ventilni mehanizem. Zamenjajte pas enkrat v 50.000 kilometrih.

  Podvozje

  Avto je zgrajen na platformi PF3. Spredaj so stojala "MacPherson", zadaj - večnadstropna. Med značilnostmi je hidropnevmatski vzmet "Hydroactive 3". Namesto vzmeti so na bonus avtomobile nameščeni zračni baloni. Prednost takšne suspenzije je visoka stopnja gladkosti. Kot je navedeno v pregledih, "Citroen C5" odlično pogoltne vse neenakosti in se ne zavija v obratih,kljub težki teži. Še en plus - možnost prilagajanja zračnosti. Avtomobil ne bo deloval s polno obremenitvijo (njegove razdalje so odkrito majhne in to je za naše ceste slabši). Če je potrebno, se lahko povečanje zračnosti - kompresor v kratkem času črpanje blazine na želeno raven (največ - 21 centimetrov).
  Med slabostmi tega vzmetenja so draga popravila. "Citroen C5" je servisiran kot "Mercedes" S-Class. Poleg tega ni vsaka storitev sprejeta za diagnostiko - obstaja veliko elektronike. Silentblocks se razlikujejo po montaži z vzvodi, kar poveča stroške popravil. Edini plus - zamenljivost rezervnih delov od 407. Peugeot.

  Cena

  Na sekundarnem trgu lahko Citroen C5 kupite za 300–700 tisoč rubljev, odvisno od leta izdaje. Novi primerki so na voljo za 1 milijon 473 tisoč rubljev (v minimalni konfiguraciji). Citroen C5 univerzalni se prodaja za 1 milijon 682 tisoč rubljev. Seznam osnovnih možnosti vključuje:
 • Sprednje in stranske zračne blazine.
 • Podnebni nadzor.
 • Prilagodljiv tempomat.
 • Ogrevanje in električni pogon zrcala.
 • Prilagodljiva razsvetljava.
 • Akustika.
 • 17-palčni liti diski.
 • Največja različica je na voljo zadaj in sprednji parktronic, biksenonska optika, električni pogon in prezračevanje sedežev, senzorji za dež in svetlobo.

  Ali naj kupim?

  Zdi se, da je "Citroen C5" precej dober avto, prijetnega videza, ergonomske notranjosti in udobnega vzmetenja. Toda ta "Francoz" je težko prodati na našem trgu.Med razlogi je kompleksna naprava. Avto je dobesedno nabran z elektroniko, ki se v osmih letih zapre. In da bi zazvonili celotno verigo in ugotovili, zakaj je razlog, ne traja niti eno uro časa. Samodejno polje povzroča tudi težave. Ničesar ne delaj z rokami. Storitev pa preprosto ni mogoče sprejeti, da bi jo popravili. Enako velja za prekinitev.
  S svojo "napharshinnostiyu" vsestranska oseba "Citroen C5" potisne kupce stran. Tudi po nizki ceni malo ljudi tvega, da bo dobilo »Francoz«. Z leti so senzorji in drugi elektronski elementi neuspešni. Stroj je vse v zmoti, po odpravi katerega nihče ne jamči, da ne bo novih. Zato se Citroen tako slabo prodaja. Toda iskanje dobre kopije "sekundarnega" je zelo težko. Tako smo ugotovili, kaj ponuja Citroen C5, preglede in funkcije. Vzemite ali ne vzemite - odločite se za vas.

  Sorodne publikacije