Zakaj usmerjevalnik ne distribuira interneta prek WiFi? Rešitev problema

Sodobnemu človeku je težko predstavljati življenje brez dostopa do svetovnega spleta. Časi, ko je bil v družini le en računalnik, so se dolgo končali. Zdaj ljudje uporabljajo tablične računalnike, pametne telefone, prenosnike, ki so opremljeni z modulom WiFi. Vodilni usmerjevalnik brez podpore brezžičnega omrežja je postal nepomemben. Ni sposoben zagotoviti interneta z vsemi razpoložljivimi pripomočki. Kako biti? Seveda ga zamenjajte z napravo WiFi. Prej so bili usmerjevalniki precej dragi. Njihovo uglaševanje je zahtevalo posebno znanje. Zdaj se je vse dramatično spremenilo. Proizvajalci usmerjevalnikov so poskušali narediti svoje naprave ne le dostopne vsakemu kupcu, ampak tudi čim bolj preprosto. To bo zagotovilo kupcem, ki so kupili blagovne znamke, kot so TP-Link, Linksys, ZyXel, Asus, D-Link in drugi. V svoji ponudbi so predstavljeni tako proračunski modeli kot tudi dragi.


Čeprav je konfiguracija usmerjevalnikov čim bolj preprosta, se uporabniki včasih soočajo z zrušitvami. Na primer, brez signala WiFi. Za to napako obstaja več razlogov. Torej, poglejmo, kako nastaviti TP-Link Wi-Fi usmerjevalnik in druge blagovne znamke ter sami odpraviti težavo z brezžičnim omrežjem.

Brezžično omrežje: Motnje

Takoj, ko se uporabnik prvič sooči z napako na usmerjevalniku, začne iskati razloge v sami napravi. Vendar v redkih primerih ne uspe. Praviloma je problemje v nastavitvah. Poleg tega je pomembno omeniti, da je potrebno preveriti ne le usmerjevalnik, temveč tudi pripomoček, ki se ne more povezati z dostopno točko. Večina uporabnikov skrbi, zakaj usmerjevalnik ne distribuira interneta prek interneta.


Kateri znaki lahko kažejo na okvaro?
 • Ni signala.
 • Dolgotrajno povezovanje.
 • Nizka hitrost interneta, ki jo govori usmerjevalnik.
 • Pogoste napake v omrežju in ponovna vzpostavitev povezave WiFi.
 • Pri odkrivanju takih znakov bo treba preveriti pravilnost povezave in nastavitev naprave.

  Iskanje krivde

  Kadar ni mogoče razumeti, zakaj usmerjevalnik ne distribuira interneta prek WiFi-ja, ampak se povezuje z omrežjem, je treba ugotoviti, kdo je kriv za to. V ta namen se izvedejo številni posebni ukrepi:
 • kabel ponudnika. Njegovo delovanje se preverja na naslednji način: priključite ga na računalnik in opravite vse potrebne nastavitve. Če internet nima težav, je treba iskati razlog v usmerjevalniku.
 • Nastavitev brezžičnega omrežja. Po preverjanju priključnega kabla lahko ugotovimo, da naprava deluje pravilno. Problem je lahko konfiguracija brezžičnega omrežja. Obstajajo takšne naprave, ki imajo možnost vklop /izklop WiFi.
 • Preverjanje naprav. Obstajajo primeri, ko je napaka neposredno v napravi, ki se priključi na omrežje. Da bi zagotovili, da deluje, je dovolj, da se povežete z drugim pripomočkom.
 • Zakaj usmerjevalnik ne distribuira interneta prek WiFi? Vzroki

  Če uporabnik med aktivno povezavo ne more dostopati do globalnega omrežja, je razlog za to napake, ki so nastale med nastavitvijo usmerjevalnika.
 • Nepravilen naslov IP /naslavljanje IP.
 • Kanal za prenos je nepravilno nastavljen.
 • Neveljavna vrednost DNS.
 • Pri ustvarjanju brezžičnega omrežja lahko uporabniki sami dovolijo prve dve napaki. In to je razlog, da WiFi usmerjevalnik TP-Link ne distribuira interneta. Enake težave veljajo tudi za usmerjevalnike drugih blagovnih znamk. Glede na zadnjo napako lahko vrednost vpliva na več dejavnikov, kot je virus na napravi.
  Za odpravo take težave ni treba stopiti v stik s kvalificiranimi razvijalci programske opreme. Vse kar potrebujete je kabel, ki vam omogoča neposredno povezavo z internetom, računalnikom ali prenosnikom in seveda tudi s samim usmerjevalnikom.

  Kako nastaviti WiFi usmerjevalnik TP-Link?

  Naprave tega proizvajalca so veliko povpraševanje domačih kupcev. Zato bo pošteno začeti z njim. Prijavite se v privzete nastavitve - vnesite naslov v vrstico brskalnika. Po avtorizaciji morate najti WAN na zavihku Network. Pozvani boste, da izberete vrsto povezave. O tem se lahko seznanite pri svojem ponudniku internetnih storitev. Računalnik ima dejanske vrednosti prehoda, maske podomrežja, če je internetni kabel neposredno povezan z napravo. Nekateri modeli omogočajo samodejno prepoznavanje. Nato lahko zaženete nastavitev omrežja WiFi. To storite tako, da poiščete zavihekBrezžično Uporabnik izbere element Brezžične nastavitve. Na strani boste morali vnesti ime omrežja. Za pravilno delo izberite območje. Priporočljivo je, da postavite Auto v linijo s prenosnim kanalom. Nato kliknite Shrani. Zdaj lahko začnete zaščititi omrežje. Kako spremeniti geslo za WiFi usmerjevalnik TP-Link? Vse nastavitve so v programu Wireless Security. Ko ga vnesete, morate uporabnika izbrati vrsto šifriranja. Večina programerjev svetuje uporabo WPA /WPA2. Z aktiviranjem lahko vnesete uporabniško tipko. Potem morate usmerjevalnik shraniti in ponovno zagnati. Po potrebi se ključ (geslo) za dostop do omrežja spremeni na enak način.

  Asusovi usmerjevalniki: brezžična namestitev

  Poleg zgoraj opisanih dveh modelov je v Rusiji priljubljen tudi Asus usmerjevalnik. Zlahka in hitro jih prilagodite s posebnim programom. Idealno za začetnike. V sodobnih modelih ima vdelana programska oprema intuitiven vmesnik. Vsi zavihki so v ruskem jeziku. Kako spremeniti geslo za Asus WiFi usmerjevalnik, če se ga ne spomnite? Zelo enostavno. Dovolj, da napravo povežete z računalnikom s kablom. Po tem naredite popolno ponastavitev. Usmerjevalnik se bo znova zagnal in uporabnik bo lahko vnesel vse podatke.

  Nastavitev omrežja na usmerjevalniku D-Link

  Zakaj usmerjevalnik ne distribuira interneta prek WiFi? Če želite odgovoriti na to vprašanje, pojdite na kartico »Omrežje«. V omrežju WAN preverite, ali je vrsta povezave pravilna. PomembnoUpoštevajte, da nekateri ponudniki internetnih storitev delujejo z naslovom MAC. Večina naprav z novo programsko opremo lahko samodejno konfigurira brezžično omrežje. V ta namen pojdite na točko "Hitra namestitev" in aktivirajte "Čarovnik za brezžično namestitev". Na koncu shranite rezultate. Lahko je tudi zavihek WiFi. Dovolj je, da v njej izberete »Omogoči«.

  Vzpostavitev brezžičnega omrežja na usmerjevalnikih ZyXel

  V izboru te blagovne znamke je za stanovanje enostavno izbrati odličen WiFi usmerjevalnik. Po mnenju mnogih uporabnikov so za te naprave značilna zanesljivost in visoka kakovost signala. Včasih pa lahko pride do težav z brezžičnim omrežjem. Razlogi in rešitve so že opisani zgoraj. Ampak, da bi uporabnik natančno vedel, kje naj popravi napako v nastavitvah, morate korak za korakom slediti spodnjim navodilom.
 • Prijavite se v nastavitve - 1921681.1.
 • V odprtem vmesniku izberite zavihek "Internet" in preverite vrsto povezave.
 • Pojdite v omrežje WiFi. Tam preverite parametre omrežja, kanale.
 • Hkrati je pomembno, da ste pozorni na izbrano moč signala.

  Sorodne publikacije