Kako imenovati mape v sistemu Windows in zakaj?

V operacijskem sistemu "Windsor" bo navadnemu uporabniku težko ustvariti novo mapo, ki ji bo dala določena imena, ker so prepovedana. Oglejmo si več o tem, kako ne morete poimenovati map v sistemu Windows in zakaj.

Katera imena map so v operacijskem sistemu Windows prepovedana

Operacijski sistem ne more ustvariti map z imeni CON, PRN, NUL in tako naprej. Ta prepoved je posledica dejstva, da so takšna imeniška imena rezervirana za uporabo v določenih sistemskih nalogah in procesih. Seveda, če želite, lahko naredite mapo z rezerviranim imenom "Windows" z ukazno vrstico ali preslednico. Celoten seznam, kako ne morete imenovati map v sistemu Windows, je naslednji:


 • CON;
 • PRN;
 • AUX;
 • NUK;
 • COM s številko na koncu od 0 do 9;
 • LPT s številko na koncu od 0 do 9.
 • Prav tako ne boste mogli ustvariti mape ali datoteke, ki bodo vsebovali enega ali več znakov, kot so znaki, ki so manjši ali enaki (& gt; imeniku dodeli rezervirano ime
  Čeprav je v operacijskem sistemu Windows Vista težko poimenovati mapo CON ali PRN, obstajata dva načina za delo:
 • Uporabite presledek.
 • Uporabite pomoč za ukazno vrstico.
 • Razmislite o vsaki poti nekoliko podrobneje. Sistem ne dovoli, da ime datoteke ali mape vsebuje samo presledek ali konec presledka. Lahko pa uporabite bližnjico alt + 255, da ustvarite neviden znak pred imenom con ali prn.


  Dati rezerviranoIme imenika je drugi način, zaženite ukazno vrstico, kjer vnesemo, na primer, md .c: aux. Čestitamo, mapa z imenom "AUX" se bo pojavila na vašem disku C. Lahko jo vidite v Raziskovalcu, vendar je ne boste mogli izbrisati. Če želite izbrisati imenik, morate iti v ukazno vrstico, kjer morate predpisati naslednje: rd .c: aux. Strokovnjakom ne svetujemo, da ustvarijo mape z imeni, rezerviranimi v sistemu, saj iz tega ne boste dobili nobenega praktičnega smisla. Mogoče boste lahko presenetili svoje prijatelje ali dekle v poznavanju informacijske tehnologije, vendar nič več. V nadaljevanju je podroben opis, zakaj mape ni mogoče imenovati CON ali drugo ime, rezervirano v sistemu.

  Zakaj ne bi dali imen imenikov Con, Prn, Aux, Com1 in tako naprej

  Zgoraj je popoln seznam imen, ki jih je mogoče dati mapam in imenom. Razlog, zakaj v mapi Windows ni mogoče imenovati te mape, je običajno, da so te ključne besede rezervirane od časa MS-DOS. Ime CON na primer ne sme imeti mape ali datoteke, ker je to konzola - konzola za vnos podatkov. Namenjen je notranjemu ukazu operacijskega sistema, ki prikliče računalniško konzolo. Čeprav mnogi viri v Svetovni mreži trdijo, da je bil vzdevek Bill Gatesa, v katerega se je močno zaljubil v mladosti. Na istem načelu so bila rezervirana tudi druga imena: prn - okrajšava za tiskalnik, aux - sistemski zvočnik, COM in LPT - serijska in vzporedna vrata. Torej, zdaj veste, kako imenovati mape v sistemu Windows in zakaj.

  Sorodne publikacije