Modem D-Link DSL-2640U: Pregled, funkcije, opis in povratne informacije

Računalnik je trenutno v vsaki družini in ne v eni. Za priročno uporabo in dostop do interneta boste potrebovali poseben usmerjevalnik. Precej uspešna rešitev je povezati vse razpoložljive računalnike v prostoru z lokalnim omrežjem. V ta namen lahko kupite namenski ADSL modem. V članku bomo obravnavali D-Link DSL-2640U's (po mnenju večine uporabnikov). Spregovorimo o prednostih in slabostih naprave, pa tudi o ocenah strank.

Specifikacije

Celotna teža modela je 300 gramov, ki se napaja s posebnim kablom, ki povezuje omrežje. Obstaja približno pet kazalnikov, ki zagotavljajo udobno delovanje.Oblikovanje

Modem DSL-2640U je podoben mnogim drugim usmerjevalnikom istega tipa. Pravzaprav je običajna škatla črne barve. Na njem lahko opazite indikatorje, ki sporočajo načine delovanja usmerjevalnika. Vsi so označeni z zelenim odtenkom. Kot običajno so vsi konektorji in vrata na hrbtni strani. Posebej vgrajeni gumb onemogoči brezžični internet. To omogoča enostavno uporabo modela. Na hrbtni strani je posebna tovarniška nalepka, ki je težko spregledati. Takoj ko kupec razpakira model, ga bo takoj videl. Dejstvo je, da nalepka zapira celotno ploščo, in da bi lahko uporabili katerokoli pristanišče ali pa samo vklopite usmerjevalnik, ga je potrebno raztrgati.

Dokončanje

Celoten sklop modema DSL-2640U je dokaj trivialen. Vključuje poseben niz kablov, ki so odgovorni za dostop do interneta, in še več. Obstaja omrežno ožičenje, razdelilna programska oprema za hitro nastavitev in uporabniški priročnik. Disk temelji na pripomočku, ki je očitno všeč številnim kupcem, čeprav ga strokovnjaki obravnavajo hladnokrvno. Pogosto večina konfigurira usmerjevalnik samostojno, ne da bi uporabila to varnost.Nastavitveni meni

R-D-DSL-2640U je hitro in enostavno nastaviti s pogonom. Po odpiranju vas bo program prosil, da preverite pri ponudniku. Nato morate vnesti uporabniško ime in geslo. Nekaj ​​minut kasneje, ko program izvede vse nastavitve, se prikaže povezava. Vendar pa obstaja ena pomanjkljivost - zagotavljanje modema aktivira v načinu usmerjevalnika. Dejstvo je, da niso primerne vse vrste internetnih povezav. Zato je pomembno, da lahko sami konfigurirate usmerjevalnik. Konfiguracijski vmesnik izgleda precej dobro. Zasnova je lepa in razumljiva. Treba je opozoriti, da je v prejšnjih modelih spletne konfiguracije je precej zapleteno, zmedeno, in design ne pritegne. V sedanjosti je postalo veliko bolj prijetno za delo. Poleg tega je zdaj vse nastavitve meniju prevedena v ruski jezik. Če želite, lahko vedno preklopite na angleščino.

Ustvarjanje omrežja

Ustvarjanje omrežja WAN je enostavno. Vendar to zahteva malo znanja in spretnosti. Na žalost navodilo v kompletu ni posebej informativno.Obstaja naslikan konfiguracijski algoritem, vendar je nerazumljiv in ne pomaga pri reševanju problemov, ki so se pojavili v procesu. Prav tako je precej primitivna, ni opisa vseh razpoložljivih funkcij in možnosti. Logika proizvajalca je jasna. Misli na tak način, da če ima potrošnik spretnosti, da ustvari mrežo, mu prosim, naj razume sam, in če je uporabnik začetnik - moraš delati z diskom.
Usmerjevalnik DSL-2640U omogoča preprosto nastavitev brezžičnega omrežja. To je lažje kot povezovanje WAN-a. Če ponudnik ne zahteva posebnih nastavitev, potem na splošno ne bo potrebno posebej ukrepati. Standardno brezžično omrežje je že aktivirano in lahko deluje. V tem primeru je treba prilagoditi zmogljivost omrežja prenosnega računalnika ali samega računalnika. Če je z njimi vse v redu, se bo omrežje prikazalo takoj. Privzeto brezžična dostopna točka ne prejema šifriranja. Zato ga je treba, če je potrebno, v nastavitvenem meniju rahlo razliti. Pojdite na "Varnost" in preglejte "Preverjanje pristnosti omrežja". Tam morate nastaviti želeno tipko.

Funkcija modema

Če specifična metoda konfiguracije skrbi za potrošnika šele v prvih dneh namestitve usmerjevalnika, potem se bodo s svojimi značilnostmi dela morali vsak dan odločiti in z njimi imeti primer. Treba je opozoriti, da je modem DSL-2640U pokazal dobre in slabe rezultate. Poglejmo natančneje. Usmerjevalnik dobro deluje s precej slabo linijo. Popolnoma se spoprijema z veliko signali in zvoki. Omrežje deluje stabilnobrez napak. Če model obravnavamo kot dostopno točko, je treba omeniti, da deluje na povprečni ravni. Kazalniki zmogljivosti so odvisni od moči signala, ki se prenaša. Zunanja antena se ne poveže, native ni odstranljiva. Na žalost modem ne zagotavlja zelo močnega internetnega signala. Če ga uporabljate v trosistemski stavbi, bo stabilno in normalno omrežje tam, kjer je nameščen samo usmerjevalnik. V oddaljenih prostorih je internet slab in včasih prekinjen. Zato ta model ni primeren za zasebno hišo. Ampak za redno stanovanje je zelo primerna.
D-Link DSL-2640U ima stabilno delovanje. Vse naprave, ki so v lokalnem omrežju, se med seboj odlično vidijo in medsebojno delujejo. Modem lahko distribuira ne le internet, temveč tudi prejme na zunanji priključek. V istem načinu lahko brezžično omrežje deluje.

Slabosti v komunikaciji

Kaj potrošniki imenujejo slabosti? Usmerjevalnik DSL-2640U ne more deliti in omejevati internetne hitrosti na druge računalnike, ki so povezani z omrežjem LAN. Čeprav to morda ni zelo uporabno v vsakdanjem življenju, pa prisotnost te funkcije ne moti. Še ena pomanjkljivost potrošniki imenujejo precej šibko napajanje. Na žalost je sposoben za dobesedno zažiganje za eno leto uporabe, zaradi česar bo prišlo do dodatnih stroškov denarja. To je tudi škoda, ker je garancija na napravo 1 p.prenehanja obdobja odpusta. To je verjetno posledica želje, da se ta minus ne objavi. Če je potrebno, lahko vedno poskušate popraviti del. In zadnja velika pomanjkljivost je pregrevanje usmerjevalnika DSL-2640U. Vdelana programska oprema nima posebne funkcije, ki bi jo ohladila. Zaradi dejstva, da model ni prejel montaže in stojala za postavitev v pokončnem položaju, se modem prehitro segreje. Proizvajalec bi lahko to težavo odpravil ali ga preprečil, vendar se to ni zgodilo. Zato veliko kupcev postavi modem v nekakšen hladen prostor. Lahko je shramba, okensko polico, prostor na hladilniku. Vendar pa nimajo vsi te priložnosti. Na splošno pregrevanje ne vpliva na delo usmerjevalnika. Ne zažene, ne trka. Še vedno pa sledite temu, da zagotovite, da noben del ne izgori.

Povzetek

D-Link DSL-2640U velja za vsestransko napravo, zato je enostaven za uporabo tako doma kot v pisarnah. Vloga vrste interneta ali nastavljene naprave se ne predvaja. Model ni prejel veliko prilagodljivosti in funkcionalnosti od proizvajalca, vendar ga je enostavno namestiti, ne izgubi povezave in ne visi. Najpogostejši problem s tem usmerjevalnikom je pregrevanje, vendar to ne vpliva na funkcionalnost naprave. Mnogi potrošniki mu svetujejo, naj ga kupi, zato ne skrbite! Router DSL-2640U, ki je postal veliko bolj priročen in prijeten, je že dolgo v povpraševanjudomači kupec.

Sorodne publikacije