Slab signal WiFi na prenosnem računalniku: vzroki, navodila in odpravljanje težav

Wi-Fi pasovna širina omogoča prenosnim računalnikom, da se povežejo z globalnim omrežjem s hitrostjo do 60 Mb /s. Včasih se zgodi, da zaradi vzroka napake v napravi raven signala ne pride v celoti, zato se zmanjša tudi hitrost povezave. V tem članku bomo razpravljali o načinih reševanja problema šibkega signala WiFi na Asus, Acer, HP in drugih modelih.

Posodobitev gonilnika

Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da se raven WiFi, ki jo je prejel prenosni računalnik, zmanjša. Bodite pozorni na usmerjevalnik, ki omogoča povezavo z omrežjem. Če se isti problem pojavi v drugih računalnikih, ki se izvajajo v sistemu, je vredno poskrbeti za posodobitev gonilnikov, ki distribuirajo napravo.


Nadalje odpravite težavo šibkega signala WiFi na prenosnem računalniku, ki bo pomagal posodobiti gonilnik na omrežno kartico same naprave. Ta postopek lahko izvedete takole:
 • V iskalno vrstico vnesite stavek "Upravitelj naprav".
 • Odprite standardno aplikacijo, ki jo nudi računalnik.
 • Na seznamu najdete razdelek z naslovom "Omrežni adapterji".
 • Odprite in preverite vsako povezano napravo za nove gonilnike. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete ime želenega vmesnika in v kontekstnem meniju izberete posodobitev gonilnika.
 • Ne vidi omrežja

  Druga možnost za težavoSlab signal WiFi na prenosnem računalniku HP ali drugih modelih je lahko napaka pri prepoznavanju dostopne točke. Razlog za to napako je lahko izklopljen brezžični modul. Če želite odpraviti to težavo, morate izvesti naslednji algoritem:


 • Zaženite okno Nastavitve sistema Windows.
 • Pojdite na razdelek z naslovom "Omrežje in internet".
 • Tukaj poiščite črto, ki se bo imenovala "Prilagodi nastavitve adapterja", in jo aktivirajte.
 • Tukaj preverite stanje trenutne povezave.
 • V primeru, da je izklopljen, je mogoče manjkajoči signal popraviti s klikom na njegovo ikono z desnim gumbom miške. Na seznamu, ki se odpre, izberite povezovalno linijo in prekinite povezavo z omrežjem.
 • Znova preverite, ali ima prenosni računalnik dostopno točko. Prav tako si oglejte, kakšna raven signala.

  Spreminjanje naprave

  Včasih je odgovor na vprašanje, zakaj je prenosni računalnik šibek signal WiFi, lahko breme za porazdeljeno omrežje. Težava je izhajala iz dejstva, da v polmeru vaše naprave internet uporablja več računalnikov ali drugih pripomočkov. Posledično se bo hitrost močno zmanjšala. Lahko se zgodi, da se bo povezava začela prekiniti vsakih 15 sekund. To težavo lahko rešite z enim uporabnim pripomočkom - WiFi Analyzer. Lahko ga kupite v trgovini Windows 10 brezplačno.
  Bistvo programa je naslednje:
 • preverja, katera brezžična omrežja so na voljo v polmeru računalnika;
 • jih analiziraparametre, frekvenčne značilnosti, pasovno širino in tokovno obremenitev;
 • Po vseh opisanih postopkih lahko uporabnik izbere kanal, ki je najprimernejši za značilnosti in se z njim poveže.
 • Izboljšanje vmesnika

  Za izboljšanje šibkega signala WiFi na prenosnem računalniku HP ali drugih modelih lahko poskusite nadgraditi napravo. Mimogrede, to velja predvsem za tiste, ki adapter priključijo neposredno na prenosnik. Pomembno je omeniti, da neposredno vključevanje negativno vpliva na hitrost sprejetega signala.
  Da bi se temu izognili, uporabite podaljške ali posebej izdelane ojačevalnike signala. To bo pomagalo rešiti problem zelo šibkega signala Wi-Fi na prenosnem računalniku.

  Varnost predvsem

  Včasih se lahko zgodi, da je hitrost povezave visoke kakovosti, potem pa se je nenadoma močno zmanjšala. Najpogostejši vzrok takšnega pojava je nepooblaščena povezava z adapterjem drugih uporabnikov. Najverjetneje so sosedje preprosto zlomili geslo in začeli uporabljati internet, s čimer so naložili omrežje. Da bi se izognili ponavljajočim se situacijam, pripravite najbolj zapleteno geslo. To bi pomagalo izboljšati šibko moč signala WiFi na prenosnem računalniku.

  Električne naprave

  Prisotnost velikega števila električnih naprav okrog usmerjevalnika, kot so mobilni telefoni ali različni gospodinjski aparati, lahko negativno vplivajo na hitrost signala. Torej, in raven povezave zlaptop bo precej nizek. Enostavna rešitev problema je namestitev objektov, tako da različna elektronika minimalno vpliva na usmerjevalnik. V primeru, da objektov ni mogoče preurediti na mestih (delo v pisarni), ostane le iskanje točke s stabilno povezavo s spremembo lokacije.

  Ovire

  Treba je omeniti, da je lahko ena od možnosti, zakaj je signal WiFi šibek, prisotnost različnih ovir. V skladu s tem je potrebno razumeti ogledala, akvarije, opeke ali betonske stene, gospodinjske aparate. Zaradi dejstva, da premikanje vsega zgoraj ni mogoče, samo poskusite najti točko na trenutni lokaciji z najstabilnejšo ravnjo distribucije signala.

  Samopomoč

  Če je potrebno izboljšati sprejem v najkrajšem možnem času, lahko poskusite zgraditi svoj ojačevalnik signala. Načine izdelave različnih naprav te vrste si lahko ogledate na spletnem mestu YouTube ali pa jih najdete v iskalniku. Tako ali drugače so možnosti množične. Ne smemo pozabiti na nekatere slabosti:
 • Kakovost takega lastnega ojačevalnika bo za razliko od tistih, ki se prodajajo v trgovinah, precej nizka.
 • Pogosto je pojav takih pripomočkov preveč neprivlačen. Toda to so nepomembne stvari.
 • Vendar ta možnost omogoča začasno povečanje šibkega signala WiFi na prenosnem računalniku, če ni na voljo nobene posebne opreme.

  Dodatni usmerjevalnik

  Če je vaša trenutna lokacijaprisotnost dveh ali več naprav za signalizacijo Wi-Fi hkrati, se bo poslabšala kakovost dela na internetu. Najbolj pogosto se prebivalci večstanovanjskih stavb soočajo s takšnim problemom.

  V bistvu je, da so signali enega usmerjevalnika ovira za drugo, zato ne more zagotoviti stabilne in visoke hitrosti povezave z omrežjem. Ta problem je rešen na več načinov:
 • Spremenite lokacijo naprave za širjenje signalov in spremenite nastavitve antene, da zagotovite stabilno delovanje.
 • Kupite reflektor v trgovini. Pritrjeni so na anteno in proizvajajo ojačanje signala v kraju, kjer so bili poslani.
 • Velike priponke

  Če je signal brezžičnega vmesnika na prenosnem računalniku šibek, lahko poskusite najti moderne in visokokakovostne usmerjevalnike v trgovinah tehnologije. Ta možnost bo bistveno izboljšala kakovost prejetega signala in zagotovila njegovo stabilnost. Edini problem je, ali si lahko privoščite veliko stroškov. Ker so sodobni sprejemniki vredni veliko denarja.

  Namestite repetitor

  Šibek signal Wi-Fi na prenosnem računalniku je mogoče popraviti z dodatno napravo. Za izvedbo take operacije morate kupiti dodaten usmerjevalnik. Najboljša možnost bo popolnoma enaka tisti, ki je trenutno uporabljena. Nato boste morali preprosto nastaviti dodatno napravo za ponavljanje in podvajanje signala dostopne točke. Kot rezultatIzvajanje tega postopka lahko znatno poveča zelo šibek signal WiFi na prenosnem računalniku.

  Delo z anteno

  Številni modeli naprav za razširjanje signalov WiFi lahko zamenjajo anteno. Prav tako bo treba izvesti postopek spremembe. To je samo vprašanje časa. Problem je, da tisti deli, ki prihajajo z usmerjevalnikom, pogosto niso najboljše kakovosti. Posledica tega je, da hitro propadejo, raven signala pa se zmanjša.
  Večkrat je bilo preverjeno in potrjeno, da lahko nadomestna naprava antene bistveno poveča hitrost interneta na prenosnem računalniku.

  Napajalnik

  Prenosni računalniki lahko določajo prednostne naloge za porabo energije. Na začetku se ti parametri dodelijo glede na prednostne naloge, kar v končni fazi vodi do zmanjšanja moči signala WiFi na napravi. Samo popravite to situacijo:
 • Odprite "Namestitev programa Windows".
 • Pojdite na razdelek z naslovom "Sistem". On bo prvi v oknu.
 • Tukaj pojdite na zavihek »Napajanje in mirovanje«.
 • Odprite dodatne nastavitve moči na levi strani zaslona.
 • V novem programu aktivirajte razdelek za napajanje.
 • Nastavitev z določitvijo prednosti za največjo učinkovitost.
 • Po izdelavi sheme napajanja shranite spremembe in preverite raven signala.
 • Spreminjanje lokacije distribucijske točke

  Pogosto uporabniki raje postavijo usmerjevalnik daleč stran, da se ne držijo žice ali da ne motijosvetlobnih signalov. Vendar smo že omenili ovire, ki se lahko pojavijo na signalni poti, ki jo je naprava distribuirala. Zato ne smete prikrivati ​​dostopne točke nekje visoko (v omari) ali daleč v kotu sobe. Najboljša rešitev je namestiti slednjo bližje centru, z najmanjšim številom predmetov okoli, kot viri ovir.

  Ojačevalniki

  Ne pozabite na dodatne naprave, ki lahko izboljšajo signal Wi-Fi. To so posebni ojačevalniki. Najpogosteje jih je mogoče najti v trgovini, v obliki majhne antene, ki se povezuje s prenosno napravo prek vrat USB. Zaradi uporabe takega objekta se raven signala poveča. In kot dodaten plus - obstaja razširitev območja pokritosti.

  Sorodne publikacije