Baterija 18650: polnjenje, pregledi

Če baterija vašega prenosnega računalnika ni več zdržala starega časa brez polnjenja, je čas, da poskrbite za nakup nove baterije. Kako pravilno izbrati ta izdelek, kaj je treba upoštevati in kako podaljšati življenjsko dobo baterije - glejte spodaj.

Videz modela baterije 18650

Ta vrsta je namenjena predvsem uporabi z prenosnimi računalniki. Pakirana kitajska litijeva baterija 18650 v paketu z mehkim skladom. Premer - 175 - 18 mm, teža - približno 50 m, dolžina - do 69 mm.


Opremljen z napisi moči v voltih in čarovnikom. Modeli se lahko razlikujejo po vrednosti in kakovosti. Poglejmo nekaj od njih.

Top 5 baterij "Aliexpress"

Razmislite o najbolj priljubljenih modelih baterij:
 • 2000 mage;
 • 2200 čarovnik;
 • 2600 mAh;
 • 3400 čarovnik;
 • 5.000 čarovnikov.
 • Največja zmogljivost je 3.400 čarovnikov. Posledično ima zadnji model dvomljiv izvor.
  Vsi modeli niso zaščiteni, ker njihova dolžina ne presega 65 mm. to pomeni, da jih ni mogoče uporabiti v napravah brez nadzora izpusta zaradi možnega vžiga.

  Obseg uporabe akumulatorjev

  Take baterije se lahko uporabijo za obnovitev napajanja prenosnih računalnikov, elektronskih cigaret, luči, vrnitev na delo ali obdelavo izvijačev pod litijem.

  Kako napolniti to baterijo?

  Nove baterije imajo nepopolno zmogljivost, da bi dosegli boljše delovanje, jim svetujemo, da "swing" - za polnjenje in praznjenje dva ali trikrat.
  Zata postopek se lahko uporablja z enim od univerzalnih polnilnikov. Držalo pritrdite na baterijo. Namesto pozitivnega kontakta lahko uporabite debelo stisnjeno bakreno žico, vzmet lahko tudi zmanjšamo, da zmanjšamo izgubo upora.


  Obstajajo akumulatorji z veliko napetostjo visoke zmogljivosti, za katere je značilna visoka zmogljivost. Postopek praznjenja in polnjenja bo potekal pod tokom 800 mA. Vsota enega cikla traja od 6 do 8 ur. Takšne faze so lahko tri.

  Kako so se baterije odzvale na testiranje?

  V tej tabeli so prikazani rezultati preizkusa petih najbolj priljubljenih modelov baterij. Tabela rezultatov testiranja

  Cena na enoto, rub.  Deklarirani čarovnik  Izmerjeni čarovnik  Navedene netočnosti%

  40)
  čarovnik na rubelj  Teža, g  330  3400 54)


  3000  1176  909  46  1125  5000  862


  85) 8276  766  37  1685


  )
  2200  1906  1336  1131  44  191  2000  1900
  131)

  50  995

  0)
  45  2585  2600  2382

  )

  Delovanje baterije

  18650 polnjenje pojavlja v mnogih napravah, kjer uporaba preprostih baterij ni dovolj. Lahko prenese do 1000 procesovPolnjenje in praznjenje Do 18650 naboja lahko kupite primer, ki vam omogoča, da združite več baterij v enem velikem. Z združevanjem več elementov vzporedno lahko dobimo eno baterijo z zmogljivostjo, ki je enaka celotni količini, vendar z napetostjo, ki ni večja od ene baterije.
  Večja je zmogljivost, daljša bo naprava. Če dosledno priključite več baterij, se napetost nastavi in ​​kapacitivnost ostane enaka eni bateriji. Dober primer je primer, ki na izhodu daje približno 12 W, odvisno od stopnje napolnjenosti baterije.
  Naprava se lahko uporablja za osvetljevanje kolesa, kostum na LED z upogljivim neonom, saj vam omogoča "hraniti" veliko elementov in veliko dolžino kabla naenkrat. Prav tako je koristno uporabiti napravo, ki polni 18650 polnjenje za polnjenje baterij.

  Obseg baterije 18650

  18650 Polnjenje se lahko uporablja na različnih področjih. Za uspešno uporabo morate akumulator napolniti s polnilnikom z napajalnikom do 18 W, preveriti njihovo zmogljivost. Če se sprehajate in preizkušate 4 baterije, nato se priključite s posebnim vtičem, lahko dobite močnejšo napravo.

  Izbira polnilnika

  Pregled temelji na primerjavi stroškov od proračuna do dragih kopij. Najbolj poceni naprava je namenjena uporabi ene baterije 18650 s tokom 1 amper. Drugi model polnjenja za 18650 jedva neodvisna kanala, končna napetost 42 V. Praktično podobna prvi možnosti. Dolžina žice - 70 cm, je primerno, da dobite od mize do vtičnice na drugi višini. Ko je baterija vklopljena, sveti zelena LED dioda, ki postane rdeča, če vstavite baterijo. Takoj, ko je polnjenje končano, se LED prižge zeleno, kot v primeru, ko ni potrebna. Tretji strošek za 18650 je na voljo tudi po ceni, s prejšnjo možnostjo v skoraj enakem cenovnem razponu. Omogoča polnjenje baterij dveh velikosti - 18650 in 26650. Pri postavitvi prve možnosti vidne majhne reže na straneh. Ohišje akumulatorja lahko izboljšate. Naprava polni tok 42 W 600 mA. Ko je lučka vklopljena, žarnica neposredno zasveti na polnilniku, spremeni barvo iz zelene v rdečo. Četrta različica 650 polnjenja je bolj vsestranska kot prejšnja, saj vam omogoča uporabo različnih velikosti. Ta model je kompakten, zavzema malo prostora in ga je enostavno nositi v torbi. Pomanjkljivost naprave je vtič, ki ni primeren za vsako vtičnico. Zahteva dodatno uporabo adapterja. Končna napetost 650 polnjenja je 42 vatov s polnilnim tokom 450 mA. Če je napetost višja, bo baterija hitro propadla.
  Peta možnost je univerzalni polnilnik, ki lahko polni naslednje vrste baterij:
 • Litij.
 • Nikelj-kovinski hidrid.
 • Nikelj-kadmij.
 • Svinec.
 • Ta polnilec za baterije 18650 je zelo priročen, vendar je potrebnoZa polnjenje več modelov informacije ne bodo vidne posebej za vsako možnost. Drug izdelek za pregled je VT-S3100. Ima štiri neodvisne kanale, od katerih se vsak lahko polni ali prazni baterije različnih velikosti. Ta model za polnjenje 18650 uporablja dobro zasluženo priljubljenost med uporabniki.

  Pravila za nabiranje baterij

  Kako in kaj lahko polnim 18650? Za uspešno delovanje naprave je potrebno pravilno izbrati njegovo različico. Za polnjenje baterije 18650 potrebujete polnjenje, zgrajeno na čipu TP 4056. Njegova prednost je, da je že v celoti pripravljen za povezavo in delovanje naprave.
  Dve svetleči diodi prikazujeta stanje procesa polnjenja. Takoj, ko je baterija napolnjena, se takoj vklopi drugačna barva. Če spajate dve žici in uporabljate priključek za priključitev katerega koli vira napajanja, lahko izboljšate kakovost polnjenja. Trenutna trdnost naboja je podana z uporom, ki je nameščen v standardnem položaju. Polnilni tok je 1 amper. Ta upor lahko odstranite in ga zamenjate z drugim apoenom. To bo odvisno od želene trenutne moči. Optimalno vzemite model pri 10 kOhm. Treba je spajkati namesto starega upora. Če želite preveriti kakovost polnjenja, lahko vzamete navaden 5 Watt napajalnik in mini USB kabel ter ju povežete za polnjenje v omrežje. Drugi konec kabla gre do polnilnika. Postopek je uspešen. Podobno lahko polnite baterije iz prenosnih računalnikov, telefonov, tabličnih računalnikov. Polnjenje za 18650 je v uporabidimenzije so kompaktne, kažejo dobro delovanje. Pomembno je upoštevati polarnost in biti zelo pozorna. Trenutna moč ne sme presegati kapacitete baterije. Najmanjši bi moral biti tok 1/10 volumna. Nato lahko shranite zmogljivost naprave, zmogljivost in trajnost delovanja. Poznavanje pravil za polnjenje 18650 lahko uspešno zaključi ta proces.

  Zaščitni modeli

  18650 baterij japonskega podjetja PANASONIC imajo povprečni strošek 40 USD na 6 kosov. Takšni izdelki se lahko uporabljajo za polnjenje prenosnika in luči. Pomembno je upoštevati datum izdaje in izvirnost proizvodnje. Ti modeli imajo zaščitno ploščo debeline približno 2 mm. Potrebno je, ker je mogoče polniti vsako baterijo. Zaščita ščiti napravo pred takšnim dejanjem, da prag napetosti ni presežen. Takoj, ko akumulator doseže dovoljeno mejo 425 W, zaščitna vezje onemogoči polnjenje in postopek se ustavi. Pri napetosti 275 W bo baterija preprosto prenehala delovati. Ko se izprazni pod to napetostjo, bo plošča prekinila polnilno vezje. Zagotovljena je tudi zaščita pred kratkim stikom. Takoj, ko tok doseže napetost 75 A, sistem odpre to vezje. Takšni ukrepi znatno povečajo življenjsko dobo baterij. Če se slabo izprazni pod 25 W, lahko naprava preide v način mirovanja, v katerem se bo vir zmanjšal ali ne bo več deloval. Pri preverjanju učinkovitosti tega modela lahko opazimo dobre rezultate.

  MožnoNapake pri uporabi baterij

  Litij-ionske baterije imajo lahko različne zmogljivosti, so zaščitene ali nezaščitene. Prvi modeli imajo zaščitno ploščo, ki preprečuje, da bi se baterija izpraznila na nič.
  Včasih se domneva, da 18650 z velikostmi, ki so standardne znotraj posameznega tipa, nujno zahtevajo več polnih ciklov praznjenja. Če to storite namerno, se življenjska doba naprave zmanjša. Kapaciteta 18650 ne zahteva obveznega praznjenja na nič. Ne glede na velikost akumulatorja, je nazivna napetost vedno standardna in znaša 37 vatov. Promocija novih tehnologij pomaga odpraviti "spominski učinek" v baterijah, da bi povečali voltsko-amperne karakteristike in povečali zmogljivost baterije.

  Naj povzamemo

  Baterija 18650 je različica litij-ionskih modelov. Lahko jih kupite v razsutem stanju in na drobno, odvisno od namena izkoriščanja. Sodoben trg baterij predstavljajo tako proračunski kot tudi dražji modeli. Baterije lahko zaščitite brez posebne zaščite. Glede na uporabniške ocene so najbolj priljubljeni modeli japonskih proizvajalcev. Pri nakupu takega izdelka je treba določiti datum proizvodnje in izvirnost izdelka.

  Sorodne publikacije