Kako narediti umetnost v Photoshopu. Portret v slogu pop arta

Portret v stilu pop arta izgleda nenavadno, zanimivo in ga pogosto uporabljajo oblikovalci v različnih projektih. Pri njegovem ustvarjanju bomo pomagali programu "Photoshop". V tej lekciji bomo uporabili različico v ruskem jeziku. Obstaja več načinov za pop art v Photoshopu. Poglejmo enega najpreprostejših. Kot vir lahko posnamete vse fotografije, vključno z živalmi ali rastlinami. Toda najpogosteje uporabljene podobe ljudi. Obdelava fotografije je lahko kakršnekoli kakovosti, vendar, kot kaže praksa, je bolj priročno delo z visoko ločljivostjo, približno 300 slikovnih pik. V Photoshopu je veliko lažje upravljati visokokakovostne rezultate.

Uvod v program

Za začetek izberite sliko, ki jo želite obdelati, da jo pretvorite v umetniški objekt. Nato ustvarite nov dokument, tako da v meniju Datoteka izberete ustrezno postavko. V oknu nastavimo njegovo velikost - 1400 x 1200 slikovnih pik, ločljivost - 300 slikovnih pik. Ta velikost je primerna za tiskanje prihodnjega plakata. Ozadje je belo. Pritisnite gumb "ok". Povlecite v novo slikovno datoteko s portretom in jo raztegnite do želene velikosti, tako da držite tipko Shift, saj bo ob robovih plakata okvir.


Kako izbrati predmet

Izberite človeški obraz z orodjem "Hitra izbira". Orodje za hitro izbiranje lahko izberete s pritiskom na tipko W. V nastavitvah nastavimo velikost na 4 piksle. Če je ozadje svetlo, se težave ne pojavijotreba. Z nezadostnim kontrastom izmenično izoliramo vsa področja in izbrišemo tipko Delete. Preden naredite umetnost v Photoshopu, morate popraviti vse pomanjkljivosti. Dodatno izbiro lahko odstranite z istim orodjem, vendar s pritisnjeno tipko Alt. Če pride do popačenja konture objekta, jo lahko popravite s plastno masko ali orodjem Eraser z maksimalno togostjo in motnostjo. Premikanje slike je najprimernejše, če ploskate prostor in povlečete predmet z levim gumbom miške.


Delo s filtri

Preden naredimo umetniški portret v "Photoshopu", pripravljamo objekt. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite sliko in kopirajte izbor v novo plast z menijem Izbira. Onemogočite vidnost ozadja in obarvate predmet s kombinacijo tipk Ctrl + Shift + U. V naslednjem koraku naše lekcije o tem, kako narediti portret "pop arta" v "Photoshopu", moramo na sliko uporabiti poseben filter. Pojdite v meni »Filtriraj«, izberite element »Filter Galerija« in na zavihku »Imitacija« najdete »Prikriti robovi«. V parametrih določite naslednje vrednosti: "Intenzivnost" - 0 "Pasterizacija" - 2. Druga točka, ki jo lahko spremenite po vaši presoji, izberete optimalne parametre za določeno sliko. Uporabite filter in zaprite okno. V trenutni sloj dodajte popravek z vrednostjo "Pasterizacija". To lahko storite v meniju Plasti s klikom na krožno črno-belo ikono. V parametrih nastavimo vrednost "20" in skrijemo paleto.Vrednost pasterizacije se lahko spremeni tudi s poudarkom na kakovosti slike. Zaželeno je, da izberete nastavitve z najmanjšo količino hrupa.

Izpolnite barvo

Preden naredite umetnost v CS6 Photoshopu ali kateri koli drugi različici programa, jo morate obarvati v želene barve. Ustvarite nov korekcijski sloj, tokrat z vrednostjo »Gradient Map« in pokličite okno urejevalnika. V njej izberemo poljuben gradient in nastavimo lastne barve:
 • v položaju 0% - temno modra;
 • v položaju 25% - temno rdeča;
 • na položaju 50% - svetlo modra;
 • na položaju 75% je nevtralna oranžna.
 • Kopirajte nevtralno oranžno kodo in vstavite njeno vrednost namesto zadnjega odtenka. Barve lahko prilagodite po vaših željah, vendar je pomembno, da izberete odtenke kombinacije.

  Dodajanje teksture

  Naredite umetnost v "Photoshopu" kot strokovnjaka, ki bo pomagal uporabiti filtre. Nekateri portreti tega sloga izgledajo lepi elementi teksture. Torej, preden naredite umetnost v Photoshopu, dodajte teksturo enemu od odtenkov na obrazu osebe. Pojdite na plast s predmetom in uporabite orodje "Magic Wand", da izberete osebo. Nato ustvarite novo prazno plast in ji dodajte masko. Nalijte plast sive barve s 50% motnostjo. V barvno paleto nastavimo vrednost "B" - 50%, ostale parametre pa ponastavimo. Uporabite dejanje, zaprite okno in izpolnite sliko z barvo s kombinacijo tipk Alt + Delete. VV meniju Filter izberemo »Filter Gallery« in v zavihku »Sličica« izberemo »Vzorec polovičnega tona«. Kontrast je nastavljen na maksimum, velikost je zmanjšana na nič, vrsta vzorca "- vrstica. Zdaj bo na obrazu prišel črtast učinek.

  Ustvarjanje okvirja okoli plakata

  Zdaj moramo delati na fotografiji in ustvariti okvir. Popravite korekcijske plasti in plast s teksturo nad portretom, tako da se ne premikajo. Če želite to narediti, samo kliknite na plasti, držite tipko Alt in povlecite plast s sliko navzdol. Z orodjem za izbor narišete pravokotnik, katerega desna stran naj bo točno na sredini fotografije. Nato s pipeto izberite temno modro barvo in jih napolnite z izbiro. Na enak način delamo z drugim delom ozadja, ki preplavi njegovo temno rdečo barvo. Razveljavi izbor-Ctrl + D. Zdaj se premaknite na vrhnji sloj z gradientnim zemljevidom in ustvarite novo plast. V celoti ga izoliramo, pojdemo v meni "Izbor" in izberemo postavko "Uredi". V oknu nastavimo vrednost "Stisni za 45 slikovnih pik". Izvedemo inverzijo izbranega območja s kombinacijo tipk Ctrl + Shift + I. Na plošči izberite svetlo rumeno barvo in izpolnite okvir tako, da pritisnete Alt + Delete. Počistite potrditev s Ctrl + D. Zdaj veste, kako narediti umetnost v Photoshopu.

  Sorodne publikacije