Kako narediti negativ v Photoshopu? Nasveti in triki

Adobe Photoshop ima veliko število funkcij in nastavitev, zato jih veliko ljudi aktivno uporablja. Ni izjema je bilo vprašanje, kako narediti "negativni učinek" v Photoshopu. Ta funkcija ima različne praktične vrednosti, toda ustvarjanje tega učinka je za uporabnika enostavno z vsemi veščinami v lasti programa. Poleg tega lahko nastalo negativno vrednost urejate za zahtevane nastavitve po meri.

Kaj je negativno

To je porazdelitev relativnih gostot, odvisno od svetlosti subjekta. Z drugimi besedami, gre za zamenjavo prvotnih barv pozitivnega na inverznih barvah, pri čemer se upošteva svetlost posameznih delov slike. Ta koncept je uvedel John Herschel v devetnajstem stoletju. Na negativnem principu se nekatere barve spreminjajo na naslednji način: rdeča - modra, modro - rumena in drugi nadomestki, ki ustrezajo vrednosti za ločevanje barv.


Negativen je najpogosteje vmesni proizvod za kvalitativno pozitivno. Toda v nekaterih primerih je lahko negativen končni rezultat za spektralno analizo in rentgen.

Kako narediti negativ v "Photoshopu"

Grafični urejevalnik, ki ga bomo uporabili, bo Adobe Photoshop. Seveda, drugi programi, tudi, so sposobni izvesti operacijo za zamenjavo pozitivne na negativno, vendar "Photoshop" se uporablja v večini primerov, poleg tega je sposoben izvesti druge potrebne operacije. Če želite začeti, zaženimo sam program in poberemo sliko, ki jo bomo preskusilispremembe Najlažji način za obračanje barve je uporaba vročih tipk. Kombinacija Ctrl + l vam omogoča hitro uporabo negativnega učinka na grafično podobo. Funkcijo lahko aktivirate tudi prek razdelkov v glavi programa.


Negativni popravek

V prejšnjem odstavku smo prejeli negativno sliko, pridobljeno iz nespremenjenega grafičnega predmeta. V nekaterih primerih je koristno obdelati fotografijo s spremembo barve. To funkcijo lahko najdete v razdelku »Slike«, kjer potrebujemo možnost »Razoroži«. Vse plasti, torej vse slike, so brezbarvne. Razumljivo je, da negativ ni črno-bela slika, zato je vredno dodati nekaj nastavitev. Funkcija Color Balance vam omogoča, da natančneje distribuirate in prenašate želeni barvni ton. Funkcije "Disarm" in "Color Balance" lahko uporabite za določene plasti. Za to je dovolj, da pokličete nastavitve na plošči Plasti, kjer bodo te funkcije.

Sorodne publikacije