Hladilnik za procesor Deepcool THETA 20 PWM: pregled, namestitev, pregledi

DeepCool Theta 20 PWM je majhen proračunski CPU hladilnik, ki ga lahko pogosto najdete v različnih trgovinah, ki prodajajo komponente za vaš računalnik. Ponujamo pregled tega modela, s katerim bomo ugotovili, kako dobro in učinkovito se spopada s svojo nalogo.

Opis

Začnimo pregled DeepCool Theta 20 PWM z majhnim opisom hladilnika. Kljub svoji skromni velikosti ima ta model eno zelo dobro lastnost - prisotnost napajalnega kabla s 4pin priključkom. To je vsekakor plus, ker bo ventilator krmilil sistem in bo zato samodejno povečal /zmanjšal njegovo hitrost. Če je bil uporabljen standardni 3pin konektor, bi hladilnik ves čas bruhal in vrtil z največjo hitrostjo.


Še en plus je cena hladilnika. Izredno nizka je, vendar bo cena posebej napisana. Druga značilnost, ki jo želim omeniti, je možnost namestitve tega hladilnika samo na matične plošče, ki delujejo s procesorji Intel. Torej, DeepCool Theta 20 PWM ne bo mogel namestiti na matične plošče z vtičnicami 7751366 in 2011. Uporabniki teh platform bodo morali iskati nekaj drugega.

Paket

DeepCool Theta 20 PWM hladilnik je na voljo v dokaj kompaktni kvadratni škatli iz tankega kartona. Embalaža je pobarvana v beli barvi, proti kateri je slika hladilnika, kot tudi druge informacije, ki kupcu niso posebej zanimive. Na splošno ni nobenih trditev glede oblike in kakovosti paketa.V ohišju je hladilnik in 4 pritrdilni vijaki. Set, kot vidimo, je minimalen. Čeprav po drugi strani pričakujemo, da bo večji od proračunskega hladilnika, ni vredno.


Videz in oblikovanje

Zdaj pa poglejmo zasnovo modela. Na splošno se DeepCool Theta 20 PWM ne razlikuje veliko od drugih podobnih modelov. Izjema je modri ventilator. Ta barva je že postala blagovna znamka DeepCool. Okvir ventilatorja je izdelan iz črne plastike, z gladkimi prehodi, ostrimi robovi. Kot je za radiator, je precej majhen in, na prvi pogled, ne povzroča nobenega zaupanja, da za močne procesorje ne bo primerna, kot ventilator sam. Da bi preverili zmogljivosti hladilnika, ga je potrebno testirati. Tudi v radiatorju je rahlo izbočena krogla, tako imenovani podplati. Bakra ni tukaj, vse je izvedeno monolitno iz aluminija. Termopasta je že nanesena na podplat in na precej nenavaden način na tanke podlage, ki tvorijo majhne geometrijske oblike. K minusom hladilnika lahko pripišemo dejstvo, da je uporabljena termopasta popolnoma odkrita, tudi z navadnim filmom. DeepCool ima nekaj čudnega pogleda na stvari. Za modele, ki stanejo 300-400 rubljev več kot DeepCool Theta 20 PWM, lahko najdete majhno majhno vrečko, ki jo je treba namestiti sama. V hladilnikih v cenovnem segmentu 900-1200 rubljev je termopasta že uporabljena, vendar je pokrita s posebnim plastičnim pokrovom.
Zadnji nevidni element je pritrdilni okvir.Izdelana je tudi iz plastike. Res je, da se na mestih, kjer se vijaki privijejo, namestijo kovinske matice. Na površini okvirja je lepljen dvostranski trak, ki bo pomagal popraviti na zadnji strani matične plošče.

Značilnosti hladilnika

Predlagamo, da se seznanite z glavnimi značilnostmi DeepCool Theta 20 pwm:
 • En ventilator.
 • Velikost ventilatorja je 100 mm.
 • Smer pretoka je pravokotna na matično ploščo.
 • Pretok zraka - 425 cfm.
 • Hrup - 18-33 dB.
 • Hitrost vrtenja - 900 - 2400 vrt /min.
 • Intel je združljiv samo.
 • Maksimalna dobava toplote TDW je 95W.
 • Material - aluminij.
 • Bakrene cevi - št.
 • Napajanje hladilnika - 4pin.
 • Poraba energije - 165 vatov.
 • Mere (D /W /V) - 975 mm /975 mm /60 mm
 • Teža - 375 gramov.
 • Kar zadeva "stotine" v hladilniku, so precej dobre lastnosti. Pomanjkljivost ni bakra. Aluminij je dober, toda tudi preprost bakren podplat bi izboljšal značilnosti modela. Vredno je pozornosti na raven hrupa. Pri maksimalnih hitrostih lahko doseže indeks 33dB, kar ni bilo dovolj, vendar ni kritično. Poleg tega, da bi dosegli največje število vrtljajev (2400), bo zelo dobro poskusiti naložiti procesor, in ker tega nihče ne namerava storiti, bo raven hrupa okoli 22-24 dB, kar je približno 900-1000 vrt /min.

  Namestitev

  Namestitev hladilnika DeepCool Theta 20 PWM na matično ploščo je zelo preprosta. To lahko stori vsaka oseba, tudi tista, ki v računalnikih ne razume dobro. Najprej ga morate odstranitimatično ploščo, da lahko namestite montažni okvir na hrbtni strani. Sedaj morate odstraniti okvir iz hladilnika, odstraniti zaščitno folijo iz dvostranskega lepilnega traku in jo pritrditi na hrbtno stran matične plošče, kjer se izhodne luknje nahajajo pod vijaki. Zadnji korak je namestitev hladilnika. Thermopasta ni potrebno nanašati, ker je že na podplatih radiatorjev. Torej samo postavite ventilator na procesor in privijte 4 vijake.
  Zdaj razmislite o vprašanju prostega prostora. Na matični plošči formata mATX hladilnik ne zavzema preveč prostora in je kompakten. Reže RAM-a (čeprav se nahajajo ob njem) ne motijo ​​ničesar. Nameščeni pomnilniški moduli z radiatorji za hlajenje tudi brez težav postanejo prostor, ki je za njih namenjen. Hkrati pa je v prostoru tudi rezerva. Toda reža PCI-E, kjer je postavljena grafična kartica, je dovolj blizu. Zato je malo verjetno, da bomo namestili kateri koli grafični pospeševalnik z zmogljivim hladilnim sistemom. Opozoriti je treba, da so materni jeziki v formatu ATH prikrajšani za ta problem.

  Testi

  Kot poskusni procesor je bil uporabljen prodnik iz Intel Core i36100. Najenostavnejši dvojedrni model šeste generacije ima dobavo toplote 51W, naš hladilnik pa je zasnovan za največ 95 vatov. Teoretično bi morala biti rezerva za hlajenje dovolj za ostalo, vendar pa poglejmo, kaj bo v praksi. testi kažejo, da hladnejša zmogljivost obravnavanega modela ni posebej impresivna. Pri normalnem delovanju je temperaturane presega 27-29 stopinj, vendar je v igrah znak že skoraj 60 stopinj, to pa je na mlajšem modelu. Za jedro-i5 bo ta hladilnik prišel z raztegom, za i7 pa ga ni mogoče uporabiti.

  Cena

  Govorimo zdaj o ceni hladilnika. DeepCool Theta 20 PWM lahko kupite za smešne današnje 360-680 rubljev. Povprečna cena je 450 rubljev. Za ta denar je DeepCool Theta 20 PWM precej dobra možnost, še posebej za ne-zelo zmogljivo CPU.

  Ocene

  Ocene DeepCool Theta 20 PWM se razlikujejo, odvisno od procesorja, za katerega je bil uporabljen. Tisti uporabniki, ki postavijo hladilnik na šibke procesorje, so načeloma zadovoljni. Med vrlinami naprave se imenuje njena nizka cena, razpoložljivost (lahko jo kupite brez težav), enostavno namestitev. Drugi uporabniki vidijo glavno pomanjkljivost naprave v svoji majhni hladilni zmogljivosti. Hladilnik je odličen za Pentium ali Celeronon maksimalno 6-7 generacije i3, vendar ni močnejši. To je, če si dal Theta 20 na procesor s TDW 65-95W, ga preprosto ne more ohladiti.

  Zaključek

  Ventilator DeepCool za Theta 20 PWM je dober model za dvojedrne procesorje in nizko stopnjo odvajanja toplote. Mirno se bo spoprijela s svojimi nalogami in bo lahko zagotovila dobro hlajenje. Za močnejše procesorje, brez dvoma, je vredno ustaviti izbiro na dražjih modelih.

  Sorodne publikacije