AUX kabel: Kako izgleda in zakaj?

Pri starih avtomobilih vedno obstaja težava z običajnim avdio sistemom. Nekateri jambori na ruskih cestah so tako zastareli, da je edini način, da zamenjate kasetofon. Za nova vozila, opremljena s CD pogonom, je najpogosteje na voljo univerzalni izhod - AUX kabel.

Kaj je AUX vhod?

Že v dobi prenosnih medijskih naprav in avdio sistemov so se svetovni proizvajalci strinjali, da bodo uporabili eno, univerzalno pristanišče za vse. Tako je 35-mm konektor postal pravi klasični žanr. Danes ga najdemo povsod. V mobilnih telefonih, magnetofonih, kasetofonih, MP3 predvajalnikih in celo profesionalni opremi.


Brez tega pristanišča lahko redko najdete avto. Vendar, če ni prisoten, ne bo nobenih težav pri namestitvi linearnih vrat. V nasprotju s splošnim mnenjem lahko ta univerzalni priključek poveže ne samo slušalke ali anteno, temveč tudi telefone in pogone USB. Samo kupiti morate AUX kabel. To ni drago in ga lahko najdete v vsaki trgovini, tudi na najbolj običajnem trgu. Izgleda, da je ta žica zelo prepoznavna. Pogosto se na obeh koncih kabla nahaja standardni 35-mm mini vtič. V zadnjem času je univerzalni vtič lahko samo na eni strani, na drugi strani pa bo USB vrata ali leeting. Ne glede na njegov videz, je njegova funkcija ena - priključite prenosno napravo za predvajanje na zastareli avdio sistem.

Kje kupiti?

AUX kabel lahko dobesednopoiščite kjerkoli že ste Vendar pa se je treba zavedati, da bo kakovost žice drugačna. Seveda je težko prepričati kupce, da varčevanje ne bi smelo biti. Toda to je isti primer, ko je bolje poslušati nasvet prodajalca. Dejstvo je, da so taki kabli zelo poceni. Tudi najdražji od njih redko stanejo več kot 300 rubljev. Kabel za 50 rubljev ne bo samo dolgo trajal, ampak bo kratek in taktilno neprijeten. Če ne želite kupiti poceni izdelek, ki bo verjetno kmalu prekinil in obstaja priložnost, da malo počakate - bo najboljša spletna trgovina za kitajske izdelke Aliexpress najboljša izbira.


Ljudje menijo, da je kitajsko blago slabe kakovosti. Vendar pa je to daleč od primera. Skoraj vse je narejeno na Kitajskem, zlasti na različnih kablih. Nakup izdelka kitajske blagovne znamke, lahko kupec prepričan o kakovosti blaga. V tem primeru nakup AUX kabla brez blagovne znamke ali po izredno nizki ceni očitno ni vreden.
Kakovost ožičenja same žice tudi nima zadnje vrednosti. To je pomemben element. Dobro pletenje tkiva naredi držala fleksibilna in trajna, medtem ko se običajno izolacija zlahka drgne in ni prožna.

Nežno, mono!

Na trgu elektronskih izdelkov goljufija ni redka. Seveda, prodajalec je jasno razumel, da kupec želi kupiti stereo kabel. Vendar obstaja precej veliko tveganje za identifikacijo mono žice v kupljenem izdelku. Tako enostavno najti tak kabel. Tukaj morate pazljivo pogledati sam vtič. Če sta dva krožna traku, pomeni stereo, če je manj mono.

IPhone

Appleblagovna znamka je vedno držala korak in svetovni trg potiskala na nove standarde. Če je bil pred standardnim priključkom na kateremkoli telefonu, potem se je začel z Iphone 7 zamenjati z leeting. Seveda, v tem primeru potrebujem AUX kabel za iPhone.
Pravzaprav ni nič boljše kot običajno. Samo standard za priključitev novih iphone ne more biti. Originalni kabel bo zelo drag. Tudi v kitajski spletni trgovini bodo podobni AUX priključki dražji kot običajno.

Avtomobilski kabel

Dejansko ni razlike, s katero napravo AUX povezuje. Še posebej ni razlike v prisotnosti samega linijskega pristanišča. Vendar v nekaterih avtomobilih ni. Presenetljivo je, da niso nujno stari stroji. V avtomobilu Toyota Camry 2008 prav tako ni linearnega vstopa. V tem primeru potrebujete AUX kabel za napravo. Od običajnega se razlikuje le v tem, kar se prodaja. Vključuje same kable in vrata, ki morajo biti priključena na radio. Pogosto v kompletu ni navodil za namestitev. Ne glede na kasetofon in leto sprostitve avtomobila - priključek linijskega priključka se vedno izvaja od zadaj. Boste morali pokazati spretnost, da bi lepo pin na sprednji plošči, v predal za rokavice ali v naslonjač.

USB kabel

Povezava z avdio sistemom telefona je zelo pogosta možnost za poslušanje glasbe, vendar ne najbolj primerna. Najbolj praktično bo v avtomobil namestiti USB vrata. Tako boste lahko priključili bliskovni pogon in poslušaliglasbo od njih. Na žalost ima ta metoda slabosti. USB AUX kabel opravlja svoje delo, vendar ne tako dober kot pristna vrata USB. Linearni vhod preprosto ni namenjen temu. V zvezi s tem uporabljeni bliskovni pogon ne sme vsebovati ničesar drugega kot glasbo. Prisotnost map in razvrščanje po seznamih predvajanja je prav tako zelo nezaželena. Poleg tega je zamenjava sestavkov težka. Pogosto je nemogoče, da se pomikate skozi vse skladbe in izberete tisto, ki jo želite. Vsako skladbo, ki moti vožnjo, morate ročno preklopiti.

Sorodne publikacije