Način igre Windows 10: kako deluje in kaj počne

Samoumevno je, da želijo trdi igralci "iztisniti" iz svojega računalnika maksimalno zmogljivost, medtem ko so v sodobnih igrah. V tem primeru se večina uporabnikov nenehno obrne na pripomočke, ki se imenujejo ojačevalci iger (Game Booster - game accelerator). Očitno so se razvijalci desete različice operacijskega sistema Windows odločili zabavati igralce z novim razvojem, ki v svoj sistem vključuje lastno orodje za optimizacijo iger. O tem, kako vklopiti način igre Windows 10 in kaj sploh je, in bo šel še dlje na jeziku. Nekateri uporabniki, ki so ga preizkusili v praksi, bodo dobili tudi povratne informacije.


Kaj je način igre Windows 10?

Način igre ali Način igre se je pojavil v sistemu pred kratkim (pri posodabljanju sistema na posodobitev za ustvarjalce). Kot je navedeno v uradni izdaji, vam to orodje omogoča, da v celoti optimizirate vaš računalnik za uporabo sodobnih iger z intenzivnimi viri.
Igranje Windows 10 se osredotoča na zmanjšanje CPU in grafičnih pospeševalnikov samo ob zagonu igre. Če pa pogledate novo orodje nekoliko širše, lahko opazite nekaj glavnih značilnosti.

Kaj daje načinu igre Windows 10?

Zmanjšanje števila procesorjev in grafične kartice je doseženo z nastavitvijo najvišje prioritete igralne aplikacije v obdobju delovanja, tako da onemogočite težke osnovne storitve in aplikacije. Na primer, če se ozadje izvajadefragmentirati trdi disk, bo onemogočen. In z drugimi storitvami.


Vendar to ni glavna stvar. Glavna stvar, ki je končni cilj tega načina, je povečati hitrost sličic ali FPS. Mnogi uporabniki vedo, da ta parameter v mnogih pogledih določa udoben prehod igre brez obešanja, zaviranja ali skakanja slike iz enega okvira v drugega, kar je še vedno povezano z delom grafičnega pospeševalnika. Kako upravičena je uporaba takega instrumenta v operacijskem sistemu, bomo razmislili ločeno, medtem ko se bomo posvetili nekaterim odtenkom, brez katerih uporaba načina igre sploh ni mogoča.

Predpogoj za uporabo načina

In za začetek si poglejmo, kako nastaviti način igre v Windows 10. Naredite to precej enostavno. Vsaj lahko ponudite tri možnosti. Vendar pa je treba upoštevati en glavni pogoj: določeno posodobitev mora biti nameščena v računalniku. Prepričajte se, da je res nameščen tako, da si ogledate informacije, ki jih kliče ukaz winver v ukazni vrstici Run. Če je nameščen (različica 1703 in novejša), lahko naslednji korak preskočite, če ne, boste morali posodobitev namestiti sami.
V ta namen pojdite v "Center za posodobitve" v meniju možnosti in kliknite gumb za preverjanje, ali so na voljo posodobitve. Na koncu iskanja namestite vse najdene komponente in prevedite 1703 obvezno. Če ne potrebujete drugih servisnih paketov, jih lahko izključite s seznama.Prosimo, upoštevajte, da je pred kratkim izdala še eno posodobitev, imenovano Fall Creators Update, ki se namesti prek glavnega (Creators Update).

Aktiviranje načina: metoda prve

Torej, s samim načinom igre in pogoji njegove uporabe smo razumeli. Zdaj pa preidimo neposredno na njegovo aktivacijo.
Prva metoda je, da v meniju z možnostmi izberete ustrezen del iger in preprosto prestavite drsnik pod vključenim položajem. Prav tako lahko kot spremljajočo nastavitev nastavite potrditveno polje poleg linije za prejemanje sporočil, čeprav ne nujno.

Druga pot

Druga rešitev problema, kako vklopiti način igre v sistemu Windows 10, se nanaša na samo klicanje igralne konzole. To lahko storite na najhitrejši način s kombinacijo tipk Win + G. V konzoli morate klikniti na gumb z ikono zobnika, nato pa v meniju izberite način igre.
Medtem se lahko odločite tudi za nastavitev načina igre Windows 10. V samem meniju obstaja več osnovnih parametrov, kot je vklop snemanja s časovnikom, ki prikazuje pozive pred začetkom igre, in si zapomnite tekočo aplikacijo natanko kot igro (za to morate zapreti aplikacijo kot v igri) vse druge aktivne programe), hitro odpiranje plošče na gamepadu, parametri zvoka, itd. Načeloma nič zapletenega.

Tretja metoda

Nazadnje, način igre Windows 10 se lahko aktivira z urejanjem vnosov sistemskega registra. Urejevalnik se imenuje z ukazom regedit, ki se vnese v vrstico menija "Zaženi".
V urejevalnikuza zagon drevesa imenikov v imenik GameBar je potrebno uporabiti podružnico HKCU in preko odsekov SOFTWARE Microsoft. Na desni strani urejevalnika morate v PCM ustvariti 32-bitni parameter DWORD, mu dodeliti ime AllowAutoGameMode, vnesti urejanje PCM-ja ali dvoklikniti in nastaviti enoto kot trenutno vrednost.

Podpora za vprašanja in povratne informacije uporabnikov

Na podlagi Microsoftovih uradnih obvestil je v načinu igre Windows 10 podprte klasične igre Win32 in UWP (prenesene iz trgovine). Vendar pa, kot kažejo povratne informacije uporabnikov in strokovnjakov, imajo prednost aplikacije, ki temeljijo na platformi Universal Windows, saj so vsi nedavni prihodki že optimizirani za uporabo v načinu igre. Toda med ostalimi igrami je glavna podpora osredotočena le na najnovejše zadetke zadnjega časa, nato pa ne vse.
Kar zadeva povečanje produktivnosti, pregledi iger v sistemu Windows 10 še vedno niso zelo tolažilna. Torej, na primer, veliko igralcev pravi, da je povečanje FPS le na 2-5%, čeprav je Microsoft obljubil približno 50%. Poleg tega se mnogi pritožujejo, da je včasih prišlo do težav z "odhodom" DVR pri snemanju ali predvajanju igre. Končno, zelo pogosto (spet, glede na povratne informacije uporabnikov) je mogoče najti tako imenovano lepljenje ključev, ko kontrolni gumbi delujejo spontano, in se miška sploh ne odziva na akte igralca. Poleg tega je vredno omeniti, da ste se v zbirki Creators Update lahko znebili takšnih težav, tako da onemogočite zagon igre nagamepad, vendar v najnovejši različici Fall Creators Update, ki je prišel dobesedno drugi dan, takšna dejanja ne vodijo do ničesar.

Ali naj bo ta funkcija omogočena?

Na splošno, glede na izjave vseh tistih, ki so preizkusili igralni način Windows 10, je to trenutno popolnoma neuporabna funkcija. In pričakovana uspešnost ni bila in ni. Game booster soočiti s podobno problem optimizacijo uporabe sistemskih virov je veliko bolje. Na splošno se je izkazalo, kot vedno. Proizvod je bil nedelujoč. Vključitev ali ne je že vaše podjetje, vendar ne boste čutili posebnega učinka. In ne gledajte na različne primerjalne teste uspešnosti. Kljub temu v večini primerov to ni nič več kot običajen oglaševalski korak.

Sorodne publikacije