APC BK650EI Brezprekinitveno napajanje: Navodila, specifikacije in pregledi

Danes je težko preceniti potrebo po zanesljivem viru neprekinjenega napajanja (UPS). Sodobna stavba je napolnjena z električno opremo, napravami in napravami, ki se zagotavljajo iz redne mreže 220 V. Očitno tipična servisna linija ne more vedno zagotavljati stabilnosti parametrov vezja, zato je problem izbire ustreznega UPS pred navadnimi potrošniki. APC Back-Ups CS 650VA (BK650EI) je del srednjega segmenta gospodinjskih stabilizatorjev, ki so primerni za zaščito standardne tehnologije. APC je skušal ustvariti kakovostno in funkcionalno napravo v skladu z načeli načrtovanja UPS. V mnogih pogledih se je to zgodilo, toda za končno izbiro je še vedno vredno podrobneje raziskati zmožnosti te naprave.


Značilnosti naprave

Model predstavlja skupno obliko nizkocenovnega stabilizatorja s standardnimi kazalniki učinkovitosti za domačo uporabo. Ni potrebno čakati na posebno zmogljivost, vendar se lahko osnovna raven zanesljivosti šteje kot moč APC BK650EI. Značilnosti naprave izgledajo takole:
 • Izhodna moč - 650 VA.
 • Mejna obremenitev - 400 W.
 • Razpon vhodnih napetosti je 160-286 čl.
 • Razpon vhodnih frekvenc je 47-63 Hz.
 • Delovni čas - 47 minut pri največji obremenitvi.
 • Preklopni interval na akumulatorju - 10 ms.
 • Čas polnjenja baterije - 8 ur
 • Ozadje hrupa - 45 dB.
 • Mere -284x91x165 mm.
 • Teža - 6 kg
 • Splošna priporočila za uporabo

  Enoto je treba namestiti na stabilno površino, zaščiteno pred nenamernimi vibracijami in vibracijami. Med delovanjem sonce ne sme biti izpostavljeno sončni svetlobi, visoki temperaturi in vlažnosti. Povezovalna vozlišča morajo biti zaščitena pred stikom s tekočinami. Pred prvo uporabo mora biti UPS popolnoma napolnjen - mora biti dolg vsaj 8 ur.


  Po prvem zagonu se morata sprožiti oba sprožilca: zelena označuje napajanje omrežja, rumena pa obvešča o gospodarstvu. samopreverjanje. Po določenem času mora APC BK650EI v normalnem načinu pustiti samo en zeleni signal. To bo prikazalo obratovalno stanje naprave. Če zelena lučka ne sveti rumeno, to pomeni, da baterija ni priključena. To bo spremljalo rdeč indikator in zvočni signal. Druge informatorje in signale je treba obravnavati ločeno.

  Informatorji za izredne razmere

  Med delovanjem, tudi ko je akumulator priključen, rdeči indikator prikaže primere, ko poraba energije presega potencial samega UPS-a. Prav tako je pomembno, da spremljate zvočne signale. Torej, če stroj vstopi v napajanje akumulatorja, bo vsakih 30 sekund obvestil štiri alarme. Konstanten signal s konstantno tono označuje preobremenitev izhodov, ki vključujejo možnost napajanja iz akumulatorja.Če naprava ne bo opravila rednih testov samodiagnoze, bo prikazala visokotonski signal. Določen v APC BK650EI in neke vrste mehanski informator. Tipka za sistem za preprečevanje, ki se nahaja na zadnji strani enote, izstopi iz potisnega položaja, če znova zažene stroj iz omrežja. V tem primeru je priporočljivo prekiniti povezavo z napravami, ki so trenutno manj pomembne.

  Povezovanje s ciljnimi napravami

  Enota ima štiri vtičnice za servisiranje ciljnih naprav. Trije od njih zagotavljajo rezervno napajanje, četrti pa le zaščito pred napetostnimi skoki. Hkrati je med funkcijami rezervnega dela tudi poravnava napetosti in zatiranje nezaželenega elektromagnetnega ozadja. Naprave in opremo priključite v vtičnice samo, ko je UPS enota izklopljena. Rezervna kopija APC CS BK650EI se poveže z omrežjem in se zažene prek gumba samo, ko so z njim povezani vsi ciljni uporabniki. Nadalje, v primeru prenehanja trenutne oskrbe v omrežju, bo naprava zagotovila energijo, ko je v stanju. Če je UPS odklopljen iz omrežja in iz akumulatorja, se napetost ne napaja potrošnikom. Vendar pa bo vtičnica, ki je odgovorna le za poravnavo napetosti, zagotovila napajanje tudi, ko je izklopljena, vendar odvisno od razpoložljivosti napajanja.

  Navodila za zamenjavo baterije

  Baterije UPS so v določenem smislu drageelementov Pri visokih obremenitvah v pogojih stalnega obratovanja bo nadgradnja baterije običajna. Za zamenjavo obrnite ohišje nazaj, premaknite pokrov in odstranite predal za baterije. Baterija je ugasnjena, tako da se komunikacijski elementi s priključki in ožičenjem ne morejo poškodovati in jih je mogoče sprostiti. Zdaj lahko novo baterijo APC BK650EI reciklirate v ležišče. Cena baterij je v 1 tisoč rubljih. Za primerjavo: enoto v tej spremembi lahko kupite za 7-8 tisoč
  Kar se tiče povezave, se rdeči kabel poveže s pozitivnim kontaktom, črna pa na tla. Novi predal za baterije se zapre za klike. Mimogrede, potreba po posodobitvi baterije ni nujno posledica njene poškodbe in popolne invalidnosti. Pogosto se posodablja zaradi velike izgube zmogljivosti in ta proces je neizogiben. Prvi znaki izgube koristnega potenciala se lahko pojavijo v enem mesecu. V prihodnosti bo intenzivnost zmanjševanja zmogljivosti odvisna od narave delovanja UPS-a.

  Navodilo za nadzor občutljivosti

  Na splošno običajni lastniki UPS te funkcije ne uporabljajo, če pa so servisne naprave vse bolj občutljive na ravni vhodne napetosti, ni mogoče izvesti nobenega postopka nastavljanja. Regulacija v tem primeru ni le način za izboljšanje učinkovitosti stabilizacije, temveč tudi stanje elektrotehničnega shranjevanja bloka APC BK650EI. Navodila za nastavitev parametrov občutljivostiZagotavlja naslednje zaporedje dejanj:
 • Naprava se poveže z omrežjem.
 • Gumb za vklop se vklopi in zadrži 10 sekund, po tem se prižgejo vsi indikatorji - znak, da je naprava vstopila v način programiranja. V tej fazi se prikaže tabela trenutnih parametrov napetosti in občutljivosti.
 • Za zmanjšanje občutljivosti pritisnite gumb, dokler rumena lučka ne utripa.
 • Podobno ukrepanje se izvede, dokler se ne prižgejo rumeni in rdeči indikatorji, če je treba določiti povprečno stopnjo občutljivosti.
 • Za zgornjo raven boste potrebovali rumeni in dve rdeči indikatorji.
 • Če želite zapustiti način nespremenjen, pritisnete gumb, dokler ne začne utripati ena zelena lučka.
 • Če uporabnik v načinu programiranja ne opravi nobene manipulacije v 5 sekundah, bo naprava samodejno prišla iz nje in se vrnila v prejšnje stanje.
 • Vzdrževanje stroja

  Med servisiranjem je treba preveriti funkcionalne elemente naprave. Na primer, škatla z varovalkami se odstrani, pregleda se na poškodbo in nastavi v začetni položaj. Nato funkcijo preverijo indikatorji in gumb za njegov zagon. Podoben postopek se izvede z baterijo. Če je napetost zelo nizka, je potrebno najprej preveriti kakovost napajanja iz glavne linije. V ta namen je priporočljivo priključiti žarnico na standardno vtičnico in oceniti kakovost svetlobe. Prav tako je treba redno preverjati integritetoAPC BK650EI, površino očistite pred prahom in umazanijo. Posebno pozornost je treba nameniti vtičnicam in pristaniščem, ki se že dolgo ne uporabljajo. Enota ne bi smela biti izpostavljena nepotrebni fizični aktivnosti in nevarnosti prelivanja.

  Pozitivne povratne informacije

  Model ima dolgo zgodovino, da ostane na trgu, zato so njegovi lastniki že vrsto let doživljali njegov potencial. In tudi 10 let delovanja ni razočaralo veliko uporabnikov v glavnih parametrih delovanja. V primeru trajnega izklopa napajanja naprava neprestano napaja električno napajanje in podaljša čas delovanja za nekaj minut. Kot je pokazala praksa računalnika srednje moči, lahko nepretrgano napajanje APC Back-Ups BK650EI podpira njegovo delovanje približno 30 minut. Seveda to velja za primere razkladanja drugih prodajnih mest. Uporabniki so seznanjeni z enostavnim vzdrževanjem in zamenjavo enake baterije. In ohišje ter komponente so opremljene s premišljenimi ergonomskimi napravami za čiščenje in razstavljanje.

  Negativni odzivi

  Obstajajo ločene pritožbe glede veljavnosti kazalnikov in zmogljivosti baterije, vendar je to bolj izjema od pravila. Toda nedvoumno negativne sodbe so bile množično zbiranje in njegova nepraktična bela barva. Dejstvo je, da je neprekinjeno napajanje APC BK650EI precej težko za pravilen prevoz, na primer do koče. Obstajajo tudi pripombe na raven cen, vendar pa stroški pod 7 tisoč rubljev le v redkih primerih lahko zagotovijo napravo enake zanesljivosti.

  Skratka,

  Model predstavlja optimizirano in uravnoteženo rešitev za potrebe nezahtevnega uporabnika. Vso opremo v hiši v objektih stavbe ni mogoče servisirati, vendar je računalniška podpora s perifernimi napravami povsem mogoča. Enota APC BK650EI je osredotočena na orodja za nadzor in upravljanje nove generacije. Vključuje kabel USB, programirni disk za regulacijske funkcije in kabel RS 232. V splošnem se je v primeru nesreče pojavil funkcionalni, ergonomski vir napajanja, ki pa se ne more pohvaliti z večjo zmogljivostjo, ampak v obsegu izhodnih moči pravilno deluje.

  Sorodne publikacije