ZTE Blade V7 Lite pametni telefon: funkcije in pregledi

Sodoben pametni telefon je precej zapletena naprava, ki bi morala imeti "pod pokrovom" vse najnovejše inovacije iz sveta mobilne industrije. Vendar pa ni mogoče imenovati univerzalne vse proračunske naprave in naprave srednjega cenovnega segmenta. Vendar ta izjava nikakor ni pomembna za našega sedanjega junaka. Mobilni telefon ZTE Blade V7 Lite, katerega lastnosti bomo razstavili nekoliko nižje, čeprav se nanaša na naprave srednjega cenovnega segmenta, vendar je resnično univerzalen. In v tem boste kmalu prepričani. Doslej si oglejmo ZTE. Kaj predstavlja?


Malo o podjetju

Kitajsko podjetje ZTE je bilo ustanovljeno leta 1985. Takrat se je ukvarjala s proizvodnjo telekomunikacijske opreme. Prvi pametni telefon je bil izdan leta 2010. Poimenovali so ga in naročili ruski mobilni operaterji. Nato je prišel čas prve blagovne znamke "Beeline M2". Poleg tega je podjetje za potrebe ruskih mobilnih operaterjev obsežno dobavljalo 3G modeme. Prvi neodvisni pametni telefon pod blagovno znamko ZTE je izšel leta 2011. Od takrat se je začela zgodovina mobilnega pripomočka tega pripomočka. Osupljiv primer visokokakovostnih naprav proizvajalca Celestial je ZTE Blade v7 Lite. S svojimi specifikacijami je ta naprava ena izmed najbolj koristnih v liniji pametnih telefonov ZTE.
Najbolj zanimivo je, da kontrolni delež v podjetju pripada kitajski državi. In to pomeni, da je nadzor kakovosti na ZTEprimerno. Vendar pa je med pametne telefone tega podjetja veliko "sivih" izdelkov, ki se uvažajo v Rusijo in države CIS. Zato morate biti zelo previdni pri nakupu pametnega telefona te družbe. Originalne naprave ne trpijo zaradi pomanjkanja kakovosti kot "siv" model. Bolje je kupiti te naprave na blagovnih znamkah prodajnih mest. Tam je zagotovilo kakovosti. ZTE je načeloma dobro znan domačim mobilnim navdušencem. Zato ne potrebuje posebne predstavitve. Zdaj pa si poglejmo podrobnosti telefona ZTE Blade v7 Lite. Kakšna je ta "zver"?


Videz in oblikovanje

Videz tega pametnega telefona je zelo podoben videzu Meizu M3 S. Tako občutek, da so zakovičili v eni tovarni. Spremenila se je le podoba nalepke. Na sprednji strani je 5-palčni zaslon, pokrit s kaljenim 25 D steklom. To je zdaj tak način. Vsak proizvajalec dobavlja svoje naprave s takšnim steklom. Pod zaslonom je gumb "Home". Je senzorična in izdelana v obliki označenega kroga. V korporativnem slogu ZTE. Na straneh tega kroga so še vedno navigacijski gumbi, ki niso vidni brez strele. Zelo zanimiva odločitev. Toda s takšnimi kontrolnimi elementi je naprava zelo podobna "iPhone". Čeprav brez mehanskega gumba. Nad zaslonom je mreža zvočnikov, sprednja kamera in zahtevano število senzorjev. To je korporativni slog ZTE Blade v7 Lite. Značilnosti bodo razstavljene malo kasneje.
Zdaj pa preidimo na zadnjo stran naprave. Pokrov ni odstranljiv, izdelan iz tako imenovanega "letalskega" aluminija 7000thserije Kapaciteta pokrova je zadovoljiva. Ne morete ga prodati bateriji. Najpomembnejše mesto je modul kamere. Ob njem je dvobarvna bliskavica LED, malo pod - čitalnik prstnih odtisov. V spodnjem delu pokrova sta dve mreži zvočnikov. Toda ne bodite v skušnjavi. Obstaja samo en zvočnik. Druga mreža je narejena za lepoto. Mehanske tipske kontrole (gumbi za nadzor glasnosti) se nahajajo na levi strani stroja. Taka odločitev je dvomljiva glede ergonomije. Še posebej, če menite, da je stikalo na nasprotnem koncu. Zdaj pa si poglejmo ZTE Blade v7 Lite in funkcije. Pregled modela se nadaljuje.

Komponenta in specifikacije strojne opreme

Kaj je na krovu ZTE Blade v7 Lite? Tehnične specifikacije proizvajalca kažejo, da ima naprava 64-bitni quad-core procesor iz MTK z urno frekvenco 1300 MHz in indeks MT6735R. Takoj je treba povedati, da ta procesor ne sija. Obstajajo "kamni" veliko močnejši in cenejši. Ampak se ne držimo. Razvijalci so se odločili, da bodo napravi zagotovili 2 GB RAM-a. To je dovolj za vse aplikacije in večino iger. Čeprav bodo igrače, ki so še posebej zahtevne za vire, morale zmanjšati grafične učinke na minimum. Čeprav pametni telefon ima napredni grafični čip Mali T-720. Malo šibek procesor preprosto ne pusti, da se popolnoma odpre.
Preostale komponente "železa" je mogoče razvrstiti kot notranje16 gigabajtna naprava za shranjevanje. Res je, da je uporabnik na voljo samo 10. Ampak obstaja podpora za pomnilniške kartice microSD do 32 gigabajtov. Naprava podpira standard LTE za povezavo 6. generacije, ima visokohitrostni Bluetooth in Wi-Fi oddajnik, bliskavico, optični bralnik prstnih odtisov, zvočnik, svetlobne in bližinske senzorje ter akumulatorsko baterijo z 2500 koncerti. Mimogrede, zadnje dejstvo je zelo depresivno. S takšnimi lastnostmi mora imeti AKB vsaj 3000 mAh. Potem bo življenjska doba baterije veliko boljša. Vendar pa inženirji verjamejo, da bo to dovolj za ZTE Blade v7 Lite Grey LTE. Značilnosti avtonomije so rahlo črpane. Ampak premaknimo na druge parametre pametnega telefona.

Zaslon

Pametni telefon ima zaslon z IPS-matriko. To pripomočku omogoča pravilno oddajanje barv, uporabnik pa se ne trudi z vidnimi koti. Tu so precej pomembni. Velikost zaslona je 5 palcev. Ločljivost - 1280 x 720 slikovnih pik (HD). Zaslon je zelo dober pri ZTE Blade v7 Lite. Značilnosti in fotografije to prepričljivo dokazujejo. Na primer, kontrast zaslona je 800 na 1. In to je morda edini primer, kjer se parametri, ki jih je navedel proizvajalec, ne razlikujejo od dejanskih. Svetlost zaslona je dovolj velika, da lahko vse informacije vidimo pod neposredno sončno svetlobo. Zaslon ima tudi antirefleksni premaz, ki je zelo primeren za uporabo pripomočka na soncu. Ne glede na to, kako svetla je, bo vse vidno. In to je še ena zasluga ZTE inženirjev.
Značilnosti zaslona bi morale vključevati tudi možnost blagovne znamke Mira Vision, kiomogoča spreminjanje barve zaslona na bolje. Vsaj tako so mislili inženirji ZTE. Toda dejansko ta možnost samo spreminja "toplino" podobe. Točka belega se na noben način ne spremeni. Na splošno izgleda precej strašno. Zato je tak "čip" bolje, da ga sploh ne uporabljate. Pazi na oči. To so osnovni parametri zaslona pametnega telefona ZTE Blade v7 Lite. Značilnosti so precej dobre, vendar je ideal še daleč. Zdaj pa preidimo na kamere naprave.

Kamere (spredaj in glavni)

Glavno kamero predstavlja modul z intenzivnostjo 13 milijonov slikovnih pik. Ne sveti s posebnimi prednostmi, vendar vam omogoča, da dobite precej kakovostne fotografije tudi z nekaj namigov o zamegljenosti ozadja. Z natančnejšim preučevanjem pa je jasno, da je slika na robovih nekoliko pozabljena. V današnjih pametnih telefonih (ki trdijo, da so "srednji") je takšno stanje nesprejemljivo. Kljub temu je za vsakodnevno snemanje fotoaparat tega pametnega telefona popolnoma primeren. Poleg fotografij lahko fotoaparat snema HD video. In to v času, ko so najbližji konkurenti sposobni obvladati Full HD. Zato je glavna kamera ZTE Blade v7 Lite slabe funkcije. Pregled se nadaljuje. Gremo na sprednji foto modul.
Sprednja kamera ima širokokoten, lahek modul z 8 milijoni slikovnih pik. Je veliko ali malo? Recimo, za mobilni telefon in klepet v Skype ta kamera bo dovolj za glavo. Na fotografiji, ki jo je posnela prednja kamera, je opazen zanimiv učinek: oseba je nekoliko premišljena, kot po uporabi ustreznega filtra. Verjetno inženirji podjetjaodločil, da bo to bolje. V resnici pa vse izgleda precej drugače. Fotoaparat lahko piše tudi HD video. Tudi to ni slabo. Vendar pa zaradi dejstva, da megapixels v arzenalu foto modula ni zelo veliko, video prihaja z artefaktov. Načeloma je bilo to pričakovano. Tudi ZTE Blade v7 Lite nima lastnosti prednje kamere. Zdaj pa bomo prešli na operacijski sistem in programsko platformo.

Operacijski sistem

V krovu v7 je nameščen operacijski sistem Android različice 6.0. Vendar pa standardne zasnove ne boste našli tukaj, ker so se inženirji podjetja odločili nositi ta OS v lupini Mifavourja. Izgleda malo nerodno in z vidika ustreznosti lokacije elementov izgleda precej dvomljivo. Toda nekaterim je všeč. Kljub tretji lupini, šesti Android naprava ni slaba na tej napravi. Ni napak ali žab. Čeprav je to, očitno, zasluži platformo strojne opreme. Posebnost programske platforme je, da podjetje še naprej posodablja pametni telefon Android na najnovejšo različico, čeprav običajno zastareli modeli niso nadgrajeni. In tu je še ena prednost ZTE Blade v7 Lite Gold. Značilnosti programske platforme niso nič.

Baterija

Naprava ima ne odstranljivo litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 2500 mAh. Je veliko ali malo? Na žalost proizvajalec ni izobraževal potencialnih kupcev o tem, koliko pametni telefon lahko deluje v stanju pripravljenosti in pri največji obremenitvi. Zato se moramo osredotočiti na povratne informacije lastnikov. Glede na izjavo nekaterihuporabniki, naprava tiho teče ves dan v načinu intenzivne obremenitve (trajno vključen prenos podatkov, polna svetlost zaslona in močne aplikacije v ozadju). Devaysa je polna tudi 10 ur predvajanja videa z največjo svetlostjo zaslona. Poslušanje glasbe je možno v 48 urah. Čeprav tukaj igra tudi vlogo in vrsto uporabljenih slušalk. Ampak 24 ur je popolnoma zagotovljeno. Baterija je tisto, kar so inženirji ZTE naredili točno tako, kot jo potrebujejo. Tudi kljub svoji moči se je naprava izkazala za presenetljivo "živo". Čast in pohvale inženirjem podjetja za to.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Zdaj pa se obrnemo na najbolj zanimive preglede na pametnem telefonu. Opozoriti je treba, da so pozitivni in negativni komentarji v7 Lite približno enaki. Vendar pa ga pozitivne povratne informacije dvignejo v nebesa, negativ pa ga vrže v umazanijo. Kako razumeti, kateri od odgovorov so resnični? Poskusimo ugotoviti. Začnimo s pozitivnimi ocenami. Zato so mnogi lastniki tega čudeža kitajskega inženiringa mislili na neverjetno kakovost zbirke, ki jo je v kitajski osnovni smtphon težko srečati. In tukaj so popolnoma prav. Naprava je res pravilno sestavljena. V škatli ni razpok, gumbi niso škripali in se enostavno pritisnejo. In visokokakovostni materiali samo izboljšajo dojemanje tega modela kot zelo koristnega. Prav tako dobrohotne naprave te naprave opozarjajo na zelo kakovosten in priročen zaslon. Ni treba posebej poudarjati, da večina uporabnikov grozljivo moti moderne "lopate". Torej zanjeveliko bolj udoben 5-palčni zaslon. Samo v tem ZTE.
Zdaj pa preglejmo delovanje naprave. Tu se misli razlikujejo, vendar vsi priznavajo, da je moč pripomočka povsem dovolj, ne samo za vsakodnevne naloge, ampak tudi za nekatere igre. Kljub temu pa je treba nastavitve grafike priviti na minimum. Vendar pa so tisti, ki so kupili napravo, popolnoma razumeli, da niso namenjeni za težke igre. Obstaja tudi veliko pozitivnih mnenj o delovanju senzorja prstnih odtisov. Deluje strelo hitro in hitro bere informacije. Poleg tega ne more samo odkleniti telefon, temveč tudi zaščititi nekatere aplikacije. Kvaliteta komunikacije je bila pohvaljena. Še posebej veseli lastniki podpore standarda komunikacije LTE. To ob upoštevanju trenutnih trendov je zelo zaželena možnost, tudi v proračunskih telefonih. Torej, s pozitivno povratno informacijo, je vse jasno. Uporabniki so zelo zadovoljni z izbrano napravo. Zdaj poslušajte tiste, ki nimajo te naprave.

Negativna povratna informacija lastnika

Kot vse druge naprave, ZTE Blade v7 Lite, imajo značilnosti in pregledi modelov določeno število "haters", ki ga privijajo do konca. Kakšna je povezava s takšnim sovraštvom? V večini primerov negativne ocene o tem pametnem telefonu niso vredne jajca, saj so jih napisali tisti, ki so želeli dobiti vodilni za smešno količino. Seveda se njihova upanja niso uresničila. Zato so umazani. Konstruktivna kritika med temi sovražnimi komentarji je izredno majhna. Vendar pa bodimo pozorni na tiste, ki sovideti najbolj primerno. Torej je šibka točka pametnega telefona kamera. To je razumljivo in brez povratnih informacij. Lastniki se pritožujejo nad dejstvom, da so se v razmerah nezadostne kolokacije pretresale grozljive zvoke in artefakti. Ta problem je znan. Uporaba tega pripomočka kot fortock ni priporočljiva. Naslednja pritožba je v tem, da uporabniki ne objavljajo nobenega zvoka: kaj je v dinamiki slušalk. Seveda v7 Lite ne zasije z zvokom. Toda slušalke z določenimi nastavitvami izenačevalnika je povsem nič. Druga pogosta pritožba je nenavaden vmesnik operacijskega sistema ZTE Blade v7 Lite. Značilnosti in opis telefona kažejo, da so razvijalci tukaj dali maho. Bolje bi bilo, če bi zapustili standardni Android dizajn. Izgleda veliko bolj natančno. Prav tako se mnogi pritožujejo zaradi močnega segrevanja ohišja pri delu z zahtevnimi viri. Zanimivo je, da niso vsi omenjeni o tem problemu. Najverjetneje so ljudje pravkar dobili model s tovarniško pomanjkljivostjo. Če bi bila težava velikega pomena, bi se vsi pritožili zaradi vročine. Kljub temu je naprava odlična proračunska rešitev v kovinskem ohišju. Tudi ob upoštevanju vseh njegovih pomanjkljivosti. Nizki stroški pokrivajo vse.

Zaključek

Torej smo pogledali proračunski pametni telefon ZTE Blade v7 Lite. Tehnične specifikacije nam v celoti omogočajo uporabo pripomočka za delo in igre. Prav tako lahko zlahka obvladuje predvajanje multimedijskih vsebin. In če pogledate ceno, se izkaže, da je ta naprava boljša od razmerja "cena-kakovost". In celo v kovinskem kovčku.Cena je zelo dobra za univerzalno napravo iz srednjega segmenta. Pomemben plus je pravočasno posodabljanje programske opreme.

Sorodne publikacije