Upravitelj naprav Android: Kako uporabljati?

Predstavitev programa iz Googla - upravitelja naprav Android. Iskanje telefona z njim je preprosto. Pred kratkim je bil ta program preimenovan v Najdi mojo napravo (prenesite posodobitev v Trgovino Play). Ta aplikacija je namenjena iskanju izgubljenih ali ukradenih naprav na platformi Android z majhnim naborom funkcij, potrebnih za to.

Nekaj ​​o funkcijah

Program podpira funkcije:
 • vključitev klica;
 • zaklepanje telefona;
 • popolno izbris informacij iz naprave na daljavo;
 • zaznavanje naprave.
 • V primeru, da je bil pripomoček izgubljen in ni ukraden, je alternativa njegovemu blokiranju veliko lepše, da se informacije popolnoma izbrišejo. Vendar pa se lahko v primeru kraje izkaže, da je čiščenje podatkov več kot nikoli prej. Namestitev in zagon programa je precej preprosta.


  Namestitev programa

  Ker je program uraden, preprosto kliknite gumb »Namesti« na Play Marketu in bo nameščen. Če imate račun pri Googlu in je v napravi mapa »Prejeto«, se bo aplikacija samodejno namestila, ko boste preverili uporabo podatkov o lokaciji. Po tem postopku se naloži zemljevid območja. Približna lokacija naprave se prikaže poleg opisa. Na zemljevidu je prikazana kot ločena točka. Če povlečete dva prsta po zemljevidu v različnih smereh, lahko narišete zemljevid, ki bo natančneje prikazoval lokacijo naprave. Točnostopredelitev se razlikuje glede na lokacijo naprave v tem trenutku. Ponavadi ne presega 20 m.


  Če obstaja več naprav Android, obstaja možnost preklapljanja med njimi. To storite tako, da v opisu telefona kliknete trikotnik pod njegovim imenom in izberete želeni pripomoček. Če se ena od naprav uporablja pogosteje kot druge, jih lahko preimenujete v bolj berljivi obliki. Funkcije lokacije telefona niso dovolj, da bi ugotovile, kje se nahaja izgubljeni pripomoček. Za to morate uporabiti funkcijo »Klic«. Ta postopek ne zahteva predhodne namestitve. S pritiskom na ta gumb bo telefon zazvonil 5 minut brez prekinitve povezave pri maksimalni glasnosti. Če onemogočite ta klic s klikom na »Rdeči gumb«, to ne bo uspelo. Potrebna je popolna zaustavitev naprave.

  Nastavitev naprave za popolno čiščenje in zaklepanje

  Da bi omogočili oddaljeno zaklepanje in čiščenje vaše naprave, jo je treba konfigurirati.
  Kako to storiti? Če v napravi ni nameščen upravitelj naprav Android, sta za namestitev in nastavitev na voljo dve možnosti. Ali pa zahtevajte spletni vmesnik, nato pa ga kliknite v vrstici z obvestili za pripomočke, da začnete postopek nastavitve, ali pa v telefonu odprite Nastavitve-> Varnost-> Skrbniki naprav in nato vklopite in omogočite aplikacijo. Na ta način lahko program zaženete na večini platform Android.Nato bodo na voljo funkcije, kot so "Izbriši vse podatke", "Spremeni geslo za odstranitev zaklepa zaslona" in "Zakleni zaslon". Tudi če že imate geslo in kodo PIN, vas bo upravitelj naprav Android zahteval, da vnesete geslo.
  Priporočljivo je uporabiti novo kodo, ki je drugačna od drugih, in jo nekje napisati, da ne bi pozabili.
  V primeru kraje ali izgube, če je nekdo odklene vaš telefon, preden ste nastavili ključavnico, boste vnaprej že imeli geslo za zaklepanje. Ko kliknete gumb "Blokiraj", se prikaže meni, v katerem morate določiti novo geslo. Poslano bo tudi sporočilo, v katerem lahko predlagate, da se pripomoček vrne lastniku za nagrado ali ne. Poleg tega je v meniju vrstica, ki označuje telefonsko številko, ki jo lahko pokličete, ne da bi odstranili ključavnico iz telefona.

  Vprašanja glede zasebnosti

  Zelo pogosto je uporabnik zaskrbljen zaradi zaupnosti svojih podatkov, v mnogih spletnih forumih in na drugih spletnih mestih pa pogosto te podatke zapisujejo po lastni presoji ustvarjalcev ali nekaj v tem duhu.
  Če to vprašanje obravnavate tehnično, potem obstaja možnost stalnega spremljanja vaše lokacije. Vendar ne pozabite, da je Google uradno registrirana pravna oseba. To nakazuje, da podjetje izjavlja svoje funkcije, ki jih opravljajo ustrezne nadzorne organizacije. V zvezi s tem uradno objavlja, kako zbira in uporablja informacije o lokaciji. Pomembno iz Googla! Naprava AndroidUpravitelj ne zbira zgodovine in ne pripravi poročila o stanju reference. Približna lokacija naprave se določi ob prvi prijavi. Ti podatki se izbrišejo, ko zaprete upravitelja naprav. Če je naprava izklopljena ali v načinu brez povezave, Google ne sporoči svoje lokacije. Ko boste morali najti izgubljen ali ukraden telefon, boste najmanj skrbeli zaradi podatkov, ki jih boste uporabili za določitev njegove lokacije. Samo pustite program in informacije bodo izbrisane.

  Zelo pogosto uporabnik meni, da ne skriva nič na svojem telefonu in ne blokira, ne da bi pomislil, da lahko zlahka izgubi svoj telefon. S tem ogroža vse ljudi, ki so v njegovem seznamu stikov, in ublaži problem kraje podatkov za vsiljivce. Zaklepanje zaslona vam bo pomagalo, da se izognete nepotrebnim težavam pri razbijanju pripomočka ali povabite prijatelje iz zlonamernih ljudi, naj jih prosijo, da položijo denar.

  Spletni vmesnik in namestitev na računalnik

  Lastnikom osebnih računalnikov je treba pojasniti, da je nemogoče prenesti upravitelja naprav Android v računalnik. Program ima spletni vmesnik, ki teče skozi brskalnik. Če želite s to aplikacijo najti svojo napravo, morate iti v oddaljeni nadzor Android. Če imate več, izberite pripomoček, ki je izgubljen s spustnega seznama in kliknite gumb "Cilj". Ko GPS zazna vaš položajnaprava, se bo pojavila na zemljevidu.

  Sklepna ugotovitev

  Če povzamemo vse zgoraj navedeno, je treba omeniti spremembe Googlove boljše strani vloge zaradi enostavnosti in priročnosti uporabe upravljalnika naprav Android.
  Treba je opozoriti, da večina ljudi na našem svetu že dolgo uporablja telefone, tablične računalnike in druge naprave in se zaveda, da je mogoče poiskati napravo, če je ta izklopljena. To dejstvo močno zmanjšuje zmožnost zaznavanja ukradenega pripomočka. Naprave ne pričakujte kot neizkušenega uporabnika in ga ne bo izklopil. Za danes obstajajo drugi programi za naprave Android. Nekatere od njih imajo veliko več funkcij kot ADM. V bistvu je to funkcija internetne varnosti. V zvezi z zmožnostjo zaznavanja je upravitelj naprav Android s tem precej uspešen.

  Sorodne publikacije