Primerjaj Xbox One in Xbox One S s PS4

Primerjava Xbox One in Xbox One S, kot tudi njihovega konkurenta iz Sonyja, bo zanimiva za številne ljubitelje sedanje generacije konzol. Med njimi je velika razlika med najbolj različnimi parametri, ki jih je treba upoštevati pri izbiri. Članek raziskuje glavne vidike, ki vplivajo na udobje uporabe soglasnikov

Razlika med modeli iz Microsofta

Primerjava Xbox One in Xbox One S je lahko celo hiter pogled, ker je razlika med njimi minimalna. Najpomembnejša sprememba je povečanje grafičnega mikroprocesorja na 01 teraflops (TFLOPS). V tem modelu je indeks 14 TFLOPS. Prav tako je treba omeniti, da v kasnejši različici konzole malo frekvence, ki je nekoliko povečala zmogljivost. Tretja in zadnja razlika med različicami niza soglasnikov je velikost. V primerjavi z dolžino 343, širino 263 in debelino 8 cm, ima model S 29523 in 65. Teža 354 kg je ostala enaka kljub posodobitvi v smeri kompaktnosti.


Primerjava železa s konkurentom iz Sonyja

Če primerjate Xbox One in Xbox One S s PS4, bo razlika v notranji žlezi vidna tudi s prostim očesom. Uporaba počasnejšega notranjega pomnilnika GDDR3 v Microsoftovih konzolah ne deluje v njeno korist. Hkrati je PS4 opremljen z novejšim modelom DDR5, ki omogoča hitrejšo obdelavo podatkov. Položaj ne rešuje Xbox celo prisotnost ESRAM 32 megabajtov - hitrost dela z informacijami zaostaja za japonskim konkurentom.


Še ena očitna prednost predponeSonya je delitev RAM-a. Vse zgornje konzole so opremljene z 8 gigabajti, PS4 pa samo eden od njih podpira operacijski sistem. V Xbox v dveh različicah gre trikrat več. Za igre je ostalo le še 5 gigabajtov, kar ni toliko, glede na potrebe trenutnih projektov. Primerjava Xbox One in Xbox One S s PS4 je v tem pogledu povsem koristna za Japonce. In čeprav je Microsoft popravil svojo napako, je ostala neprijetna obleganja in Sony še naprej vodi. Le dejstvo, da se lahko posamezni projekti v okviru določene platforme različno optimizirajo, lahko reši situacijo.

Primerjava grafike in zmogljivosti

V primerjavi z grafiko PS4 in Xbox One S (novejši model) so vodstvo ponovno pridobili japonski razvijalci. Vsak projekt, ki se je začel na svoji konzoli, nujno drži bar pri 1080r, medtem ko imajo konkurenti nekaj zabave, ki je na voljo samo v 900r. Seveda, grafika v takšnih igrah bo boljša v zasnovi Sonyja. Če vzamete celo delo med različnimi platformami, se pri zagonu na PS4 sliki pokaže povprečno 5 sličic. So časi, ko igra v japonskem predpono samozavestno pokaže 60 FPS, medtem ko je na istem mestu za Američane iz neznanega razloga, samo 25. Uvod DirectX 12 za izboljšanje produktivnosti in pravilno distribucijo strojne opreme ni spremenila situacije. Vredno je reči, da so takšne vrzeli v uspešnosti zelo redke, vendar so. Zaradi tega se japonska platforma ponovno pojavlja v voditeljstvu celo v grafičnem smislu.

Izgled

Primerjava PS4 Slim Xbox One Snajprimernejši za izvedbo parametra videza. Oba modela sta izboljšani konzoli nove generacije - posodobitev je vplivala na kompaktnost. Dimenzije konzol od Microsofta so bile podane zgoraj, toda tudi z zmanjševanjem dimenzij proizvajalci niso mogli doseči ravni PS42013 leta. To je nekaj milimetrov v vseh parametrih manj, in različica Slim daje obrazec dvakrat. To je toliko konzole, da je manj kot Xbox One S, kar bo izredno pomembno za ljubitelje ergonomije. Poleg tega se Američani niso mogli spomniti ničesar drugega kot izdelavo predpone v obliki večje črne skrinjice. V tem primeru je napajalnik vgrajen in zato je vreden na strani v obliki manjše posode. Rešitev je bila utemeljena z dejstvom, da se sistem ne bo pregrel, vendar Sony teh težav ni imel. Koristi oblikovanja so zgolj osebna zadeva za vsakega uporabnika, vendar številne preglede dajejo uporabnikom prijaznejši PS4.

Krmilniki

Primerjajo Xbox One S in Playstation 4 s stopnjo udobja uporabe, za katero so krmilniki primerni. Tu so bila mnenja navijačev razdeljena, čeprav nihče ni začel trditi, da je Microsoft še vedno pred igralnimi ploščami. Njihova struktura v bistvu ni postala preoblikovana, dodane so bile nekatere spremembe in pripravljene za novo konzolo. Med večjimi spremembami so vibracijske piščance, spremenite križeve gumbe, premaknite menijsko tipko in druge manjše spremembe. Sony Dualshock 4 je bil izpopolnjen z zaslonom na dotik in vgrajenim zvočnikom. To naredimo za globlje potopitevv igri, vendar lahko prestrašijo ranljive igralce. Glavna pomanjkljivost na začetku je bila taksa, ki je trajala največ šest ali osem ur. Svetlobni indikator povezave s Playstation kamero za spremembe osvetlitve je bil nenehno gori, vendar se je s posodobitvijo pojavila funkcija prilagajanja svetlosti. Pri primerjanju krmilnikov z največjo zanesljivostjo in udobjem Microsoft zmaga.

Dodatne funkcije

Primerjava Xbox One S in PS4 Pro za vsak parameter je neprimerna, saj je ta različica posodobljena predpona Sonyja, ki je izšla leta 2017. Tudi s posebnimi zmogljivostmi Xbox bo daleč zadaj. Če vzamete standard Playstation 4, potem lahko držite nekaj analogov. Na primer, najprej v spomin na konzole iz japonskih proizvajalcev hranijo 15 minut delovanja v igri, in Američani imajo le 10, vendar je posodobitev popravila. Funkcija je neverjetno uporabna za ljudi, ki snemajo video igre. Na PS4 lahko uporabite prenosno konzolo Vita kot zaslonsko igralno palico, Xbox pa ima vso podporo za tehnologijo Kinect. Razvijalci so poskušali pritegniti skupnost k posodobitvi, vendar nekoliko bolje v korporaciji Sony.

Sorodne publikacije