Kako natisniti besedilo na tiskalnik: navodila korak za korakom

Shranjevanje vseh informacij na papir je bolj zanesljiva možnost kot kopiranje na trdem disku ali v oblaku. Geslo take kopije ne bo izgubljeno in datoteka ne bo pomotoma izbrisana s trdega diska. Primeri, ko je zahtevana papirna različica dokumenta, fotografije ali datoteke, je niz. Dajanje dela na univerzo, tiskanje glasbe in tablature za igranje glasbil, tiskanje fotografij. In seveda, le papirne različice dokumentov potrdi notar.


Kako natisniti besedilo na tiskalniku: priključiti napravo in namestiti gonilnike

Tiskanje katere koli datoteke poteka s tiskalnikom: lasersko ali brizgalno, črno-belo ali barvno. Papir je vstavljen v poseben pladenj, na računalnik je vročena tiskarska ekipa, po določenem času pa boste na rokah našli pripravljen dokument. Torej vse gre. V teoriji. V praksi se skoraj vsi lastniki tiskalnikov soočajo s težavami pri tiskanju besedila na tiskalniku.
Zato je bila kupljena nova naprava in pripeljana domov. Napajalni kabel je priključen, vendar tiskalnik še vedno ne natisne besedila. Mnogi takoj pokličejo prijatelje ali čarovnike za rešitev problema. Ampak ne panike. Če želite začeti, se prepričajte, da je tiskalnik priključen na vaš osebni računalnik. V standardno opremo je običajno vključen poseben kabel. Sodobni tiskalniki podpirajo tudi Wi-Fi povezljivost. Dovoljnastavite ustrezne nastavitve in natisnite datoteke iz katere koli naprave, povezane v omrežje: računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon.


Nato morate namestiti gonilnike tiskalnika. Proizvajalec v napravo doda poseben disk. Če pa se izgubi, lahko voznike najdete na uradni spletni strani proizvajalca. Po namestitvi lahko pojdete na rešitev zgoraj omenjenega problema - kako natisniti besedilo na tiskalnik?

Tiskanje slik

Uporabniki se pogosto soočajo s situacijo, ko je treba natisniti slike, niso del besedilnega dokumenta. Če želite natisniti sliko na barvnem tiskalniku ali črno-belo, morate klikniti na sliko z desnim gumbom miške. V spustnem meniju izberite »Natisni«.
Naslednji korak je nastavitev. Pred uporabnikom se prikaže pogovorno okno, kjer lahko spreminjate tiskanje. Da, spremenite lahko velikost papirja in njegovo vrsto ter kakovost tiskanja. Prav tako lahko uporabnik izbere lokacijo slike na listu: vsa stanitsa, pol lista, četrt in tako naprej. Če je tiskalnik, kot je slika, obarvan in mora biti končni izpis črno-bel, mora uporabnik iti na "Možnosti" in izbrati "Lastnosti tiskalnika". V pojavnem oknu izberite "Navodila za tiskalno kartušo". Tu lahko izberete, katera slika bo: barvna ali enobarvna.

Predogled

Tiskanje besedilnih datotek je bolj zapletena naloga. Preden boste razumeli, kako natisniti besedilo na tiskalnik, se morate seznaniti s funkcijo, kot jePredogled.
Pred tiskanjem je priporočljivo opraviti pregled, saj bo besedilo ležalo na listu formata A4. To zahteva predogled. V najnovejših različicah urejevalnika Word se samodejno vklopi, ko kliknete »Natisni« ali kombinacijo Ctrl + P. V starejših različicah morate uporabiti bližnjico na tipkovnici Ctrl + F2.
Tu lahko uporabnik vidi, kako bo izgledal papir. Če je potrebno, prilagodite polja in izberite strani, ki jih želite natisniti.

Tiskanje dokumentov z besedilom

Ko je dokument v celoti urejen, se odpravijo vse napake in dodajo potrebne opombe, ostane le pošiljanje dokumenta za tiskanje. To lahko storite s tipkami Ctrl + P. V oknu lahko izberete:
 • Število kopij datoteke.
 • Tiskalnik.
 • Vrsta tiskanja: Celoten dokument, posamezne strani ali določen interval.
 • Vrsta tiskanja: enostranska ali dvostranska.
 • Usmerjenost strani. Obstaja več načinov za tiskanje strani: format knjige ali krajine.
 • Oblika lista.
 • Določite polja.
 • Število strani na list.
 • Ko so ustrezne nastavitve opravljene in je tiskalnik vklopljen, lahko uporabnik samo pritisne gumb Natisni in počaka, dokler naprava ne izda pripravljenih črk z besedilom.

  Napredne nastavitve tiskanja

  Pred tiskanjem na barvnem tiskalniku ali enobarvnem pomembnem dokumentu strokovnjaki priporočajo tiskanje testa. Po možnosti obarvana. Lahkobo določil, katere nastavitve tiskalnika želite spremeniti. Za dostop do nastavitev tiskalnika:
 • Prijavite se v meni Start.
 • Ubij v iskalnem polju "Tiskalniki".
 • Izberite "Tiskalniki in skenerji".
 • Kliknite na aktivno napravo in izberite "Upravljanje".
 • Kliknite na "Možnosti tiskanja".
 • V zavihku "Home" spremenite "Print Quality" in "Color /Intensity" na ustrezne vrednosti.
 • Nastavitve lahko spremenite pri vsakem tiskanju. Prav tako je pomembno, da včasih čistite šobe za boljšo kakovost tiskanja.

  Sorodne publikacije