Kako narediti dim v Photoshopu: načine

Učinek dima na fotografiji se običajno ustvari s posebnimi dama, vendar brez njih, če sliko obdelate v grafičnem urejevalniku. V ta namen se pogosto uporablja aplikacija Photoshop. Učinek dima se ustvari s pomočjo posebnih ščetk, slik s prozorno oblogo, če oseba ni fotografirana zelo blizu. Kako narediti Smoke v Photoshopu, tako da izgleda realistično, če je predmet v bližini? Razmislite spodaj.

Iskanje virov

Veliko slik z dimnimi paličicami najdete, najpogosteje pa je ozadje heterogeno in niso primerni za ustvarjanje kakovostnega učinka dima. Če je bila najdena uspešna fotografija, jo bo treba še deformirati, kar vam ne omogoča vedno doseči želenega učinka. Zato, preden lahko ustvarite učinek dima v Photoshopu, je zaželeno, da dvignete sliko, ki se popolnoma ujema z objekti na sliki, ki se obdeluje.


Začnimo s preprosto različico. Poskusimo ustvariti dim s prosojno postavitvijo ozadja. Za začetek odprite sliko, ki jo bomo obdelali v grafičnem urejevalniku, nato pa ustvarite podvojeno plast s kombinacijo vročih tipk Ctrl + J. Popravimo fotografijo, odstranimo dodatne podrobnosti, ki kršijo kompozicijo. Nato odprite vir z dimom in ga povlecite preko slike, ki jo želite obdelati. To lahko storite z orodjem Premakni. Izberite orodje"Izberi" in s klikom na levo miškino tipko na sliki izberemo element "Free Transformation" v meniju. Spreminjanje razmerja dima, prilagodite njegovo velikost in lokacijo fotografiji.


Pravilno osvetlitev

Pri obračanju vira je treba paziti na padec svetlobe na glavni sliki. V primeru napake bo učinek videti neprimeren. Izvirnik je lahko prikazan ali zrcaljen, če pa ne morete združiti osvetlitve, je najbolje iskati drugo možnost, kot je dim v Photoshopu. Ko se najde pravilna lokacija, se prototipni sloj lahko podvoji tako, da ga označimo na paleti plasti in pritisnemo Ctrl + J, ter ga pozicioniramo na drugem mestu, povečamo ali zmanjšamo.

Pravilne nastavitve čopiča

Sedaj se vrnimo k prvi plasti z dimom. Dodamo mu masko in delamo malo na robu slike, tako da se ne preveč ločijo. Za to je najbolje uporabiti posebne ščetke za Photoshop - "Smoke". Potrebno je prednameščati in namestiti program, saj niso vključeni v standardne komplete. Izberemo najprimernejše in z njim prilagodimo potrebne kraje ob robovih, tako da niso zelo jasni. Za delo z masko na plošči z barvo izberemo črno, motnost čopiča nastavimo okoli 80%, tlak pa 50%. Poleg tega nastavite naslednje parametre tako, da odprete okno z nastavitvami krtačk: upoštevajte obliko oblike klopa z variacijo velikosti 27% in s spremembo kota - 19%.Prikazan je minimalni premer - 14 in nihanja oblike - 9%. Poleg tega označimo element "Smoothing". Zdaj v procesu risanja bo krtača spremenila obliko in se obrnila.

Kako podati sliko naravnosti

Nato delamo na maski tako, da jo poudarimo na plošči Plasti. Prav tako naredimo dvojnik plasti. Za večji realizem lahko ustvarite novo prazno plast, vzemite vzorec barve dima z orodjem "kapalko", pritisnete tipko Alt in potopite dele na prava mesta. Krtače za Photoshop »z dimom v tem primeru postajajo dobra pomoč fotografu. Po želji lahko sliki dodate učinek zamegljenosti tako, da odprete meni Filter in izberete Blur, nato pa v spustnem meniju Blur for Gauss. Za polmer zamegljenosti bo vrednost 5 slikovnih pik. Vse plasti združimo v skupino, jih označimo s pritisnjeno tipko Shift in pritisnemo kombinacijo vročih tipk Ctrl + G. Zdaj poznamo enega od načinov, kako narediti Smoke v Photoshopu.

Dodajanje barve

Zdaj lahko spremenite odtenek dima ali ga popolnoma prebarvate. V ta namen bomo uporabili paleto plasti. Dodajte novo korekcijsko plast "Tone /Saturation". Vežemo jo na plast, katere barve bomo spremenili. To storite tako, da kliknete na ikono "Clipping Mask". Preden naredite barvni dim v Photoshopu, dvokliknite sličico sloja, da odprete okno z nastavitvami. V možnostih označite točko "Toniranje" in s premikanjem drsnika izberite ustrezno barvo. To je dokaj hitra možnostsprememba barve, ki je zelo primerna za slike, kjer se objekt nahaja v oddaljenem načrtu.

Delo z bližnjim načrtom

Za fotografije iz bližine lahko uporabite drugo možnost: izrežite dim iz končnega dela. To se običajno izvaja z orodjem za hitro izbiranje ali magnetno laso. Če želite odstraniti dodatno izbiro, morate pritisniti tipko Alt in dodati - Shift. Na zgornji plošči kliknite »Prečiščite rob« ali »Izberi /maska«. Sedaj, preden naredimo dim v Photoshopu CS6 ali v drugi različici, popravimo rob rezane slike in se odpravimo s temnimi prehodi. Nato z orodjem Premakni povlecite in spustite na novo plast. Da se dim razporedi pred sliko, jo odrežemo in kopiramo, nato pa jo vstavimo na prvotno mesto. Povlecite plast z dimom, tako da je med fotonom in izklesanim predmetom. Nato začnemo delati s čopičem na plastni maski (kot v prejšnjem primeru), tako da je slika bolj naravna. Potrebno je le združiti plasti in shraniti fotografijo. Zdaj poznamo dva načina, kako narediti dim v Photoshopu.

Sorodne publikacije