Kaj storiti, če "Skype" ni nameščen na "Winds 7"?

Med vsemi obstoječimi neposrednimi sporočili je Skype morda eden najbolj priljubljenih. Uporabniki programa Winds 7 imajo včasih težave s tem programom in ga preprosto ne morejo namestiti.

Če ste eden tistih "srečnih", potem je ta članek tisto, kar potrebujete. Od tega se boste naučili, kaj storiti, če ne namestite "Skype" na "Winds 7", kot tudi spoznati vzroke tega problema. V resnici obstaja veliko možnosti, zato je treba vsako posebej obravnavati posebej.


Požarni zid

Pogosto se Skype ne namesti na Winds 7, ker ga požarni zid ocenjuje kot zlonamerni program in zato blokira njegovo delo. Če želite to odpraviti, naredite naslednje:
 • Prijavite se v nadzorno ploščo in v njej poiščite požarni zid.
 • Pojdite na nastavitve požarnega zidu in v glavnem meniju izberite vrstico »Omogoči in onemogoči« (levo).
 • V oknu označite "Onemogoči požarni zid" (dva od njih) in potrdite spremembe.
 • Ko vse to naredite, poskusite znova namestiti Skype. Zdaj požarni zid ne deluje, kar pomeni, da nič ne blokira postopka namestitve. Vendar pa ta metoda ne pomaga vsem uporabnikom, tako da, če še vedno imate "Skype" nameščen na Winds 7, bi morali iti na enega od drugih načinov za odpravo težave. Jezik o njih bo šel spodaj.

  Antivirus

  Antivirus
  je lahko še en razlog, da ne namestite "Skype" na "Winds 7". Namestitveni program Skypev tem primeru je zaznan kot virus in je blokiran, včasih celo postavljen v karanteno ali odstranjen.


  Za rešitev te težave morate onemogočiti protivirusni program
  v času namestitve "Skype". To se običajno izvede s klikom na ikono zagovornika v spodnjem desnem kotu vrstice bližnjic. Če težave ne morete odpraviti tudi po izklopu protivirusnega programa, lahko poskusite datoteke iz sporočila dodati v izjemo. Včasih res pomaga. Druga možnost je, da v celoti odstranite protivirusni program, namestite "Skype" in znova namestite protivirusno programsko opremo. Vendar pa je bolje, da tega ne hitite, ampak najprej poskusite z drugimi metodami za rešitev problema.

  Napake v registru

  Napake v registru operacijskega sistema povzročajo njegovo okvaro. Zlasti zaradi njih se zgodi, da "Skype" ni nameščen na "Winds 7". Te napake lahko popravite ročno, vendar je še vedno bolje uporabiti posebne programe. Ena od aplikacij, ki jo zaposleni uporabljajo za odpravljanje težav z registrom, je CCleaner. Ta program je brezplačen, zato ga lahko prenesete s uradnega mesta razvijalca in ga namestite v računalnik. In potem naredite naslednje:
 • Zaženite CCleaner in pojdite na zavihek "Registry".
 • Kliknite gumb "Odpravljanje težav".
 • Počakajte, da se postopek skeniranja konča, in nato kliknite "Fix Verified". Program vas bo pozval, da varnostno kopirate register. Kliknite "Da" in počakajte nekaj minut.
 • Ko CCleaner odpravi vse težave,zaustavite ga in ponovno zaženite računalnik.
 • Zdaj lahko poskusite znova namestiti Skype. Če je bila težava povezana z registrom, bo namestitev brez napak in program bo deloval.

  Težave pri nameščanju vtičnika

  Včasih se programska oprema ne namesti na Winds 7, ker vtičnik noče delovati normalno. To lahko popravite takole:
 • Zaženite ukazno vrstico.
 • Vnesite netgroup /add Users in pritisnite Enter.
 • Počakajte na konec operacije in zaprite program.
 • Znova zaženite Windows.
 • Ko se operacijski sistem znova zažene, poskusite znova namestiti Skype.

  Druga različica "Skype"

  Najnovejša različica "Skype" za "Winds 7" je izšla že zdavnaj. Do danes razvijalci ne morejo zagotoviti normalnega delovanja programa na zastarelem operacijskem sistemu, vendar ga lahko popravite. Poskusite namestiti starejšo različico Messengerja. Seveda ga ne boste našli na uradni strani, ampak na torrentih in drugih podobnih virih, takšni programi so še vedno shranjeni. Uporabite lahko tudi prenosno različico "Skype". Ne zahteva namestitve, za delo s starejšimi operacijskimi sistemi (XP, Vista, Seven) pa je bolje. Spet na uradni strani te različice ne boste našli.
  Če vam nobena od zgoraj navedenih metod ni pomagala, lahko uporabite spletno različico "Skype". Deluje prav v brskalniku in zato namestitve ne potrebujete ničesar.

  Sorodne publikacije