Kako povečati RAM na računalniku ("Winds 7"): osnovne metode

Lastniki več zastarelih računalnikov in prenosnih računalnikov se pogosto pritožujejo, da ni dovolj RAM-a za izvajanje iger ali aplikacij, ki zahtevajo veliko sredstev. Ker pa igra eno od glavnih vlog v sistemu, ker naloži dodatne komponente aplikacije v obliki dinamičnih knjižnic ali konfiguracijskih datotek. Tukaj moram rešiti vprašanje, kako povečati RAM na računalniku ("Winds 7" je vzet kot primer operacijskega sistema). Navaden uporabnik lahko uporabi nekaj preprostih metod, ki bodo nadalje obravnavane.


Kako povečati RAM na računalniku ("Winds 7" 64 bit) najlažji način?

Začnimo s stacionarnimi računalniškimi sistemi. Praviloma obstaja več slotov na matični plošči za namestitev dodatnih plasti pomnilnika, in dostop do njih je lažje kot preprosto, morate samo odstraniti stranski pokrov. Pri prenosnih računalnikih je situacija bolj zapletena, čeprav lahko uporabijo predlagano metodo.
V najpreprostejšem primeru je rešitev problema povečanja RAM-a na računalniku ("Winds 7") nakup trakov in namestitev na matično ploščo. Res je, da je treba upoštevati vrsto podprtega pomnilnika, saj bodo trakovi sodobnih generacij v starih priključkih nameščeni nemogoče, in če bodo nameščeni, potem ne bodo delovali. Vendar pa bo to povzročilo tudi konflikte z izdajo modrega zaslona (BSoD).

Kako povečati RAM v računalniku("Vetrovi 7" 32 bitov) na račun optimizacije?

Po drugi strani pa lahko vprašanje povečanja RAM-a razlagamo kot njegovo sproščanje zaradi razkladanja nepotrebnih ali uporabljenih modulov. Toda sam sistem (Windows 7x86) ne indeksira OPERATING pomnilnika, ki presega 3 GB, zato je namestitev dodatnih črt popolnoma neprimerna.


Za začetek kot rešitev o tem, kako povečati RAM v računalniku ("Winds 7"), vam lahko ponudimo, da izklopite nekatere zagonske elemente. To naredite tako, da uporabite razdelek za konfiguracijo sistema (ukaz msconfig v ukazni vrstici Zaženi), da se premaknete na kartico za zagon. V idealnem primeru lahko pustite le storitev ctfmon, ki je odgovorna za spreminjanje jezika in prikaza v sistemski vrstici jezikovne vrstice.
Če želite onemogočiti nepotrebne komponente operacijskega sistema (na primer, onemogočiti modul Hyper-V ali storitev tiskanja), lahko uporabite tudi razdelek programa in komponente na nadzorni plošči.

Uporaba navideznega spomina

Druga tehnika, ki vam omogoča, da rešite problem, kako povečati RAM na računalniku ("Winds 7"), je uporaba tako imenovanega navideznega pomnilnika, za katerega ustreza pagf datoteki pagefile.sys. Običajno je po namestitvi OS na računalnik ali prenosni računalnik privzeta nastavitev, da samodejno določi zahtevano velikost datoteke zgoraj, vendar jo lahko povečate, če želite. Če želite to narediti, morate najprej uporabiti razdelek o sistemskih lastnostih (meni PCM na ikoni Moj računalnik)kaj pojdite na dodatne parametre, v lastnostih sistema še enkrat uporabite zavihek "Advanced", v oddelku učinkovitosti, kliknite na gumb dodatne nastavitve in na zavihku "More" uporabite nastavitve za spremembo gumba, ki se nahajajo v spodnjem desnem kotu.
Zdaj v odseku navideznega pomnilnika je potrebno odstraniti potrditveno polje iz vrstice avtomatske izbire velikosti, malo pod njim pa lahko nastavite svoj lastni nosilec, ki bo uporabljen v odsotnosti osnovnega (operativnega) pomnilnika. Ampak tukaj je treba jasno razumeti, da preveč glasnosti ni priporočljivo, saj bo zahteva vložena na prostor na trdem disku, na katerem je prostor rezerviran, in je s hitrostjo, ki je precej nižja od podobne privlačnosti RAM-a. Poleg tega včasih obstajajo situacije, ko bo sistem primarno obravnaval navidezni pomnilnik, ne pa operativnega.

Namestitev dodatnega pomnilnika zaradi zunanjega pomnilnika

Nazadnje si poglejmo, kako povečati RAM v računalniku ("Winds 7") z bliskovnim pogonom. Mimogrede, to je ena najpogostejših in najbolj sprejemljivih možnosti. Za to lahko uporabite programsko opremo Ready Boost pri razvijalcih podjetja Microsoft. Kot prevozniki lahko uporabljate naprave USB in pomnilniške kartice ter SSD-je. Toda najprej se morate prepričati, da mediji izpolnjujejo zahteve same aplikacije (hitrost branja in pisanja, razpoložljivost minimalnega prostega prostora itd.).
Če so izpolnjeni vsi pogoji, povežemo medije in prek PCM gremo v razdelek lastnosti. Po namestitviprogram bo v oknu prikazal poseben zavihek, v katerem morate določiti vrstico za zagotavljanje naprave za tehnologijo Ready Boost, po kateri lahko neodvisno nastavite zahtevano količino predpomnilnika in shranite spremembe.

Nastavitve BIOS-a

In zadnji način je, da se prijavite v primarni BIOS, ko zaženete računalnik, kjer najdete možnosti Shared Memory ali Video RAM. Nato pojdite v meni in nastavite čas branja DRAM-a, da zmanjšate število časov.
Čim manjša je številka, tem večja je produktivnost. Ampak občudujem ni vredno, saj lahko prenizki kazalniki negativno vplivajo na delo celotnega sistema.

Kaj dati?

Zdi se, da je mogoče eksperimentirati z nastavitvami BIOS-a le v skrajnem primeru, vendar z onemogočanjem zagonskih elementov, komponent sistema z vzporedno uporabo izmenljivih medijev kot predpomnilnikov in celo z optimizacijo sistema, ki je primerna za vse uporabnike brez izjeme. V tej možnosti ne morete uporabiti niti navideznega pomnilnika.

Sorodne publikacije