Kako narediti screenshot na iPhone 6: vse načine

Apple je svoj operacijski sistem obdelal z najnovejšimi podrobnostmi in dodal različne funkcije, ki olajšajo uporabo pametnega telefona. Eden od teh čipov je možnost, da naredite zaslon. Na iphone 6 se ta operacija ne razlikuje od vseh prejšnjih generacij ravnila. Poglejmo, kako lahko ustvarite posnetek zaslona.

Zakaj ga potrebujete?

Ustvarjanje posnetka zaslona - to je priročna priložnost za tiste, ki želijo hitro in v nekaj potezah ohraniti vsebino zaslona v tem trenutku. Zaslon je shranjen v običajnem formatu slike in ostane v galeriji. Na ta način lahko zlahka "vzamete" sporočilo nekoga, posnamete posnetek opozoril in tako naprej.


Standardne zmogljivosti operacijskega sistema vključujejo to funkcijo, kot tudi na konkurenčni platformi - "Android". Imate dve metodi, ki omogočata izdelavo posnetka zaslona za iPhone 6: vpenjanje fizičnih gumbov ali nameščanje aplikacij tretjih oseb. Najprej preučimo prvo možnost.

Ustvarjanje posnetka zaslona s kombinacijo gumbov

Celoten postopek vključuje dva gumba - Home in Food. Prva je pod zaslonom sprednje plošče, druga pa na vrhu. Oba ključa morata biti obrezana istočasno in ju zadržati nekaj sekund. Kako razumeti, da moraš prikazati zaslon na iPhone 6? Zelo preprosto. Ko držite ustrezne tipke, mora slika na zaslonu enkrat utripati. Prav tako bo proces spremljal ustrezen zvok zaklopakamero


Na sporočilni vrstici se bo prikazala vrstica sporočil, da je posnetek zaslona shranjen v "Foto". Odprite galerijo. Imeli boste novo mapo s posnetki zaslona, ​​če tega še niste storili. Ta čip se je pojavil v zadnji posodobitvi operacijskega sistema. Prej so bili posnetki zaslona shranjeni v splošnem imeniku.

Posnetki zaslona po posodobitvi OS

Razvijalci iOS 11 so uvedli nove funkcije, vključno z vgrajenim urejevalnikom pri ustvarjanju posnetka zaslona. Izdelava posnetka zaslona za iPhone 6 po posodobitvi se lahko izvede na enak način kot prej. Vendar pa boste po držanju gumbov na dnu zaslona videli majhno ikono. Kliknite nanjo, da odprete meni za urejanje slik. Tukaj lahko takoj obrežete, vrtite, nanesete filter na sliko in ga hitro shranite v galerijo. Zdaj lahko uporabnik hitro doda napise na zaslonske posnetke, kar poveča obseg posnetkov - lahko pošljete drugo sliko z oznako, razložite kakršnekoli ukrepe neizkušeni osebi, ki je daleč, če pošljete ostanke po pošti ali prek družabnega omrežja.

Programska oprema tretjih oseb

Če potrebujete napredne funkcije, potem dobrodošli v App Store - tam boste našli številne aplikacije, ki vam bodo omogočile, da naredite posnetek zaslona na iPhone 6 ali kateri koli drugi iz pete generacije. Preprost pripomoček, imenovan Screenshots, vam bo pomagal ne samo ustvariti posnetke zaslona, ​​temveč jih tudi vključiti v urejanje. Še ena podobna aplikacija - Amazing Screenshots. Omogoča vam delo z zaslonskimi posnetki spletnih strani, do katerih lahko hitro dostopateskenirate njihovo vsebino. Namesti se lahko ločeno za standardni brskalnik Safari. Po tem morate omogočiti razširitve v nastavitvah, da brskalnik začne delovati z Awesome Screenshots.

Sorodne publikacije