Net Framework 4 ni nameščen (Windows 7). Kaj storiti?

Okvir .NET, skupaj z DirectX, je bistvenega pomena za delovanje katerega koli sistema Windows, da bi lahko v celoti izkoristil vse zmogljivosti operacijskega sistema, običajno povezane z večpredstavnostno vsebino ali igralno vsebino. Ampak tukaj je problem: včasih .NET Framework 4 ni nameščen. Windows 7 in XP najpogosteje trpita zaradi takšnih napak. Celo Vista je v tem pogledu nekoliko boljša. Torej, kaj je razlog in kako se s tem spopasti?

NET Framework 4 ni nameščen (Windows 7 in novejši): Kaj je razlog?

Začnimo z dejstvom, da sama sprememba v obliki četrte različice velja za zastarelo. Danes je praviloma za namestitev nameščena različica 4.5. Sprostitev nove, pete spremembe, očitno, bo čakala dolgo časa.


Glavni vzrok za neuspeh pri namestitvi odjemalca .NET Framework 4 in glavnih komponent platforme se običajno imenuje težave z nadgradnjo, ki so značilne za sam Windows. Kljub temu, da se pri samodejni nadgradnji aktivira, je treba nadgradnjo platforme opraviti privzeto, kar ni vedno tako. Pri tem lahko odigrajo svojo vlogo tudi poškodbe datotek Centra za posodobitve ali nameščenih nepopolnih paketov, ki povzročajo napake in zrušitve v operacijskem sistemu.

Zakaj ne bo nameščena različica 3.5.

Zdaj imamo še en pogled na platformo v smislu namestitve njegove posodobitve nad že vzpostavljene spremembe. Zakaj ni nameščen Microsoft NET Framework 4? Ampak samo zato, ker naj bi bila prejšnja različica 3.5 tako temeljita"Predpiše" v sistemu, da posodobitev različice 4 noče delovati.


Na splošno pri namestitvi kakršne koli spremembe prejšnje različice ni pomembno, ali je višja ali nižja, je nujno izbrisati. To samo onemogoči uporabniku, da se pojavi napak v procesu namestitve višje ali nižje spremembe. Tukaj samo za odstranitev v oddelku programov in komponent, ki je prisotna v operacijskem sistemu, ni zaželena. Deinstaller ne izbriše trajno preostalih datotek in registrskih ključev. In to samo privede do dejstva, da namestitveni program v drugačni različici določa, da že obstaja sprememba na računalniku. Ne glede na osebo, sistem začne "prisegati".
Kaj storiti tukaj? Menijo, da bo najboljša možnost uporaba posebnih programov -instalater, ki lahko izvede popoln pregled preostalih komponent po odstranitvi glavnega programa. Vendar pa lahko na seznamu nameščenih aplikacij platforma manjka, zato boste morali uporabiti del sistema Windows.

Onemogočanje posodobitev

Poleg tega, kar je bilo že povedano, je mogoče opaziti, da Microsoft .NET Framework 4 ni nameščen niti prek aktivirane samodejne posodobitve za preverjanje, nalaganje in nameščanje paketov posodobitev brez vednosti uporabnika (v ozadju). Windows 7 trpi zaradi tega v največji meri.
Izhod se lahko prijavi v nastavitev "Windows update", onemogoči samodejno posodabljanje (bolje je izbrati možnost zagonskega zaporedja innamestitve), kot tudi odstranitev nekaterih paketov, ki so že v sistemu.
Poleg tega, če ogrodje .NET Framework 4 ni nameščeno (nameščen je operacijski sistem Windows 7 ali drug sistem ni bistven), se lahko v mapi SoftwareDistribution, ki je v glavnem sistemskem imeniku, pojavi prelivanje podatkov. Ta imenik, v najboljšem primeru, je treba preimenovati, preprosto ga dodati po glavnem imenu ali ga izbrisati. Ko ga ponovno zaženete, se samodejno ustvari. Vendar pa je treba to posodobitev popolnoma prekiniti. Zaželeno je tudi, da izklopite internetno povezavo, tako da sistem ne poskuša preveriti, ali so na voljo posodobitve, ki se nanašajo na uradni vir.

Odstranitev prejšnjih različic platforme

Kot je že jasno, je treba pri prehodu na višjo spremembo platforme izbrisati staro. Če sistem ne uporablja deinstallerjev ali optimizatorjev, lahko uporabite standardna orodja. Ampak potem boste morali poklicati urejevalnika sistemskega registra (regedit) in vsaj vprašati iskanje z imenom platforme in nato izbrisati vse najdene ključe. Prosimo, upoštevajte, da se običajno nahajajo v podružnici HKLM in njenih pododdelkov. Iz uporabniških vej, čeprav so zapisani najdeni, brisanje ni priporočljivo.

Težave z operacijskim sistemom Windows XP

Nazadnje, nekaj besed o tem, zakaj NET Framework 4 ni nameščen v operacijskem sistemu Windows XP. "Exxpike" je prvotno namenjen delu z različico 3.5, čeprav podpira namestitev celo 4.5. Vgrajen je tako globoko, da s standardnimi metodami popolnoma odstrani celotno ploščadje zelo težko.
Po drugi strani pa odsotnost drugega in tretjega niza servisnih paketih tudi ni mogoče prezreti. Če želite znebiti problema, saj jih je potrebno vključiti v sistem. Če je uporabnik prepričan, da so res primejo, vendar je problem znova in znova pojavi, lahko poskusite reinstalyuvaty njih znova, z uporabo razdelitve na izmenljivih medijih ali prenos paketov iz uradne spletne strani. Ampak ne pozabite, v zadnjem času, podpora za različico XP, Microsoft je bila prekinjena. Zato je povsem legitimno vprašanje: Ali je lažje nadgraditi OS čin za višje? Čeprav brez oblikovanja ni razumela.

, kaj drugega

In še en problem je, da je NET Framework 4 ni nameščen (Windows 7 odvzem kot primer). To je lahko posledica dejstva, da je uporabnik poskuša integrirati z 64-bitno platformo operacijski sistem z 32-bitno arhitekturo. To ne, ampak ravno nasprotno mogoče. Mimogrede, mnogi uporabniki naenkrat naletel na tak problem, je priporočljivo, da se onemogoči protivirusni čas montaže. Kako pomaga, da ni znano, ampak kot eno možnost, ko nič drugega ne pomaga, se lahko uporabijo.

Mnenje

Na splošno velja, če imate črto pod vse zgoraj, lahko rečemo naslednje: problem, ki platforma včasih ne želijo za vgradnjo, v resnici, zlasti problem in ne. Opisano v samo nekaj ukrepov in napak pri namestitvi paket izgine. Vendar pa morate najprej poskusiti, da bi odstranitevprejšnji različici, vendar šele nato uporabite več kardinalnih metod. Čeprav nekaj, vendar bo pomagalo. In to niso prazne besede. Ampak od uporabe XP je bolje, da zavrne na vseh, saj je ta OS je že tako zastarela, da tudi ustvarjalci sami so izjavili zavrnitev podpore.

Sorodne publikacije