Sony Ericsson K750i: specifikacije, fotografije, ocene

Tipkalni telefoni visoke kakovosti bodo še dolgo v uporabi. Osupljiv primer takšnih naprav je mobilni telefon Sony Ericsson K750i. Njegova izdaja sega v leto 2005. V tem času je bil ta model najbolje prodajan. Proizvajalec Sony Ericsson ni bil znan le po kakovosti, temveč tudi po inovativnih tehnologijah. Pred izdajo tega modela so potekale množične promocije, pri čemer je treba opozoriti, da je mobilna naprava povsem upravičila upanje potencialnih kupcev. Vsi lastniki so poudarili popolno kombinacijo cen in kakovosti, uporabo novih razvojnih dosežkov, pomembnih za leto 2005, in napredne funkcionalnosti. Oglejmo si značilnosti Sony Ericsson K750i. Zahvaljujoč zagotovljenim informacijam bo lahko vsak uporabnik resnično cenil to napravo.

O modelih

V času izdaje telefona z indeksom K750i so ga avtoritativne publikacije prepoznale kot najboljšo kopijo obstoječih izdelkov v letu 2005. V oglaševalskih akcijah je bila prednost kombinacija dveh blagovnih znamk - Sony (kakovost kamere) in Ericssona (visoka raven komunikacije in strojne opreme). Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da so bili vsi lastniki zadovoljni s produktom sodelovanja, in sicer z modelom Sony Ericsson K750i.

Takrat je bila edina na trgu s kamero, katere matrika je imela ločljivost 2 MP. Privlačnost kupcev je prinesla samodejno ostrenje, ko je bila novost. Veliko ljudi je menilo, da je nerealno ustvarjati slike sprejemljivih mobilnih telefonov. Vendar pa bi fotoaparat tega modela lahkotekmovati s kamerami, "mili", izdelanimi leta 2005. Prototip K750i je W800. Posodobitve so se dotaknile ne le vdelane programske opreme, temveč tudi videz. Tudi kupci so identificirali nov model. Seveda v tem času primerjava te naprave s sodobnimi pametnimi telefoni ni smiselna, toda ta telefon s tipkami je postal legenda, ki jo mnogi uporabniki še vedno pozitivno odzivajo.

Paket

Prva stvar, ki bi jo rada začela, je opis mobilne naprave - komplet. Pakiranje je pakirano v škatli tesnega kartona. Okrašena je v zeleno-beli barvi. To je precej simbolično, saj se te barve uporabljajo v logotipu blagovne znamke. Sprednje in zadnje plošče, bočne stranice - bele barve, za zgornji in spodnji del pa proizvajalec zelene barve. Paketna embalaža je informativna. Prikazuje sam telefon, ime modela in kratke tehnične lastnosti. Obstajajo tudi informacije o državi izvora. Škatla ima posebno oblogo, razdeljeno na več predelkov. Imajo mobilni telefon Sony Ericsson K750i, ruski priročnik s 119 strani informacij, garancijsko kartico, slušalke, kabel za povezavo z računalnikom, disketo s programsko opremo, polnilnik in pomnilniško kartico.

Oblikovanje

Ta model ima naslednje dimenzije: 100x46x195 mm Taki indikatorji so precej standardni za naprave tega časa. Naprava tehta 99 gramov, kupci v svojih pregledih pa so opazili nekaj podobnosti s svojimi predhodniki, vendar se lahko dizajn še vedno imenuje.posameznika in novega. Proizvajalec, ki izbere obliko ohišja, ima prednost neposredno povezavo. In samo bočni obrazi in obrazi imajo majhne krivine. Niso vsi potrošniki všeč inovacije, ki se uporabljajo v Sony Ericsson K750i. Pregled linije te blagovne znamke kaže, da obstajajo modeli z ugodnejšo zunanjo zasnovo, na primer T610 in K700i.
Štrleči element na hrbtni plošči navdušeno sprejmejo vsi kupci. Glede na povratne informacije telefon ne leži na ravni površini, kar lahko povzroči padec vibracij. Mnogi so tudi opozorili, da je zadrževanje v roki zaradi tega zgoščevanja nekoliko nenavadno. Vendar pa so te točke popolnoma upravičene s funkcionalnostjo, zato niso kritične. Razvijalci so posebno pozornost namenili kakovosti materialov. Pred nakupom ni pritožb. Model je dobil polprosojno sprednjo ploščo. Nad zaslonom so trije okrogli dinamiki. Drugi del ohišja je izdelan iz mat plastike. Proizvajalec je uporabljal klasično kombinacijo barv - srebrno in črno. Zaradi tega naprava izgleda navzven. Za razliko od drugih modelov, je Sony Ericsson K750i mogoče varno poimenovati dvosmerni telefon s kamero. Njegova zadnja plošča je sprednji del kamere. Kupci ne bodo videli običajnega objektiva. V tem modelu je pokrit z drsnim pokrovom. Takšna odločitev je povzročila dvoumne odzive. Mnogim kupcem ni bilo všeč dejstvo, da je lokacija kamere zahtevala bistveno širitev primera. Nad objektivom je LED bliskavica. Ne pokriva "zavese". Proizvajalecuporabljali dve LED diodi, ki dajejo čim večjo svetlobo. Na levi strani je gumb za predvajanje skladb. Aktivira se samo, ko je priključena prostoročna enota. Na isti strani, spodaj, je reža za pomnilniško kartico Memory Stick Duo (SDHC). Sony Ericsson K750i prihaja z "swing" obsega in sprožilec gumb na fotoaparatu (ki se nahaja na desni strani). Slednji v vodoravnem položaju telefona pade pod kazalec. Lastniki poudarjajo njegovo primerno lokacijo.

Meni

Upravljanje in struktura menija inovacij nista bili uvedeni. Tu bodo uporabniki videli vse tiste, ki so bili v prejšnjih modelih. Edina stvar, ki je spremenila videz ikon na zaslonu ob vstopu v meni. Ta naprava je uporabila animacijo, ki je omogočala gladko prikazovanje vsake vrstice v naslednjem vrstnem redu. Glavni meni je dvodimenzionalen. Ikone so v štirih vrstah. Valjanje zaznamkov poteka vodoravno.
V pomnilnik telefona lahko shranite do 500 klicnih številk (imenik). Na zahtevo se določi individualna melodija. Glavni meni vsebuje naslednje razdelke:
 • internetne storitve. Uporablja se za neposreden dostop do strani WAP. Za delo na internetu je vgrajen brskalnik.
 • Zabava. Obstajajo kombinirane igre (Slide Puzzle Aero Mission 3, Super Real Tennis) in druge zabavne funkcije, kot je video linearni video editor.
 • Kamera - Vključite način fotografiranja.
 • Sporočilo. Ta element ima podmeni. Pojavi seSestavljen je iz razdelkov: Prejeto, Osnutki, Novo sporočilo itd.
 • Upravitelj datotek. Odpre informacije na pomnilniški kartici. Združi se v ločene mape, ki so zapolnjene z datotekami iste vrste - slike, videoposnetki, zvoki, teme itd.
 • Parametri. Uporablja se za nastavitev posameznih nastavitev.Obstajajo tudi odseki, kot so radio, klici, organizatorji, kot v drugih telefonih tega proizvajalca.

  Kamera

  Katere fotografije so priložene Sony Ericsson K750i? Značilnosti fotoaparata v času sprostitve modela navdušil veliko. Le redki so verjeli, da so fotografije, posnete z mobilnim telefonom, lahko kakovostne. S fotoaparatom lahko posnamete 1632 x 1224 slikovnih pik. Po potrebi se lahko zmanjša na 640x480 in 160x120. CCD matrica senzorja ima ločljivost 2 Mp. Optika je plastična, slika pa v kotih nima mrka. Slika je jasna. Prisotnost samodejnega ostrenja je pripeljala do zajetja vseh lastnikov. Skratka, Sony tokrat ni razočaral uporabnikov.

  Akumulatorska baterija

  Sony Ericsson K750i (na sliki v članku) je opremljen z litij-ionsko baterijo. Njena zmogljivost je 900 mAh. Telefon je v mirovanju približno 200 ur. Iz tega sledi, da bo baterija pri povprečni obremenitvi potrebna največ enkrat na teden. V primerjavi s sodobnimi pripomočki bodo imeli baterijo 1-2 dni. V načinu neprekinjenega pogovora bo polnjenje trajalo le 25 ur. Trajanje baterije ni bilo zelo impresivnolastniki, kot je v liniji finskega proizvajalca "Nokia", so telefoni, indikatorji, ki so dvakrat višji.

  Tipkovnica

  V tem modelu so razvijalci uporabljali standardno tipkovnico za Sony Ericsson. Ni posebnih inovacij. Digitalna enota je standardna. Na petih položajih je igralna palica (levo, desno, gor, dol, osrednji tisk). Neposredno pod zaslonom sta dve mehki tipki. Imajo pravokotno obliko in precej velike velikosti. Tipke za klicanje in ponastavitev manjkajo, njihova funkcija pa se izvaja z gumbi. Lastniki naprav Sony Ericsson poznajo gumbe za vračanje in brisanje /ponastavitev. V tem modelu so kvadratne, v oddaljenosti od mehkih tipk in digitalnega bloka. Takšna rešitev nam je omogočila, da popolnoma izključimo naključne klike. Pod sredino zaslona je ločen gumb. Odgovoren je za hiter dostop do določenih elementov menija. Digitalna enota Sony Ericsson K750i ima jasno pravokotno obliko. Gumbi so veliki, razporejeni skupaj. Ne zagovarjajo splošne ravni zbora. Izvaja se z izmeničnim nagibom - na vsakem spodnjem robu, ki je nižji od vrha. Mnenje kupcev o tipkovnici je pozitivno. Vsi gumbi so enostavno pritisnjeni, natančno delovanje. Za delo z igralno palico morate uporabiti povprečno napor. Vsi lastniki so opazili, da jih je primerno uporabljati.

  Pomnilniška kartica

  Sony Ericsson K750i nima velikega notranjega pomnilnika (38 MB), zato razvijalci ponujajo 64 MB kartico. Na njej lahko shranite fotografije, slike, glasbo. Vse informacije na pomnilniški karticiv razdelku Upravitelj datotek. Reža se nahaja na bočni strani. Opremljena je z vzmetjo, zato jo je mogoče enostavno odstraniti. Zgornji del je zaprt s pokrovom. Ščiti režo pred umazanijo in prahom.

  Zaslon

  Glede na sodobne standarde je ločljivost zaslona majhna. V času sprostitve je bilo tudi težko poimenovati moč naprave. Na zaslonu je prikazanih samo 256 tisoč barv. Slika je zrnata. Ločljivost zaslona je 176x220 slikovnih pik. Vrsta matrike - TFT. Da bi jo zaščitili, je prekrita s telesnim steklom. Sčasoma se lahko na površini pojavijo praske, ker ni filma. Na močnem soncu se zaslon močno razgori, vendar praktično ni bleščanja. Slika izgubi svojo svetlost, besedilo pa ostane berljivo. Hkrati se na zaslonu prikaže do 8 vrstic, podpisniki omrežja mobilnega operaterja in raven baterije pa se nahajajo na vrhu. Ura in datum sta prikazana na dnu zaslona, ​​nato pa dekodiranje funkcijskih tipk.

  Kako razstaviti Sony Ericsson K750i?

  Veliko lastnikov zanima, kako razstaviti K750i. Včasih pride do situacije, ko je treba telefon očistiti pred prahom. Vsak uporabnik ne želi prenesti naprave v servisni center in plačati določeno količino denarja. Za čiščenje telefona je dovolj, da odstranite zadnji pokrov, odstranite baterijo, pomnilniško kartico (nameščeno vstran) in sim kartico. Po tem morate odviti 4 vijake s križnim izvijačem. Zadnji del ohišja se odstrani s posebnim orodjem (v ta namen se prilega skalpel ali nož s tanko, brez upogibno rezilo).Previdno zgrabite sedeže s ključavnicami, ki držijo ohišje - vse se nahajajo po obodu šestih kosov. Na enak način odstranimo sprednjo ploščo. Pod tipkovnico je črna plošča. Drži medeninaste ključavnice. Pri samodejnem razstavljanju jih je treba skrbno obdelati, saj se zlahka zlomijo. Zaslon je pritrjen z dvema vijakoma. Pri odstranjevanju je potrebno odklopiti matrico zanke. Ima luknjo za krmilno palčko. Po izvedbi teh preprostih manipulacij je telefon popolnoma razstavljen. Sestava se izvaja v obratnem vrstnem redu.

  Kako ravnati s Sony Ericsson K750i?

  Zelo pogosto se lastniki mobilnih naprav soočajo s težavami, kot so dolgotrajna zamrznitev naprave, samodejni izklop ali vklop, utripanje zaslona. Ne bodite razburjeni pred časom. V večini primerov popravljanje takšne okvare pomaga spremeniti strojno-programsko opremo. Kako to storiti? Nekateri ljudje pokličejo servisni center, drugi pokličejo telefon sam. To manipulacijo je enostavno opraviti. To ne bo trajalo več kot pol ure. Opis postopka po korakih:
 • Baterijo popolnoma napolnite.
 • Namestite gonilnik na osebni računalnik.
 • Prenesite datoteko vdelane programske opreme.
 • Napravo priključite s kablom USB.
 • Zaženite namestitveni program.
 • Pomembno je razumeti, da vse spremembe vdelane programske opreme opravi uporabnik na lastno odgovornost. Če pride do napake ali iz kakršnega koli razloga prekinete namestitev, bo telefon popolnoma izklopljen in ne bo popravljen.

  Mnenja lastnikov

  Sony Ericsson K750i zaslužilveliko navdušenih pregledov. Neverjetno je, da so tudi zdaj ljudje, ki so zadovoljni z uporabo tega modela. Seveda je kamera dobila najbolj pozitivne povratne informacije. Vendar pa nevsiljiva tipkovnica ni ostala (naklon na površini digitalnih gumbov omogoča hitro klicanje naročnikove številke), meni animacije, enostavnost uporabe in glasnost zvočnikov.

  Sorodne publikacije