Skype ni uspel. Kaj storiti?

Težko je najti osebo, ki ni registrirana v nobeni družbeni mreži. Celo starejši ljudje vedno bolj uporabljajo internetne vire in tehnologije, povezane z njimi. Če že prej, se najpogosteje uporabljajo različni klepeti in kurirji, potem pa zdaj v ospredju video komunikacija. Eden glavnih programov, ki zagotavlja tovrstno komunikacijo, je Skype. Ta program vam omogoča komunikacijo z uporabo videa ne samo med ljudmi iz enega mesta, ampak tudi med različnimi državami. In ker je priljubljenost "Skype" raste, v svojem delu nenehno nove funkcije in priložnosti. Ko nameščate posodobitve za ta program, si uporabniki želijo ogledati te nove funkcije, včasih pa po takih posodobitvah pride do različnih napak v "Skype", kar lahko povzroči nezmožnost zagona programa tudi po njegovi popolni ponovni namestitvi.


Napaka 1601

Napaka "Skype" se lahko pojavi zaradi različnih razlogov, vendar je najpogostejša napaka koda 1601. Praviloma je prisotnost take napake zelo enostavno opaziti. Ko zaženete "Skype", se njegovo aktivno okno takoj zapre in na zaslonu se prikaže sporočilo o napaki 1601. Vendar to ni vedno tako. Včasih se neuspeh "Skype" manifestira drugače.

Možne razvojne možnosti

Napaka 1601 morda ni očitna. Lahko upočasni operacijski sistem, ker se lahko počasi odziva na tipkovnico, miško in drugo priključeno opremo. Računalnik lahko celoOdložite in v najbolj kritičnih situacijah sami in nepričakovano začnite znova zagnati ali pa samo izklopiti.


Razlogi za pojavitev

Razlogi za neuspeh v „Skypeu“ so lahko več. Da bi ga lahko pravilno zaznali, je potrebno slediti, kdaj točno obstajajo napake, kateri programi se trenutno izvajajo, ali deluje "Skype" ali se samo začne. Razmislite o razlogih. Na primer, neuspeh "Skype" je lahko posledica dejstva, da namestitev ni bila v celoti izvedena. To se zgodi, če je bila med prenosom že poškodovana namestitvena datoteka s programom. Vendar pa je razlog za neuspeh "Skype" lahko tudi zlonamerni virusni program. To moti v sistemskih mapah ali v programskih datotekah. V zelo redkih primerih se lahko sproži program tretje osebe, je v nasprotju s programom Skype in zmotno izbriše datoteke, ki so potrebne za zagon.

Kako odpraviti napako

Ko smo ugotovili vzroke za "nesrečo", jo je veliko lažje rešiti. Običajno obstaja več možnosti za reševanje težav. Bolje je začeti z najpreprostejšimi in manj dolgotrajnimi. Morda bo že na začetku poti rešitev problema. Treba je uporabiti druge metode le, če prejšnje rešitve za odpravo neuspeha "Skype" ni pomagalo.

Obnavljanje vnosov registra

Včasih lahko tudi manjši napaki v registru povzročijo resne težave v sistemskih in drugih aplikacijah. Zato, prej bo mogoče popraviti vnose v register, bolje bo.
Vendar pa je treba upoštevati, da je smiselno uporabiti takšne ukrepesamo s prisotnostjo določenega znanja in izkušenj. V nasprotnem primeru lahko ne samo odpravite že obstoječe napake, ampak celo poškodujete celoten operacijski sistem. Ker takšno tveganje obstaja, bodo uporabniki, ki niso prepričani o sebi ali uporabiti posebnih programov, ki skenirajo sistem, našli in odpravili napake. Poleg tega se bodo specializirani programi pred začetkom pajkanja varnostno kopirali tako, da se bodo lahko vrnili v prejšnje stanje, če se urejanje ne izkaže za popolnoma pravilno. Z uspešnim urejanjem se lahko Skype zažene brez težav, poleg tega pa se bo izboljšala tudi učinkovitost sistema.

Čiščenje sistema

Vsak dan uporabniki odidejo na internet, pregledajo desetine različnih povezav, prenesejo datoteke, namestijo programe. Zaradi tega se lahko na vašem računalniku kopiči ogromna količina neželenih datotek. Zato včasih v različnih programih, tudi v Skypeu, lahko pride do napak. V tem primeru boste morda morali očistiti sistem. Če "Skype" ni uspel iz tega razloga, potem bi čiščenje diskov iz začasnih datotek pomagalo. V procesu čiščenja bodo izbrisane vse nepotrebne datoteke, s čimer se bo povečala hitrost sistema in odpravile druge napake. Vendar pa ni smiselno ročno čiščenja diskov iz začasnih datotek, bolje je uporabiti namenske programe posebej za to, zdaj pa je njihovo veliko število dobro.

Iskanje virusov

"Skype" se morda ne začne, ker je lahko računalnikzlonamerno programsko opremo, od katere tudi lastniki antivirusov niso zavarovani. Če v računalniku ni protivirusne zaščite in je shranjena napaka 1601, poskusite namestiti iskanje virusov ali skenirati računalnik za spletno prisotnost.
Protivirusna programska oprema, nameščena na osebnem računalniku, prav tako ne zagotavlja popolne varnosti, zato je v primeru suma na zlonamerno programsko opremo vredno preveriti računalnik z drugimi protivirusnimi programi. Pogosto se zgodi, da virus ni vse protivirusne. Če je bil odkrit virusni program, potem bi moral delovati v skladu z navodili, po katerih bo "Skype" zaslužil, in računalnik se bo počutil veliko bolje. To bo vplivalo na njegovo sposobnost za delo.

Posodobitev voznika

Nekateri gonilniki so morda zastareli, njegova posodobitev pa bi morala pomagati. In v tem primeru bodo specializirani programi šli ven, skenirali bodo komponente računalnika, preverili gonilnike za potrebo po posodobitvi, jih našli in posodobili sami. Ampak, če po vseh dejanjih še vedno vidite napako v "Skype" pod kodo 1601. Kako popraviti to napako? V tem primeru boste morda morali popraviti sistem ali znova namestiti operacijski sistem.

Sorodne publikacije