Kako povezati wif datoteko s podzemno železnico? Koristni nasveti

Sodobni svet praktično ne more brez trajne povezave z internetom. To velja za počitek, in za delovni proces, ampak za ruski kapital - celo do ceste na delo ali domov. In kljub dejstvu, da je še pred nekaj leti vprašanje, kako povezati wai datoteko v podzemno železnico v Moskvi, sploh ni prišlo, zdaj je povsem logično. Odgovor na to zdaj lahko pozitivno - Muscovites in obiskovalci mesta, spušča na tla, lahko ostanejo na spletu. Čeprav morate vedeti, kako se pravilno povezati in kdaj uporabljati brezžično omrežje.


Načelo dela z internetom v podzemni železnici

Da bi rešili problem, kako povezati WiFi na podzemno železnico, so razvijalci postavili težko nalogo - zagotoviti brezžično povezljivost in na postajah metropolitanskega metroja in v predorih. V ta namen je bilo prvotno predvideno, da se dostopne točke vzpostavijo le na postajališčih in zvišajo signal na raven, ki je prodrla vzdolž celotnega sistema. Vendar bi lahko tako močno brezžično omrežje negativno vplivalo na zdravje potnikov. In druga možnost - dostopne točke vzdolž tunelov vsakih 100-200 m - bi bilo potrebno občasno preklopiti na omrežje. Med enim potovanjem bi morali vzpostaviti povezavo z mobilno napravo na skoraj vsaki postaji. Rezultat iskanja ustrezne inženirske rešitve je postal sodobna različica brezžičnega omrežjaOmogoča povezavo s standardom GSM /UMTS. Skozi predore se raztezajo sevalni kabli, vzdolž katerih so nameščene antene za sprejem celičnega signala. Metro vlaki z njihovimi sprejemniki priključen na omrežje, ki ji omogoča, da izkoristijo in potnikov. V vagonu se signal prenaša prek notranjih usmerjevalnikov, ki zagotavljajo Wi-Fi.


Začetek Wi-Fi na podzemni železnici v Moskvi

Odločitev, da potniki z priročen način, da priključite na telefon, Wi-Fi je bila sprejeta pred nekaj leti. Delo na projektu se je začelo 1. septembra 2013. Njihov rezultat je bil edinstven sistem, v katerem praktično ni analogi v drugih mestih, ne samo Rusiji, ampak tudi na svetu. Pogosto se srečujejo podzemne postaje z dostopom do interneta - vendar je Wi-Fi v mobilnih avtomobilih še vedno redka. Razlog za to - velika globina predorov, ne dopušča ujeti signala s površine.
V podzemni potnikov Moskvi so se lahko povežete z brezžičnim omrežjem ves čas potovanja, ker je usmerjevalnik nahaja znotraj vlaka. In najprej uporabnik sploh ne potrebuje identifikacije. In vsakdo bi lahko imel prost dostop, tudi brez oglaševanja.

Mednarodna nagrada

Wi-Fi omrežje Moskovska podzemna železnica je bila priznana, ne le za uporabnike, ampak tudi na mednarodni strokovni javnosti. Leta 2015 je bil program, katerega naloga je, da obravnava vprašanje, kako povezati Moskovski metro Wi-Fi, prejela nagrado na mednarodnem tekmovanjuNagrade za industrijo v ZDA. Neodvisna žirija je opozorila na sistem, ki ga uporablja več kot 25 milijonov ljudi dnevno (s številom potnikov, glede na leto 2014, okoli 10 milijonov na dan), kot najboljši projekt na področju implementacije brezžičnih omrežij v mestnih okoljih. Ustanovitelji dogodka so opazili in uporabili vzpostavitev brezžičnega omrežja inovativnih tehnologij in nov pristop k monetizaciji družbe Maxima Telecom ter zagotavljanje dovolj kakovostne storitve.

Pravila za povezavo

Prvič, povezovanje datoteke wif s podzemno železnico ("Android" ali drug operacijski sistem ni pomembno), mora uporabnik:
 • najti na seznamu razpoložljivih povezav MosMetro_Free.
 • Odprite brskalnik mobilne naprave.
 • Vpišite naslov katerega koli kraja in ga preglejte.
 • V oknu, ki se je pojavilo na zaslonu, kliknite gumb "Prijava v internet".
 • Vpišite se tako, da vnesete telefonsko številko in prejmete SMS s kodo.
 • Po tem morate počakati, da portal vmet.ro začne uporabljati omrežje. Za nadaljnje povezave s potnikom preprosto odprite brskalnik in kliknite na gumb za povezavo. Po tem se pripomoček samodejno poveže z internetom in še naprej ostane na spletu, dokler potnik ne zapusti avtomobila.

  Kakovost omrežja

  Stalno naraščanje števila potnikov, katerih naloga je bila, da se najprej naučijo povezati WiFi na tablico, telefon ali prenosni računalnik in nato uporabiti omrežje za delo ali zabavo,povzročilo zmanjšanje pasovne širine. In kot kaže kakovost komunikacijskih študij, je včasih potrebno več kot 1000 ms za pošiljanje enega podatkovnega paketa - s hitrostjo 500 milisekund. In glede na uporabnike omrežja v metro, se težave s kakovostjo dostopa pojavijo v 4 od 5
  .
  Hkrati predstavniki ponudnika, ki zagotavljajo dostop do interneta na vlakih podzemne železnice, Maxima Telecom, trdijo, da je resnost problema pretirana. Skupna pasovna širina podzemne mreže se je povečala na 20 GB /s - z dnevnim obsegom prometa 50-70 TB. Predvsem zato, ker upravljavec ponuja premium premijske pakete za boljši dostop, omogoča odklop oglasov, pospešitev interneta in samodejno povezavo z omrežjem.
  Poleg tega družba Maxima Telecom preveri kakovost omrežja s pomočjo posebnega sistema „semaforja“. Interaktivna metro karta, ki je vidna tehničnemu osebju ponudnika, prikazuje zeleno površino mesta z dobrim dostopom, rumena - mesta, ki imajo težave. Popolno pomanjkanje komunikacije je označeno rdeče. Projekt omogoča, da se ponudniki storitev takoj odzovejo na pojavljanje težav in jih takoj odpravijo.

  Težave podzemnega interneta

  Kljub dejstvu, da je načelo sistema brezžičnega omrežja v podzemni železnici izgledalo dokaj preprosto, izvajanje projekta zahteva resne finančne naložbe - do 2 milijardi rubljev. Ker je električno omrežje v vlakih nestandardno (75V), je potrebna običajna opremaali 220V ali 9V, za namestitev sistema je bilo treba kupiti posebno opremo. Poceni in vzdrževanje sistema. Hkrati pa bi možnost prostega dostopa lahko privedla do dejstva, da so bili na postajah ljudje, ki potrebujejo samo internet, in ne metro storitve.
  Glede na to, da je metropolitanska podzemna železnica dovolj obremenjena in ne želi priti v omrežje brez plačevanja prometa, ima ponudnik omejene storitve Wi-Fi. In zdaj je način, kako povezati wai datoteko v moskovski podzemni železnici, na voljo le potnikom, ki so v vlaku. Navzven, na postajah, omrežje ne more vstopiti.

  Plačati - ali biti brez omrežja

  Potem ko je moskovska podzemna železnica povezala wi-datoteko, je postala tako preprosta, kot številne druge kraje prestolnice, ponujajo prost dostop do omrežja, se je ponudnik odločil, da blokira internet za nekatere potnike. Vsi uporabniki mobilne telefonije, ki so namestili programe za blokiranje oglasov, ko se poskušajo prijaviti v brskalnik, prejmejo sporočilo s predlogom ali onemogočijo okna ali povežejo plačani paket tako iz oglasov kot iz avtorizacije.
  Predstavniki družbe Maxima Telecom poročajo, da je dostop do uporabnikov Wi-Fi v podzemni železnici, kako povezati, ki jih zdaj poznajo milijoni ljudi, omejen samo pri uporabi oglasov za blokiranje programske opreme. V drugih primerih se lahko brez težav povežete v omrežje. Hkrati veliko potnikov poroča o blokadi omrežja in v odsotnosti nepodprtega ponudnika aplikacij.

  Konec brezplačnega brezžičnega interneta

  Eden od načinov za odstranitev sporočila operaterja je plačana naročnina. Po plačilu le 50 rubljev, se uporabnik poveže s storitvijo "doma". To zagotavlja popolno odsotnost oglaševanja v naslednjem koledarskem mesecu. Prehod na zagotavljanje omrežnih storitev samo, ko so potniki prikazani, je povsem razumljiv - operater naredi denar. Toda takšne omejitve ustvarjajo neprijetnosti za uporabnike, ki ne želijo plačevati za internet, še posebej z redko potrebo po uporabi. Zato je omrežje že prišel s priporočili o tem, kako povezati wifi do podzemne železnice (Moskva) brezplačno in brez oglaševanja.

  Značilnosti uporabe podzemnega Wi-Fi

  Kljub poskusom Maxima Telecoma, da odpravi možnost uporabe Wi-Fi v podzemni železnici brez ogleda oglasov (včasih nadležnih potnikov), so uporabniki že našli izhod. Ker pa lahko podzemna železnica poveže WiFi na prenosni računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik, ga lahko po prejemu oglasa na zaslonu samo izbrišete:
 • Kliknite na prikazani videoposnetek.
 • Pri prehodu na spletno mesto oglaševalca (približno 3-4 s) zaprite okno in uporabite omrežje naprej.
 • Enako je treba storiti, ko upravljavec na zaslonu prikaže ponudbo - klikni na sliko, pojdi na mesto podzemne železnice in jo hitro zapre.
 • Če pa se oglas ne klikne, metoda ne deluje. Vendar pa pogosto pomaga prihraniti nekaj minut, ki bi jih lahko porabili za gledanje videa. In v primerih, ko je dostop blokiran z oknom s sporočilom ponudnika,hitra povezava in odklop sta edini način za uporabo omrežja, ne da bi povezali storitev »Na domu«.

  Sorodne publikacije