Skype ne vidi mikrofon: kaj storiti?

"Skype" - priljubljen program, ki kljub številnim analogom ostaja najbolj zahtevan za delo in komunikacijo. Toda tako kot pri vsaki programski opremi ima tudi slabosti. Na primer, včasih Skype ne vidi mikrofona. Razlogov je lahko veliko.

Program

Skype je program, ki uporabnikom omogoča pisanje besedilnih sporočil, uporabo glasovne in video komunikacije. Deluje samo, ko je povezan z internetom. Čeprav je program brezplačen, ima plačano storitev: klice na mobilne in stacionarne številke. Podjetje razvijalec je bilo ustanovljeno leta 2003. Program je temeljil na KaZaA, ki so jo prej uporabljali strokovnjaki, ki so prišli v novo ustanovljeno organizacijo. Prve različice priljubljene programske opreme so se pojavile jeseni 2003.


Lastništvo občinstva do razvijalcev je bilo posledica glasovne komunikacije, ki ni bila v ICQ in podobnih programih, kot tudi preprost vmesnik in registracija.

Enable

Preden lahko razumete, zakaj Skype ne vidi mikrofona, morate ugotoviti njegovo povezavo. Vse je odvisno od naprave, ki jo uporabljate. Na primer, mikrofon je lahko ločena naprava ali se prodaja s slušalkami. Tako ali drugače, od začetka morate napravo priključiti na ustrezen priključek in nato preizkusiti njegovo delovanje.
To se naredi na več načinov:
 • Pokličete lahko prijatelja in klepetate z njim. To je najlažji način, da ugotovite, ali slišite sogovornika.
 • Obstaja možnostpokličite v Echo /Sound Test Service - kontakt, ki je takoj po namestitvi programa na seznam. Po avdio signalu boste morali izgovoriti besede in po drugem signalu poslušati rezultat.
 • Na koncu lahko izberete Nastavitve - Splošno - Nastavitve zvoka. Na voljo je mikrofon in nadzor glasnosti slušalk. Če začnete govoriti, bo stopnja glasnosti nihala. Tako lahko ugotovite, ali vidite ali ne vidite "Skype" mikrofon.
 • Preverjanje

  Žal Skype ni idealen program. Tam se pogosto pojavljajo napake in napake. Pritožbe uporabnikov in da "Skype" ne vidi mikrofona. Če naletite na to težavo, morate preveriti več elementov:


 • Pravilna povezava naprave. Včasih uporabniki zamenjujejo slušalke in priključke za mikrofon. Posledično nič ne deluje.
 • Včasih morate namestiti gonilnike. Seveda, zdaj je to zelo nepriljubljena praksa. Vendar pa se nekatere naprave še vedno prodajajo z diski in programsko opremo.
 • Še enkrat gremo v osnovne nastavitve in pogledamo glasnost. Nad njim je izbira mikrofona. Morda imate v računalnik priključenih več glasovnih naprav. Nato izberite želeno s seznama.
 • Kaj storiti?

  Če Skype ne vidi mikrofona, lahko greste na sistemske nastavitve računalnika. Če želite to narediti, pojdite na "Start", ko vnesete v iskalno vrstico "Sound Device Management". Odpre se novo okno. Lahko konfigurira ne samo mikrofon, ampak tudi slušalke z zvočniki. Pojavimo na kartici »Snemanje«.Odpre se seznam mikrofonov v sistemu. Morda obstaja ena ali več možnosti. Kliknite aktivno možnost in kliknite Lastnosti.
  Ponovno se odpre okno, v katerem lahko preverite zavihek "Ravni". Prva točka je, da nastavite mikrofon. Drsnik morate premakniti v desno do najvišje vrednosti.

  Motnja

  Če Skype prej ne vidi mikrofona, lahko poskusite namestiti druge glasovne aplikacije ali uporabiti standardno orodje. V operacijskem sistemu Windows 7 gremo na Start - Vsi programi - Standardno. Na seznamu izberite Snemanje zvoka. To orodje je računalniško narekovanje, ki pomaga snemati zvok. Prav tako lahko prenesete program vrste Audacity, ki se uporablja za snemanje skladb. Preprosto preverite mikrofon, njegov zvok in težave, povezane z njim. Če ne samo "Skype" ne vidi mikrofon, ampak drugi programi ne delujejo z njim, najverjetneje, problem z napravo okvare. Zelo pogosto, ko kupite slušalke, uporabnik opazi: slušalke delujejo in mikrofon ni. V tem primeru mora biti nakup vrnjen v trgovino.

  Windows 10

  Čeprav je delovanje naprav redko odvisno od operacijskega sistema, obstajajo napake pri razvijalcih. Seveda, po njihovem odkrivanju je popravljen, vendar v prvih fazah, ne vsakdo lahko razume, kaj storiti z njimi. Torej, v nekaterih posodobitvah, "letenje" na Windows 10 "Skype" ni videl mikrofon. Na vrhu programa se je pojavilo sporočilo, da določena glasovna naprava ne deluje. Potrebujemzamenjati V tem primeru se mikrofon brez težav spopada z drugimi programi. Težavo je povzročila napaka sistema. To je bilo enostavno popraviti: v "Start" pojdite na "Parametri" - "Zasebnost" - "Mikrofon". V tem oknu morate dovoliti uporabo naprave "Skype".

  Mac OS

  Računalniki na tem operacijskem sistemu se pogosto srečujejo tudi z dejstvom, da Skype ne vidi mikrofona iz slušalk. Takšne situacije so zelo redke, toda ko se zgodijo, morajo iskati odgovore na forumih. Uporabniki pravijo, da lahko sistem sam ponastavi nastavitve in izbere druge naprave za govorno komunikacijo. Poleg tega je to mogoče popraviti s ponovno namestitvijo programa. Nekateri so trpeli dan in vse je prišlo na svoje mesto. Bilo je tudi nasvetov za ponovni zagon računalnika.

  Pametni telefoni

  Mogoče je, da mobilna različica Skypea ne vidi mikrofona. Če imate iPhone, morate:
 • poskusiti znova namestiti program;
 • pojdite na nastavitve, poiščite zavihek »Zasebnost« in programski dostop do mikrofona;
 • preveri posodobitev programske opreme.
 • Če lahko vaša naprava Android:
 • ponovno namesti Skype;
 • preverjanje posodobitev;
 • poskusite vrniti novo različico na predhodno izdano;
 • znova zaženite pametni telefon.
 • Fotoaparat

  Z mikrofonom se Skype ne prikaže. V tem primeru je težje odpraviti težavo, ker skrbniki spletnih strani običajno zahtevajo namestitev, posodobitev ali odpoved gonilnikov. Preverite delovanje programa na enak način, kot ga lahkomikrofon Toda najprej poglejte napravo. Če je to prenosni računalnik, bo žarnica zasvetila poleg objektiva. Če je splet povezan ločeno, morajo biti tudi kazalniki. Nato mora Skype najti nastavitve videa. Samodejno zaženejo fotoaparat. Na vrhu izberite napravo. Če uporabljate spletno kamero tretje osebe na prenosnem računalniku, bodo na seznamu dve napravi. V drugih primerih - ena. Pod oknom se prikaže, kaj je objektiv kamere obrnjen. Spodaj so spremenjene nastavitve spletne kamere in avatarji. Obstaja veliko nastavitev zaslona: spremenite lahko svetlost, kontrast, barve in še več.
  Če se v tem meniju ne prikaže nič, potem morate iti v sistemske nastavitve. Če želite to narediti, odprite Moj računalnik, z desno tipko miške kliknite in izberite Lastnosti. Prikazalo se bo novo okno. Tukaj izberete "Device Manager". Tako bomo videli vse naprave, ki so povezane z računalnikom. "Naprave za zvok, video in igre" naj prikazujejo spletne kamere. Če ni tam, verjetno ne deluje.
  Če opazite kamero na seznamu, jo kliknite z desno tipko miške. Morda ga boste morali vklopiti, če je izklopljen, ali posodobiti gonilnik.

  Druge težave

  Poleg težave, ko Skype ne vidi zvočnikov in mikrofona, je lahko njihovo delo nepravilno. To je zelo pogosta težava. Na primer, mikrofon lahko pljune, bump, pisk itd. Da bi to popravili, morate: 47) posodobiti gonilnik;
 • za odstranitev nastavitve samodejnega mikrofona;
 • ​​
 • namestite dodatno programsko opremo, ki vam bo pomagala pri nastavitvi zvoka;
 • poskusite znova namestiti Skype;
 • sledite kakovosti internetne povezave.
 • Obstajajo tudi vprašanja, ki jih strojna oprema ne more določiti. Mikrofon je morda pokvarjen ali pa je okvarjen vtič in tresalni priključek. Obstajajo težave, povezane z nizko kakovostnim internetom ali pomanjkanjem RAM-a. V tem primeru se uporabnik odloči: kupiti drugo napravo, zagnati hitri internet ali kupiti modul OMC.

  Sklepi

  Skype kljub svoji priljubljenosti postopoma izgublja svoje občinstvo. Igralci se začenjajo odpovedati temu programu zaradi težav s komunikacijo in dajejo prednost Olympusu. Za ta segment uporabnikov je ta storitev veliko bolj priročna in uporabna. Skype pa je še vedno priljubljen za delo in komunikacijo s sorodniki v tujini. In čeprav se ne moremo izogniti napakam in napakam, razvijalci poskušajo rešiti težavo takoj.

  Sorodne publikacije