Kako položiti termalno pasto na grafično kartico. Podrobna navodila.

Video kartica je ena glavnih komponent v sestavnih delih sistemske enote. Zato bomo v članku podrobno preučili vprašanje, kako uporabiti termopast na grafični kartici in kaj se zgodi.

Kaj je termopast

To je poseben termo-vmesnik, ki ima dobro toplotno prevodnost.Ko skenirate vaš računalnik, da ga očistite iz prahu, mnogi vidijo stvari, ki se nanašajo na čipe, ki lahko nejasno spominjajo zobno pasto. Običajno, ko pride trenutek razčlenjevanja podrobnosti, termopasta že pridobi konsistenco suhe gline, ravno iz tega razloga, zato je vredno razmisliti, kako na procesor grafične kartice uporabiti termalno pasto.

Namen

Termoplasti, ki se nanašajo na grafični čip ali procesor, so zasnovani tako, da izključujejo možnost oblikovanja zračnega prostora med čipom in hladilnim radiatorjem, zaradi česar lahko termopasta poveča sposobnost prenosa toplote pri hlajenju. Ta razlog ni edini, v katerem je bil priznan kot najboljši v svojem poslovanju. Dejstvo, da je njegova nezmožnost vodenja električnega toka in oksidacije, kot tudi odpornost proti sušenju, na območju, kjer se trenutno uporablja, postala nenadomestljiva.


Kako izbrati termopast

Preden ugotovite, kako uporabiti termočlen na grafični kartici, ga morate izbrati. V prodaji je več vrst termopastov, kinamenjeni so za stacionarne računalnike in prenosne računalnike, v kateri koli trgovini, kjer se prodajajo deli za računalnik, obstaja prodaja in imenovana snov. Včasih se termopast kot grafična kartica ali procesor da v dar ali pa je že v notranjosti kompleta, običajno pa se prodaja v tubah v volumnih od 2 do 5 ml, ki jih lahko izdelajo ne samo tuje blagovne znamke, temveč tudi domača podjetja. Slednje nikakor niso slabše od tujih konkurentov, nekatere blagovne znamke jih celo presežejo, najpogostejša izbira uporabnikov pa vpliva na naslednje blagovne znamke:
 • KPT-8 je dobra izbira, ki je predstavljena v dveh različicah: za plastiko in kovino. Kljub dejstvu, da jo je treba spremeniti pogosteje kot katerikoli drug termopast, je toplotna prevodnost te snovi večja od vseh pričakovanj.
 • Arktika je nekoliko dražja od ostalih predstavnikov, vendar je cena v tem primeru upravičena s kakovostjo. Poleg tega je mogoče upoštevati tudi DeepCoolovo termalno ploščo, ki uporablja tudi kakovostne hladilnike za hladilne procesorje.
 • Kaj je grafična kartica

  Je sestavni del sistema, katerega namen je prevajanje digitalnih podatkov iz pomnilnika sistema, s čimer se slika prenese na zaslon monitorja.


  Video kartice so na voljo v dveh vrstah: diskretni in integrirani. Diskretni imenovani izmenljivi grafični adapterji, ki so veliko bolj zmogljivi in ​​imajo lasten hladilni sistem. Vgrajene grafične kartice ali vdelane karticelahko znotraj matične plošče ali procesorja. Niso tako močni kot njihovi diskretni kolegi, vendar podobno sliko zagotavljajo. Edini minus je, da se ga ne morete znebiti.

  Sestava

  Na vprašanje, ali naj se na grafično kartico namesti termalna pasta, je treba razumeti, kateri je zadnji:
 • video procesor, ki se ukvarja z računalniškimi deli na projicirani sliki na monitorju.
 • Video krmilnik, katerega delo je ustvarjanje slike v pomnilniku in obdelava prejetih podatkov iz CPE.
 • Video pomnilnik - shrani informacije o prikazu slik.
 • Video ROM je medij programa BIOS.
 • Hladilni sistem zagotavlja nadzor temperature. To je potrebno za popolno delovanje grafične kartice. Zadnja komponenta postavlja vprašanje in ali je mogoče na grafično kartico uporabiti termopast. Odgovor je: možen in celo potreben, saj je sposoben zagotavljati samo odvajanje toplote iz čipa, ki je najbolj izpostavljen ogrevanju.
 • Postopek uporabe

  Zamenjajte termopasto, ko topel zrak vstopi v ventilatorje. Ponavadi enkrat letno:
 • Najprej je treba odstraniti vse sledi stare snovi. To je treba storiti zelo previdno, da ne bi poškodovali procesorja.
 • Preden namestite termopast na procesor grafične kartice, morate vedeti, da ga veliko ne bo potrebno. Chip je grafična kartica majhne velikosti, zato stanepočasi pristopiti k temu procesu.
 • Za začetek je vredno iztisniti majhno količino snovi - velikost žeblja na mali prst - v središču grafičnega procesorja. Nato ga morate s pomočjo gobastih diskov lepo razporediti po celotnem čipu, tako da ne zapusti svoje meje.
 • Skozi termo krtačo naj bodo na čipu vidni napisi, ki jih je najbolje vstaviti na video kartico. Če ga preveč, se bo izteklo, in ko pride čas, da ga spremenite, bo razpočen del strdil in ne bo dovolil, da se radiator loči od grafičnega procesorja.
 • Dolgotrajnega razdeljevanja na površino čipa ni potrebno, tako da ima lastnost, da se strdi v zraku.
 • Po nanosu termopaste na grafično kartico lahko začnete zbrati zadnjo nazaj. Montaža je izvedena v obratnem vrstnem redu, kot je bila razstavljena, in da bi preverili temperaturo grafičnega procesorja, je dovolj, da v računalnik namestite program AIDA64. Zahvaljujoč temu pripomočku lahko ugotovite ne samo temperaturo grafičnega procesorja, temveč tudi toplotno stanje preostale opreme, ki je znotraj sistemske enote.

  Sorodne publikacije