Shazam: Kaj je ta aplikacija za mobilne naprave in računalnike?

Aplikacija Shazam za sisteme Android ni potrebna za večino uporabnikov v predložitvi. Že nekaj časa je na voljo tudi posebna modificirana različica za osebne računalnike in prenosne računalnike z operacijskim sistemom Windows. Najdete lahko tudi optimizirano aplikacijo appleta za mobilne naprave in mobilne naprave. Toda za vse tiste, ki se prvič srečajo s tem apletom, je treba povedati več o edinstvenem programu "Shazam". Kaj je ta program, kako ga namestiti in uporabiti v različnih sistemih, potem pa poglejmo. Toda začnimo z malo o njenem glavnem namenu in zgodovini ustvarjanja.

Shazam: Kaj je ta program?

Verjetno je vsak od vas prišel v situacijo, ko je na ulici ali v avtomobilu po nesreči slišal, da je pesem všeč toliko, da jo je hotel najti in jo dodati svoji glasbeni zbirki, in ne veste imena pesmi ali njenega avtorja? No, ne boste razvajali prijateljev z neznanim motivom v iskanju odgovorov na vprašanja o imenu pesmi ali njenega izvajalca? Zaradi sodobne računalniške in mobilne tehnologije to sploh ni potrebno.


Dovolj je, da v telefon ali računalnik namestite poseben program, ki vas bo iskal. Eden od teh je Shazam. Ta program je lahko razumljiv, saj deluje skoraj tako kot večina znanih pripomočkov v tej smeri, saj prepozna skladbo za kratek zvočni posnetek in primerja analizirani bit z velikimspletno bazo podatkov in pri iskanju ujemanja, ki daje uporabniku podroben rezultat, tako o sami sestavi in ​​njenem izvajalcu, kot tudi o albumu, v katerem je bil izdan, in v letu izdaje, itd. Najbližji konkurent tega appleta se lahko imenuje znana aplikacija TrackID , ki deluje po isti tehnologiji in osnovna načela prepoznavanja glasbe.


Malo zgodovine

Če v zgodovini ustvarjanja tega appleta malo izkopljemo, je bil program "Chazam" v začetku brezplačen večplatformski projekt, katerega razvoj je potekal izključno pri usmerjanju mobilnih naprav. Včasih se pojavlja prva sprememba tega appleta 1999. Šele kasneje so bile za Shazam izvedene spremembe za računalnike z operacijskim sistemom Windows in Mac OS X. Poleg tega so se spremenili tudi nekateri osnovni principi prepoznavanja glasbe. Earlier, app pravkar posneti (opeklina) kratek kos trenutne pesmi, nato pa, v prisotnosti nizkega hrupa, ga primerjal z izvirnikom iz baze podatkov, v tem času je vsebovalo približno 11 milijonov skladb. Danes ima program možnost iskati želeno skladbo po imenu izvajalca ali po imenu albuma. Z uvedbo tehnologije Shazam Visual Recognition je mogoče celo skenirati posebne oznake ali QR kode na slikah, po katerih se prikažejo največje informacije.

Namestitev aplikacije na naprave Android

Še vedno so bile splošne informacije o programu "Shazam". Kaj je program, so ugotovili. Vendar pa ne smete zamenjevati z originalnim appletom z mobilno aplikacijo ShazamID, ki jeedinstveno naročnino na storitev, ki se uporablja na napravah, skladnih z javo. Poleg tega je izvirnik brezplačen, ID-različica, na primer, za uporabnike iz Velike Britanije stane približno dva funta na mesec.
Kar se tiče namestitve programa na mobilnih napravah, ga je mogoče najti celo v Play Marketu, sam postopek namestitve pri izbiri namestitve pa bo popolnoma avtomatiziran. Zato ni potrebno prenesti namestitvenega programa iz drugih virov (razen če želite najti različico brez vgrajenega oglaševanja).

Namestitev in uporaba programa Shazam za vaš računalnik

V primeru osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov, na katerih so nameščeni sistemi Windows, tudi pri tej ideji ni posebnih težav. Program lahko namestite na tri načine.
Prvi je, da se prijavite v Windows Store pod vašo Microsoftovo registracijo in ga nato namestite od tam. Druga tehnika je prenos distribucije iz neodvisnega vira na internetu z naknadno ročno namestitvijo.
Tretja možnost, ki je nekoliko bolj zapletena, je, da program namestite neposredno iz datoteke APK z uporabo vzorca BlueStacks na platformi Windows emulatorjev Android. Ampak tukaj morate imeti v mislih, da je emulator morda videti nekaj drugačnega od prvotne različice sistema Windows. Ampak načela dela s to aplikacijo med seboj praktično ne razlikujejo.

Epilog

Dodati je treba, da danes "Shazam" ni le ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij, osredotočenih izključno naprepoznavanje glasbe in se lahko uporablja kot popoln medijski strežnik za širjenje glasbenih horizontov, da bi lahko sledili vsem najnovejšim inovacijam in priljubljenim hitom, zaradi česar je ta program nepogrešljiv pomočnik pri iskanju glasbenih mojstrovin sedanjih ali dolgo pozabljenih skladb. Med drugim lahko vedno uporabite partnerske storitve, kot je poslušanje internetnega radia ali pretočnih storitev, kot je Spotify.

Sorodne publikacije