Kaj je FaceTime in vprašanja aktiviranja in popravljanja napak v delu

Lastniki modernih naprav Apple vedo, da so najnovejši modeli med vnaprej nameščenimi aplikacijami FaceTime. Kaj je FaceTime, kaj ta aplikacija potrebuje, kako delati z njo in kako popraviti nekatere napake, zdaj in poglejmo. Tu ni nič težkega, saj je večina uporabnikov že naletela na to vrsto programske opreme, čeprav je morda celo niso uganili. Medtem pa je tako.

Kaj je FaceTime? Aplikacija FaceTime je majhen program za video klice, redne telefonske pogovore in korespondenco z besedilnimi sporočili. Ko govorimo o tem, kaj FaceTime je, v glavnem, mogoče omeniti, da je ta aplikacija neke vrste skrajšani analog znanega programa Skype, v katerem je še nekaj možnosti. Obstaja nekaj funkcij programa Viber (na primer vezava mobilne številke).


Takoj je treba opozoriti, da aplikacija deluje samo na določenih vrstah naprav Apple, in sicer iPhone 4 in novejše, mini iPad ali iPad 2 in novejše, iPod četrto generacijo in več, ter prenosne računalnike in stacionarni računalniki Apple z različico 1066 Mac OS X in pozneje nameščenimi. Vendar pa se bomo glede na nekatere vidike aktiviranja programa in morebitnih zrušitev osredotočili na mobilne pripomočke.

Vprašanje registracije

Torej se morate pred uporabo aplikacije registrirati in aktivirati nov profil. To storite tako, da po omogočanju dostopa do Wi-Fi in zagonu programa ustvarite profil z uporaboza to je vaš lasten Apple ID z e-poštnim naslovom in geslom, po katerem mora biti obstoječa mobilna številka priložena nastavitvam programa.


Če naletite na težave z e-pošto, lahko v nastavitve dodate še en naslov in na koncu ustvarite nov Apple ID.

Ne deluje FaceTime: možne napake v aplikaciji

Toda ni vedno začetna nastavitev videti popolnoma gladka. Možne napake. Najpogosteje aktiviranje FaceTime ne uspe. Zdi se, da je napaka nenehno obesila opombo pod drsnikom, da vključi čakajočo aktivacijo.
V bistvu veliko strokovnjakov to težavo povezuje s prehodom na novo različico operacijskega sistema (najpogosteje, če spremenite iOS 6 na iOS 7). Ni dvoma o kršitvi komunikacije in povezavi z VPN prek WiFi. V tem primeru se program preprosto ne zažene.

Metode popravljanja trka

Pri popravku te napake je najpomembnejše preveriti osnovne parametre, določene med prvo registracijo. Najprej pa lahko poskusite preprosto ponovno zagnati napravo. V nekaterih primerih to pomaga, če onemogočite preprogram in po ponovnem zagonu naprave znova zaženete. Naprave ni treba takoj vklopiti, bolje je, da pavzo zadržite v približno 5-10 sekundah (mimogrede, priporočljivo je, da ponovno zaženete sistem po vnosu podatkov, skoraj tako kot v operacijskem sistemu Windows, tako da spremembe začnejo veljati).
Če problem ostaja, potem je res potrebno opraviti pregledparametrov. Toda predpostavimo, da so vsi podatki pravilno vneseni, vendar aktiviranje ne deluje trmasto. V tem primeru morate to storiti.
Pojdite na glavne nastavitve in izberite particijo za ponastavitev, v kateri želite preskočiti niz ponastavitve. Poleg tega morate biti pozorni na del omejitev, ki mora vključevati kamero in samo aplikacijo.
V nekaterih primerih lahko pomaga tudi namestitev samodejnih parametrov za datum in čas. Včasih lahko uporabite razdelek Pošlji in prejme sporočila, kjer se morate samo odjaviti iz vašega ID-ja Apple in se nato ponovno prijaviti. V sporočilih lahko tudi onemogočite funkcijo FaceTime, odstranite kartico SIM, ponovno omogočite aplikacijo in vnesete e-poštni naslov Apple ID. Potem morate vstaviti kartico v režo, nato pa se pojavita dve sporočili z navedbo možnih načinov za odpravo okvare, kjer morate nujno zavrniti njihovo uporabo. Nazadnje, v nastavitvah morate iti na razdelek koledarjev, pošte in naslovov, v stikih izbrati element njihovih podatkov in izbrati tam za sebe, ja, to je zase. Lahko se pojavi še ena težava s funkcijo FaceTime. MegaFon (mobilni operater) ponuja svoje parametre za pravilno konfiguracijo omrežja. Zato je treba njihove vrednosti preveriti v ustreznih nastavitvah. V skrajnem primeru se lahko obrnete na operaterja ali zahtevate ponovni prenos samodejnih nastavitev na določeno številko v obliki potisnega sporočila.

Zaključek

Na splošno mislim, da je že jasno, kaj je FaceTime in kako ga popravitinapake, povezane z nenehnim obešanjem. Mimogrede, zgoraj navedene metode bodo delovale tudi za odpravo nekaterih drugih vprašanj, ki se lahko pojavijo pri uporabi aplikacij, ki zahtevajo stalni dostop do interneta s podporo registriranega računa Apple ID. Na splošno pa je najbolj uporabna metoda prepoznan način ponastavitve omrežnih nastavitev s ponovno povezavo po. To potrjuje velika večina strokovnjakov in uporabnikov.

Sorodne publikacije