Pregled telefona Nokia 5110

Staro "Nokia" lahko varno imenujemo legendarni telefoni. V 90. letih so bili brez konkurence. Presenetljivo je, da tudi pri padcu z visoke nadmorske višine niso zlomili. Zato so bili v ljudeh poimenovani "ne-očarljivi". Lastniki teh telefonov so povedali, da nobena življenjska sprememba ni uspela uničiti naprave. Junak tega članka je postal telefon iz leta 1998 - Nokia 5110. Seveda njegova 19-letna zgodovina ne omogoča ocenjevanja te naprave po običajnih merilih, ki so pomembna za sodobne pametne telefone. Ta enota je preprosto "narečje". Podpira omrežje GSM 900. Takšne funkcije so ostale v daljni preteklosti, vendar ta telefonska legenda še vedno deluje. Torej, vzemimo monolog.

Design

Kje začeti Nokia 5110 telefon pregled? Seveda, iz opisa njegovega videza. Telo legendarnega modela je izdelano iz plastike. Ima značilno obliko, kot za naprave tega časa. Zgornji del je okrogel, do dna gladko prehaja v pravokotnik. Presenetljivo je, da telefon ne izgleda veliko. Višina ohišja doseže 132 mm, širina - 475 mm. Toda debelina tega modela je rekordna - 31 mm. Mladi si ne bodo mogli niti predstavljati, da bo njihov mobilni pripomoček tako debel. Navsezadnje se trenutno 10 mm šteje za nesprejemljiv parameter.

Obstaja še en element, ki bo močno presenetil mlajšo generacijo. Gre za anteno. V tem modelu je zunanji, precej močan za zgornji konec primera. Na sprednji plošči je majhen zaslon, o katerem bomo malo govorilikasneje. Nad njo je dinamika lukenj. Nahaja se v poglobitvi krožne oblike. Ob njem (desno) se prikaže gumb za vklop. Pod zaslonom je tipkovnica. Sestavljen je iz nadzorne plošče in digitalne enote. Kot je za prvo, lokacija gumbov izgleda precej izvirno: na levi strani - tipko za ponastavitev, desno - puščica, v sredini - meni. Digitalna enota je tipična. Sestavljen je iz štirih horizontalnih vrstic in treh navpičnih. Okrogle gumbe lahko enostavno pritisnete.

Zaslon Nokia 5110

Ko ste naleteli na oblikovne značilnosti, lahko poiščete opis zaslona. Seveda, tako star finski proizvajalec telefonov ni mogel dati barvni zaslon, saj v 90 letih še ni bil vaden. Uporabniki so morali biti zadovoljni s črno-belo. Vrsta prikaza je enobarvna. Obstaja svetla osvetlitev, zahvaljujoč kateri se informacije dobro berejo tudi v temi. Ločljivost zaslona je 84 x 48 slikovnih pik. Vsebuje 5 vrstic. Raven svetlosti in kontrasta, dovolj za udobno uporabo. Sonce ne zbledi.

Na začetnem zaslonu se prikaže logotip podjetja (sredina), raven signala (levo), stanje baterije (desno) in menijska tipka (spodaj).

Funkcije

Nokia 5110 ima eno režo za kartico SIM. Nahaja se pod baterijo. Oblika kartice mobilnega operaterja je standardna. Ta model podpira ruski jezik. Če želite shraniti številke naročnikov, ki jih telefonski imenik, kiizdelana za 100 vnosov. Meni je zelo priročen in preprost. Točke se obračajo navzgor in navzdol. Naprava si zapomni najnovejše izzive:
 • nesprejemljivo - 8;
 • vključuje - 8;
 • izbrano - 10.
 • Za udobje klicanja lahko uporabite klicno možnost. Glasnost melodije, ki se sliši med klicem, je regulirana. Skupaj je 5 ravni. Telefon že ima načine zvonjenja (30 različic), jih ureja in briše. Da ne bi izpustili pomembnega klica, na primer na precej hrupnem mestu, lahko vklopite način vibriranja. Lastniki tega modela trdijo, da je zelo močan. S tem telefonom lahko pošiljate SMS na ruskem in angleškem jeziku. Za zabavo so na voljo tri preproste igre. Ne brez organizatorja. Združuje kalkulator, uro, koledar in budilko. Med pogovorom z naročnikom vam pisk omogoča nadzor nad časom. Obstaja tudi funkcija za izračun stroškov klica.

  Nokia 5110: baterija

  Enako pomembno merilo za katero koli mobilno napravo je trajanje baterije. Ta model je opremljen z akumulatorsko baterijo litijeve polimerne kemične sestave. Njena zmogljivost znaša 900 miliamperov na uro. Proizvajalec v navodilu navaja, da je eno polnjenje dovolj za 5 ur pogovora. V stanju pripravljenosti bo telefon deloval približno 15 dni. V praksi so uporabniki opazili, da se naprava počasi prazni. Celotna življenjska doba baterije zadošča vsaj za en teden.

  Prednosti in slabosti

  Seveda, kot vse drugeMobilni telefon Nokia 5110 ima tako prednosti kot slabosti. Razmislite o njih. Prednosti:
 • Kakovosten sprejem signala mobilnega operaterja. Naročnik ostaja v stiku tudi v krajih, kjer drugi telefoni niso več ujeti v omrežje.
 • Enostavnost in enostavnost uporabe. Za obvladovanje menijev in kontrol je potrebnih le nekaj minut.
 • Kakovost in zanesljivost. Telefon popolnoma tolerira vsako mehansko obremenitev.
 • Dolga življenjska doba baterije.
 • Napake programske opreme in zamrznitve tega modela so značilne.
 • Priročna tipkovnica, velika velikost tipk.
 • Pomembna teža za nekatere uporabnike se morda zdi slabost, vendar je ta, ki vam omogoča, da vedno čutite telefon, kar praktično odpravlja verjetnost izgube naprave.
 • Russified meni.
 • Slabosti:
 • Omejeno delovanje. Telefon uporabljajte samo za klicanje in pošiljanje /prejemanje sporočil.
 • Način zvonjenja ni mogoče prenesti in namestiti.
 • Majhen črno-bel zaslon.
 • Podpira samo eno sim kartico.
 • Zaključek

  Če povzamemo ta pregled, lahko ponovno prepričamo, da so stare "Nokia" najbolj zanesljive in kakovostne. Model 5110 tudi po 19 letih še vedno odlično deluje. Najbolj presenetljivo je, da baterija še vedno drži polnjenje vsaj 6 dni. Sodobni pametni telefoni v smislu kakovosti in zanesljivosti so precej slabši od starih finskih mobilnih telefonov.

  Sorodne publikacije