Motorno kolo Suzuki Bandit 250: specifikacije, pregledi

Japonski motor, imenovan Suzuki Bandit 250, se je prvič pojavil leta 1989. Serijska proizvodnja je trajala 6 let, dokler se GSX-600 ni zamenjal. Od "bandit" odločil, da zavrne zaradi nezadostnih motornih sredstev. Takrat se je veliko japonskih podjetij za proizvodnjo motornih koles soočilo s problemom neustreznih virov motornega športa in motornih koles. Na splošno so bile razmere tako kritične, toda vzhodna miselnost je morala dvigniti mejo na novo raven, da bi presegla analogije iz držav Evrope in Amerike.

Boj za vodenje

Suzuki Bandit 250 ga je naredil privlačen za motoriste, ki imajo raje vožnjo srednje hitrosti. Ta enota je uspela osvojiti prvenstvo v motociklu Honda-SV1. Močno prevzame vodilno vlogo pri prodaji, "bandit" užival neverjetno povpraševanje, vendar sčasoma spet pridobil "Honda" podstavek. In ne gre za zmanjšanje zanimanja za model. Odločeno je bilo, da se izvoz ustavi s preusmeritvijo celotne prodaje na domači trg.

Obnova izvoza

, ki je bila le pozitivna, ni mogla preprosto izginiti s svetovnega trga. Njegovo vrnitev je bilo konec leta 1996. Serijska proizvodnja izvoznih modelov se je ne le okrevala, ampak tudi dodala v svoje zmogljivosti. Pred naslednjim šestletnim čakanjem, na koncu katerega je lansiran model Suzuki Bandit 400. Bilo jepraktično isti motor, vendar že z močnejšim motorjem, ki proizvaja 75 litrov. z pri največ 7500 vrt /min. Kasneje bo linija "razbojnikov" dobila še bolj živahna in zmogljiva motorna kolesa, ki bodo motorjem omogočila vleko za povprečno osebno vozilo. Volumen takih motorjev je dosegel oznako 1200 cm 3, nastavljive faze distribucije plina pa so omogočile povečanje moči.

Preoblikovanje

V zadnjih letih je njegova serijska proizvodnja prestala kolo, ki je bistveno izboljšalo tehnične lastnosti Suzuki Bandit 250. Njegova prva naloga je bila opremljena s sponkami, ki so bile nameščene v prvih letih sprostitve razbojnika. Potrebni so za udobje športnika. Od dvojnega kolesa se je odločil zavrniti, saj ni nujno, da je potrebno na cestnih basnih.

Leta 1992 je prišlo do nove spremembe "bandita", ki je prejel predpono GSF Limited Edition. Tovarniško opremo je odlikovala plastična platišča z vgrajenim okroglim žarometom. Pojavil se je tudi temperaturni senzor, ki se nahaja na armaturni plošči in zamenja rdeč kontrolni indikator. Še vedno ni imel dovolj. S starim temperaturnim senzorjem je bilo enostavno zamuditi trenutek pregrevanja tekočine, kar je povzročilo resne okvare motorja. Novi krmilnik je gledal temperaturo in v primeru pregrevanja je bil motor potopljen. Drugo pomembno izboljšanje je bilo leta 1995. Oblikovalci so se odločili, da spremenijo značilnosti motorja in zmanjšajo njegovo moč na 40 KM. Prav tako spremenila faze distribucije plina, ki je prejel bistveno nov motor, ki je bil opremljen z Bandit 250-2. Toda v serijita model ni prizadel. Navsezadnje je bila glavna moč namenjena izgradnji osnovnega Suzuki Bandit 250.

Najboljši v svojem razredu

Motorno kolo je osvojilo naziv najboljšega v razredu cest. Lahko se je pohvalil z odličnim zavornim sistemom in zanesljivim vzmetenjem. Prezračevani diski z velikim premerom in dvojno čeljustjo lahko ustavijo kolo v nekaj sekundah. Pomembno je, da imate ABS, ki zmanjša pritisk na blazinice, pri čemer je izključena možnost zdrsa z jarma ali drsnika.
Splošni parametri:
 • dolžina - 2050 mm;
 • višina - 745 mm;
 • varnostni razmak 140 mm;
 • medosna razdalja - 1415 mm;
 • suha teža - 144 kg;
 • prostornina posode za gorivo - 15 l;
 • izdatki na 100 km - 6 litrov v mešanem načinu;
 • Največja nosilnost - 140 kg.
 • Električna enota

  Japonski "bandit", ki ima neverjetne značilnosti, ima podatke, ki izpolnjujejo vse svetovne standarde. Oblikovalci, ki so delali na njegovem ustvarjanju, niso pustili poskusov, da bi naredili še eno kvalitetno restyling, izboljšanje tehničnih parametrov.
  Motorno kolo Suzuki Bandit 250 je prejelo štiritaktni motor, ki je deloval na visoko oktanskem bencinu. Značilnosti motorja so:
 • prostornina - 249 cm 3;
 • moč - 42 k S;
 • največji navor - 14000 vrt /min;
 • premer valja - 49 mm;
 • hod bata - 33 m;
 • elektronski vžig.
 • Motor je precej nenavaden, da čuti svojo polno moč, zato je potrebno izbrati več kot 9000 vrt /min. Šele po premagovanju te oznakepogonska enota lahko pokaže svoj potencial. Največja hitrost Suzuki Bandit 250 je 180 km /h. Model je dobil šeststopenjski menjalnik z nožnim stikalom. Spajanje - multidisk, ki deluje v oljni kopeli. Zadnje kolo poganja verižni pogon, ki prenaša vrtenje ročične gredi.

  Legende ne umirajo

  Zbiranje novih Suzukija Bandita 250 je že dolgo prenehalo, zdaj pa se proizvajajo močnejši in modernejši modeli. Toda ta legendarni motor se še vedno lahko najde na mestnih ulicah. Rezervne dele je enostavno najti, vendar niso drage. Iskanje strokovnjaka, ki bo kvalitativno popravil vaš »bandit«, ne bo vzel preveč časa.
  Motorno kolo ni neobičajno in ga je mogoče kupiti na sekundarnem trgu, kar mu daje dokaj skromen znesek. Obstaja tudi veliko rezervnih delov, s katerimi lahko naredite visoko kakovostne nastavitve in obrnete napravo. Najpomembneje pa je - japonska kakovost, ki ostaja nespremenjena že več let. Kolesarji opozarjajo na zanesljivost zavor in vzmetenja, nameščenih na tem motociklu. Toda tisti, ki so si upali iti na dolgo pot, so ostali nezadovoljni z mestom pristanka. Med dolgim ​​potovanjem se motociklist sooča s hudo utrujenostjo. Vendar to ne velja za modele, ki imajo striženje. Nobenih pritožb nimajo. Vendar pa morate pogosto potegniti volan, kar povzroča tudi veliko nezadovoljstva. Mnogi motoristi neodvisno zamenjajo klipony na preproste cestne "rogove". V drugem primeru ni modela. Enota nipotrebuje regulacijo, vendar jo je treba napolniti samo z visokokakovostnim bencinom in slediti mazanju, pri čemer sledi vsem priporočilom proizvajalca. Vsak mesec se opravi preventivni pregled, pri manjših napakah pa so potrebna popravila.

  Sorodne publikacije