Kyocera Taskalfa 181 MFP: brezhibna kombinacija cene in kakovosti

Na nišo večnamenskih naprav z visoko hitrostjo tiskanja in hitrim delovanjem, usmerjenim na Kyocera Taskalfa 181. Ta večnamenska naprava je v celoti sposobna zagotavljati pretok dokumentov tudi v velikih organizacijah s številom osebnih računalnikov - približno 100 kosov. Njegove specifikacije in specifikacije, kot tudi pregledi, se bodo nadalje obravnavali.

Za koga je bila ta naprava sproščena? Najbolj optimalen način, kot je bilo že omenjeno, je uporaba univerzalne rešitve za tiskanje, skeniranje in kopiranje v veliki organizaciji. V tem primeru bodo viri tega MFP maksimizirani in uporaba takšne drage rešitve bo popolnoma upravičena. Še en kraj, kjer se tak izdelek lahko uspešno izkoristi, je že povprečen pisarniški prostor s 30-50 delovnimi mesti iz osebnega računalnika. Da pa bi v takih okoliščinah v celoti upravičili uporabo tako dragih večnamenskih rešitev, je v enem mesecu potrebna velika količina tiskane dokumentacije. Drugo mesto za uporabo tega MFP je lahko kopirni center.


Paket

Samo popolno prileganje se lahko pohvali z Kyocera Taskalfa 181. Vključuje vse, kar vam omogoča, da začnete uporabljati za predvideni namen je vsestranska rešitev. Natančneje:
 • MFU.
 • Vmesniški kabel za preklapljanje preko vmesnika do računalnika.
 • Večfunkcijski kabel za napajanjenapravo.
 • Navodila za uporabo.
 • Disk s programsko opremo.
 • Kartuša.
 • Seveda, garancijska kartica.
 • Karakteristike na papirju

  Maksimalne velikosti papirja so v tem primeru omejene na 297 mm širine in 420 mm na dolžino. To je standardni list formata A3. Tudi na seznamu podprtih standardnih formatov te naprave so A4 A5 B5 in celo črka. Poleg tega se lahko ta sprememba MFB izda za vse vrste ovojnic, katerih velikost je manjša od A3. Druga pomembna značilnost te naprave je, da je minimalna gostota papirja za tiskanje 60 g /m 2. Na straneh z manjšo gostoto ni priporočljivo zaključiti zaključka, ker lahko podsistem predstavitve in tiskanja ne uspe. Maksimalna gostota v tem primeru je 163 g /m 2. To pomeni, da lahko uporabljena enota MFU tiska tudi v formatu Watna A3.


  Visoka hitrost

  Za prvo stran z velikostjo A3 bo MFU porabil 172 sekund. V nekaj minutah lahko proizvede 8 strani tako velikega formata. Če velikost lista zmanjšamo na A4, se bo število strani povečalo na 18. Vendar, če želimo odpreti prvo, bo še vedno potrebnih istih 172 sekund zaradi dejstva, da jih bo večina ogrevalnega sistema Kyocera Taskalfa 181. Skener je v najboljšem primeru sposoben digitalizirati za 10-12 strani v minutah. Glavna omejitev v tem primeru je hitrost upravljavca, ne MFU.

  Dovoljenje

  V načrtuRešitev za to napravo popolnoma in popolnoma ponovi specifikacije Taskalfa 180. Tiskalnik, kopirni stroj deluje v načinu 600x600. Podobna gostota točk je dovolj za sklepanje kvalitativne dokumentacije s pomočjo laserske tiskarske tehnologije. Nekoliko boljše možnosti ločljivosti pri optičnem branju. V tem primeru lahko digitalne kopije v barvi dobimo z reševanjem 1200X1200.

  Možnosti povezave

  V tem IFI se izvajajo dve glavni metodi zamenjave. Glavni je RJ-45 in sukani par. V tem primeru je večnamenska naprava neposredno povezana z računalniškim omrežjem in izvaja funkcije strežnika za tiskanje, kopiranje in skeniranje. Drugi varnostni vmesnik je SSB. V tem primeru se funkcije krmiljenja naprave že zanašajo na najbližji računalnik, brez katerega ni mogoče v celoti razkriti potenciala MFI.

  Kartuša

  V načinu enobarvnega tiskanja se lahko predvaja dokumentacija Kyocera Taskalfa 181. Posledično potrebuje samo eno kartušo. Njegov model je TK-435. Po nakupu je njegov tiskalni vir dolg 700 strani. Po prvem polnem polnjenju pa se ta vrednost poveča na 1.000 listov. Največja dovoljena mesečna velikost tiskanja po priporočilih proizvajalca - 20.000 strani. Na podlagi teh številk ni preveč težko ugotoviti, da bo v tako intenzivnem načinu uporabe treba kartušo napolniti 20-krat na mesec ali 4-5-krat na teden.

  Vozniki

  Praktično z vsemi obstoječimitrenutni trenutek sistemske programske opreme lahko deluje Kyocera Taskalfa 181. Najprej je "Windows". Podpira vse trenutne različice tega operacijskega sistema. Obstajajo tudi gonilniki za 32-bitne in 64-bitne različice. Drugi najpogosteje uporabljeni operacijski sistem, ki ga podpira proizvajalec v gonilnikih, je "MacOS". No, poleg tega proizvajalec ni pozabil na "Linux". Posledica tega je, da položaj programske opreme pri uporabi takega IFI ni omejen.

  Stroški

  Cena v tem modelu, pa tudi najbližji analog v obrazu Taskalfa 180, je precej pomembna - 12000-13000 rubljev. Po eni strani je to visok strošek, tudi po standardih segmenta MFU na ravni premije. Ampak glede na njegove tehnične parametre, veliko količino tiskanja na mesec in visoko hitrost izdajanja grafičnih listov, postane očitno, da je takšen pristop k oblikovanju cen popolnoma upravičen.

  Recenzije

  Najprej se uporabniki osredotočijo na izboljšano različico Kyocera Taskalfa 181/221. Ima še bolj napredne možnosti in večjo zmogljivost. Toda to tudi poveča stroške. Vprašanje primernosti preplačila za te lastnosti in uspešnost v bistvu ostaja odprto. V tem primeru oprijemljiva razlika od uporabe izboljšanih modifikacij MFU zagotovo ne bo. Zato je bolj upravičeno prihraniti pri nakupu večnamenske naprave in nakupu mlajšega modela. V tem trenutku se lastniki in strokovnjaki osredotočijo na svoje povratne informacije.

  Povzetek

  Za svojo nišo je dokaj uravnoteženRešitev je prišla iz večnamenske naprave Kyocera Taskalfa 181. Njegove zmogljivosti so dovolj za organizacijo dokumentnega prometa v centru kopirnega stroja, srednji in celo veliki pisarni. Ob istem času, hitrost je dostojno, ustrezne stroške, in parametri niso slabši od neposrednih konkurentov.

  Sorodne publikacije