"Nissan Note" avto: lastnik pregledi, slabosti in tehnične specifikacije

Pregledi lastnikov Nissan Notea (Nissan Knut) pozicionirajo model kot vmesno možnost med majhno hatchback in minivan. Natečaj sestavljajo Ford B-Max, Honda Jazz in Kia Venga. Zaradi dvignjenih sedežev in nerodne oblike je Salonska nota prostorna, primerna za pristanek in pristanek, hkrati pa je kompaktna. Zadnja vrsta in prtljažnik zagotavljata določeno fleksibilnost kombija, vendar ne njegove vsestranskosti. Originalna Opomba je bila izdana leta 2006 in takoj postala priljubljena in zelo cenjena zaradi svoje zmogljivosti in praktičnosti. V drugi generaciji je bila šasija revidirana, pojavili so se inteligentnejši motorji, oblika pa se je še bolj zmanjšala. Kot prej se avtomobili te znamke proizvajajo v tovarni v Sunderlandu. Članek daje povratne informacije o Nissan Noteu, značilnosti, prednosti in slabosti modela.


Učinkovitost

3-valjni 12-litrski bencinski motor vstopne stopnje je presenetljivo živahen, glede na nizko moč, in čeprav se na splošno dobro obnese, se pri največji obremenitvi počuti malo težko. 12-litrska varianta z dvigom DiG-S je močnejša, vendar mu je še vedno težko zagotoviti dostojno vožnjo. Pri bolj zmogljivem 15-litrskem dizelskem motorju z dodatnim navorom, če ga ohranjamo v optimalnem načinu, ki ima nižjo hitrost kot pri bencinskih motorjih. Vendar pa se pri visokih hitrostih njegove zmogljivosti hitro izčrpajo. Tisti, ki potujejo na kratkih razdaljah, se bolje izogibajo močnejšimbencinskih motorjev. Tisti, ki redno vozijo s polno obremenitvijo na avtocesti ali na dolgih razdaljah (več kot 24 tisoč kilometrov na leto), morajo prenehati z izbiro dizelskega goriva. Kot je za prvo generacijo modelov, glede na povratne informacije lastnika, slabosti Nissan Note 1.4 so bili v veliki meri posledica njegovega šibkega motorja, ki je zahteval pospešek za prenos prenosa, kar je sčasoma vplivalo na povečanje porabe goriva.
Udobno jahanje
Na slabosti Nissanovega Notea so mnenja lastnikov trdno obešanje modela - pri nizki hitrosti se avtomobil dramatično zabeleži na kanalizacijskih jaških in neenakomerni cesti. Praviloma je vožnja zelo udobna in opazno izboljšana na hitrih avtocestah. Vožnja je sprejemljiva, toda v notranjosti je relativno visoko in ozko telo, tako da bo bočni veter neizogibno vplival, in na podeželskih cestah je opazna raca.

Pri spremembah vstopnega nivoja so nameščena manjša kolesa s premerom 15 ", ki pomagajo rahlo uravnovesiti hod. Vse ostalo so dopolnjeni s 16-palčnim, okrepitvijo toge vožnje.

Vožnja

Potovanje v Nissan Note je težko poklicati, Krmilni sistem avtomobila se zdi naraven, dosledno uravnotežen in natančen. Omogoča enostavno manevriranje v mestnih razmerah. Model ni namenjen vožnji po visokih hitrostih vzdolž tirov. Velik ohišje Opomba se nagiba po vogalih, oprijem s cestiščem je skromen. Bila je malo burna in nagnjena, da je bila izpostavljena stranskemu vetru, vendar za dokaj majhenmodel se zdi dokaj stabilen.

Nastavitve

Po mnenju lastnikov Nissan Notea je pomanjkanje avtomobila pomanjkanje pravilnega delovanja njegovih komponent. V dizelskem modelu voznik občuti vibracije skozi volan in pedale. Motor je v mestu zelo glasen, čeprav je avtocesta tišja. Bencinski model s povišanim tlakom je tišji, z veliko manj mučnim motorjem pri nizkih hitrostih. Nizkotemperaturni bencinski motor s kompresorjem je precej tih, ko ni naložen, vendar je v kabini dobro slišati. Hrup v vetru ni problem, vendar je cesta, zlasti na zadnjih sedežih, preglasna za družinski avto.
Menjalnik - standardni 5-stopenjski ročni. Nima natančne natančnosti, vendar je bolje, da je na voljo izključno z bencinskim motorjem. Pomanjkljivost stroja Nissan Note je, da lastniki kličejo hrup, ki ga povzroča povečanje hitrosti motorja, s samodejnim neprekinjenim prenosom med poskusom razpršitve.

Položaj voznika

Voznikov sedež je načeloma dober. To je nekoliko povišano, kar nekateri lastniki najdejo udobno. Vstopna različica sistema Visia ne omogoča prilagajanja višine sedeža, čeprav je ta funkcija standardna v dražjih modifikacijah, in samo 2 vrhunska obloga nudi sprednji sredinski naslon za roke. Ni prostora za levo nogo v katerem koli modelu, in še slabše, volan je nastavljiv samo po višini.

Instrumentna plošča je inteligentno razporejena na vse upravljalne elementeenostavno Na splošno je razumela, vendar krožna zasnova in črna na črni barvni shemi, ki se uporablja za nadzor ogrevanja, ne omogočata, da bi jo videli na prvi pogled.

Pregled

Rahlo dvignjen položaj voznika in razmeroma globoka okna zagotavljajo splošno dobro vidljivost, zahvaljujoč velikim vzvratnim ogledalom. Le precej ozki sprednji regali rahlo omejujejo pogled na križišču ali na vogalih. V osnovni izvedbi so električno nastavljiva ogledala na vratih, vendar za razliko od dražjih sprememb niso ogrevana. Avtomatski žarometi in brisalci so rezervirani za modele z večjo zmogljivostjo in odličen monitor za krožišče. Slednji vam omogoča, da pogledate avto z višine ptičjega leta in je zelo koristno pri parkiranju v ozkih grlih. Vzvratna kamera in opozorilni sistem za mrtve točke so na voljo tudi v dražjih modelih. Te funkcije so na voljo kot opcije v različici srednjega razreda, vendar v cenejši opombi niso.

Informacijska podpora

Nissan ponuja odlično visoko tehnološko funkcionalnost. Tudi začetni model ima USB in pomožne vhode, kot tudi Bluetooth, kar je impresivno in boljše kot nekateri konkurenti. Srednja Acenta ponuja stereo nadzor na volanu. Nadgradnje višjega cenovnega razreda prihajajo s sistemom NissanConnect. Vključuje satelitsko navigacijo, digitalni in internetni radio, omogoča dostop do različnihs pomočjo 58-palčnega barvnega zaslona na dotik. Na splošno je to zelo konkurenčen paket. Ne glede na to, katera različica je bila izbrana, so predlagane tehnologije zelo enostavne za uporabo zaradi velikih zaslonov in enostavnih kontrol. Morda niso zadnja beseda v slogu ali kompleksnosti, vendar so uporabniku prijazne in logično locirane. Edina možnost za cenejše spremembe je digitalni radio.

Kakovost gradnje

Notranja obloga Nissan Note se osredotoča na družinsko življenje. Je zanesljiv v vsem in materiali dopuščajo občutek, da bodo zdržali preizkus časa. Kljub temu je finiš dokaj siv, z majhno količino mehke plastike in podrobna prizadevanja oblikovalca. Kontrole so trdne, vendar ne povzročajo navdušenja.

Prostor in praktičnost

Prednji in zadnji potniški sedeži so dovolj. Prostor za noge je odličen, saj se naslanjači lahko premikajo dovolj daleč. V vseh različicah, razen na dnu, je nastavljeno višino voznikovega sedeža. Potniški sedeži niso nastavljivi po višini. Vhodna vrata se široko odprejo in ker so naslanjači relativno visoki, sedijo in ne padejo. To bodo cenili ljudje s težavami v hrbtenici. Pred kontrolno točko se nahajata 2 poda, žepi vsakega vrat pa so dovolj prostorni, da se prilega velika steklenica vode. Obstaja tudi velik predal za rokavice. Vendar pa ni mogoče pričakovati stopnje praktičnosti in skladiščenja enoprostorec.

Zadnji prostor

Opomba je zelo inteligentno razporejena in ima vsaj prost prostor za seboj kot veliko velikihhatchbacks in SUV. Avto je veliko bolj prostoren kot eden njegovih ključnih tekmecev, Citroen C3 Picasso, in celo najvišji potniki bodo imeli dovolj zalog na glavi in ​​nogah.
Osrednji sedež ni tako udoben z dvignjeno blazino, manj velikodušno velikostjo in dvignjenim dnom, zato morajo potniki položiti noge na obe strani. Zamenjajte 3 otroške sedeže ne bo delovalo. Kljub temu je 4-sedežni avtomobil Opomba prostoren in velika, široko odprta zadnja vrata omogočajo odličen dostop do prtljažnega prostora. V različicah z višjimi specifikacijami lahko celotno zadnjo vrsto premaknete naprej in nazaj, vendar povečuje prostor za prtljago in ne za potnike.

Priročnost sedežev

Ena izmed najbolj privlačnih lastnosti note je njena praktičnost, vendar model ni univerzalen, kot nekateri njegovi tekmeci. Na primer, njegovi potniški sedeži niso zasnovani tako dobro kot Honda Jazz. V vseh izvedbah je zadnja vrsta razdeljena v razmerju 60/40. Štiri zgornje stopnje notranje opreme omogočajo, da se premaknete naprej in nazaj, da bi uravnotežili prostor za prtljago in potnike. Vendar pa se serija premika kot celota in omejuje njeno funkcionalnost. Vse spremembe, razen osnovnega, so opremljene s sistemom Flexiboard - večstransko prtljažnim dnom, ki vam omogoča, da ustvarite bolj plosko površino pri zloženih zadnjih sedežih. Toda tudi takrat v nadstropju tovornega prostora je precej velika raven.

Prtljažnik

325-litrski prtljažni prostor Opozorite več kot na FordFocus, in z izjemo Honda Jazz, presega večino večjih avtomobilov supermini. Razširi se na 411 litrov, zadnja vrstica pa je popolnoma premaknjena naprej (razen pri spremembah osnovnega nivoja). Dno prtljažnika Flexiboard se lahko prepogne ali namesti na različne položaje, da se po potrebi prilagodi prostor za tovor. V najvišjem položaju ni prtljažnega prostora in prtljažnik se spusti, ko so zadnji sedeži zloženi in se skrivajo pod tlemi. Kljub temu, da zadnja vrata zadostne širine, v slabosti Nissan Note, lastniki povratne informacije vključuje obliko prtljažnega prostora, pokvaril štrlečih loki koles.

Operativni stroški

Opomba o cenah je zelo privlačna in ustreza stroškom veliko manjših in manj praktičnih superminijev. Tudi najdražje spremembe so dobre glede cene in kakovosti. Pregledi lastnikov Nissan Note kažejo izjemno nizko porabo dizelskega goriva v višini 512 litrov na 100 km vožnje. Upoštevati je treba, da je to daleč od prijavljenih 35 litrov.

Oprema

Vse spremembe so opremljene s tempomatom, Bluetoothom, sprednjimi elektrificiranimi okni in priključkom USB, vendar je model Visia malo Spartan in nima funkcij, ki so na voljo nekaterim tekmecem. Spremembe srednjega razreda Acente vključujejo klimatsko napravo, zadnja električna okna, večnamenski prtljažnik in 15-palčna kolesa, prav tako pa vam omogoča, da izberete 12-litrski bencinski pogon.Radio in 58-palčni zaslon na dotik.Tekna je opremljena z visokotehnološkim kompletom, ki vključuje varnostne funkcije in kamero za vzvratno vožnjo, vendar je ta obdelava predrago, vsaj v skladu z opombo.

Zanesljivost

Znamka Nissan na splošno ima dober ugled. Avtomobili imajo 3-letno garancijo 100.000 km in 3-letno kritje v primeru nesreče. To je spodobna ponudba, vendar je to drugo, kar lastnik dobi od Honda ali Kia.

Varnost

Opomba za vse spremembe vsebuje šest zračnih blazin in nadzor stabilnosti. V tem ni nič izjemnega, možnosti se ujemajo z avtomobili konkurentov. Pri testiranju Euro NCAP leta 2013 je model dosegel 4 od 5 zvezdic z oceno 86% za odrasle potnike in 82% za otroke. Z dražjimi spremembami je stanje boljše. Nissan Around View ponuja tako imenovano. "Varnostni ščit" (na voljo tudi v Acenti). Ni veliko tekmecev, ki imajo sistem, ki uporablja kamere po obodu avtomobila, da ustvarijo virtualni 360-stopinjski terenski pogled, ki omogoča lažje in varnejše parkiranje in manevriranje pri nizkih hitrostih. Sistem vas opozori, da zapustite pas in vam omogoči, da spremljate mrtve točke. Varnostni komplet vključuje motor imobilizatorja, vendar je alarmni sistem neobvezen. Model je bil zelo cenjen zaradi kraje kraje, vendar je njegova varnost pred hekanjem povprečna.

Mnenja o Nissanu Opomba: Prednosti in slabosti

Na splošno so lastniki avtomobile zelo praktični za svojo ceno, vendar jih ne uvrščajo med vrhunske modele. Med njimiprednosti uporabnikov poudarjajo njegovo vrednost, nizke obratovalne stroške in velik notranji prostor. Med slabostmi Nissan Notea so povratne informacije lastnika omejene funkcionalnosti osnovne modifikacije, nezadostna regulacija voznikovega sedeža in izjemno nizke nastavitve sistema.

Sorodne publikacije