Najcenejša mikrovalovna pečica. Kako izbrati mikrovalovno pečico in ne plačati

Proizvajalci mikrovalovnih pečic danes dobesedno vzhajajo iz kože in si prizadevajo, da bi bili njihovi izdelki čim bolj funkcionalni, sposobni za desetine operacij. Njihova tehnika ne izpolnjuje le svoje neposredne naloge - segreje in odmrzuje. Prav tako prepražimo, kuhamo za paro, spečemo izdelke in kuhamo različne jedi. Toda takšna funkcionalnost ni potrebna vsem. Zato morate pred nakupom skrbno preučiti, kaj so poceni modeli drugačni od dragih, pa tudi, katere možnosti bi morale biti previsoke in katere ne.

Koliko je mikrovalovna pečica odvisna od številnih dejavnikov. Prvič, vrsta nadzora. V drugem, od proizvajalca. Tudi cena vpliva na razpoložljivost dodatnih funkcij, žara, moči, barve in količine.


Kontrola

Lahko je mehanska ali elektronska. Slednja možnost vključuje tudi mikrovalovne pečice z zaslonom na dotik. Proračunski modeli so naprave z mehanskim krmiljenjem. Od njih je odvisno, da bodo pozorni na kupce, ki razmišljajo o tem, kako izbrati mikrovalovno pečico in ne plačati.
Mehanski nadzor je zelo preprost. Na plošči sta dva gumba: eden nadzira moč, drugi pa nadzoruje časovnik. Če želite ogrevati juho, traja le nekaj minut, za odtajanje velikih količin izdelkov pa lahko traja vsaj 10-15. Nekateri kupci se sprašujejo, zakaj jih potrebujejoprilagoditev moči? Naj mikrovalovna pečica deluje maksimalno! Navsezadnje se bo segrelo in kuhalo hitreje. S to izjavo se ne boste prepirali, vendar v načinu odmrzovanja izdelkov maksimalna moč ni potrebna in jo je treba zmanjšati. V nasprotnem primeru je mogoče v izdelku pridobiti posušeno površino in led.
Elektronika daje veliko več priložnosti. Pri modelih s tem krmilnikom se prikaže zaslon, na katerem lahko vidite preostali čas, preden je kuhanje /ogrevanje končano. Elektronika vam omogoča natančno nastavitev trajanja dela glede na vrsto in težo izdelka. Takšni modeli so namenjeni ne samo za odmrzovanje in ogrevanje, ampak tudi za kuhanje različnih jedi.
Za kupce, ki jih zanima najcenejša mikrovalovna pečica brez dodatnih možnosti, je vredno posvetiti pozornost modelom z mehanskim krmiljenjem.

Glasnost

Standardni modeli imajo prostornino 17-23 litrov. Nekateri kupci pomotoma mislijo, da je najcenejša mikrovalovna pečica majhna. Manjši obseg - nižja je cena. Odnos med tema dvema značilnostma je resničen, vendar nekatere majhne mikrovalovne pečice sploh niso poceni, na primer Hotpoint-Ariston MWHA 13321 CAC. To je posledica nestandardnih dimenzij takšne opreme, ki se v trgovinah redko pojavlja in se lahko šteje za ekskluzivni izdelek. Glavna prednost takšnih modelov ni cena, temveč majhne dimenzije, ki vam omogočajo, da prihranite prostor v kuhinji.kuhanje ali segrevanje velike količine izdelkov. V prostorno komoro za 26-30 litrov bo brez težav vstopil širok krožnik ali cel puran.

Dimenzije

Pri tej funkciji bodite pozorni tudi, če potrebujete mikrovalovno pečico. Velikosti modelov niso vedno označene s strani prodajalcev blaga. Za zanesljive informacije o dimenzijah opreme si oglejte navodila za uporabo. Majhna mikrovalovna pečica ne bo zavzela veliko prostora na pultu, zlahka se bo prilegala na polico ali pa bo šla v majhno nišo.Dimenzije mikrovalovnih pečic so posredno odvisne od njihove prostornine. Očitno je, da modeli s fotoaparatom 30-35 litrov preprosto ne morejo imeti majhnih velikosti. Povečanje dimenzij pa je lahko posledica spremembe višine in širine ter na račun globine. Zato morate pred nakupom vsak parameter posebej oceniti in ne samo dimenzij kot celoto.

Funkcija žara

Če je mikrovalovna pečica potrebna ne samo za ogrevanje, ampak tudi za kuhanje, bodite pozorni na model z žarom. Ta naprava je dodatni grelni element v notranjosti komore, ki vam omogoča uporabo mikrovalovne pečice kot majhne pečice: kuhajte vroče sendviče, pečemo pecivo, kuhamo porhe. Izdelki niso kuhani in dušeni, ampak okusni, pečeni, z hrustljavo skorjo. Koliko je mikrovalovna pečica z žarom? To je vsekakor dražje kot brez njega, navsezadnje, kako ne bi strmo, in za dodatno funkcijo je potrebno dodatno plačati. Primer proračunskega modela z žarom je lahko Horizont 20MW700-1378B.

Moč

Če kupec ne želi čakati 3-4 minute, dokler se del juhe ne segreje, je treba paziti na tak kazalnik, kot je moč. Odvisno od modela lahko niha v razponu od 500 do 1500 W. Višja kot je slika - hitrejša je tehnika kuhanja, dražja je.

Barva

Najcenejša mikrovalovna pečica - klasična bela. Je vsestranski in primeren za vsako notranjost. Če mikrovalovna pečica potrebuje sivo ali jekleno barvo, je treba zasnovo dodatno plačati.

Pokrivanje kamere

Ni skrivnost, da je notranjost fotoaparata med delovanjem zelo umazana. Zato, da bi olajšali delo lastnikov, so proizvajalci razvili poseben premaz - emajl za čiščenje svetlobe. V primerjavi z običajno površino je veliko lažje izbrisati škropivo maščobe in saj. Emajl svetlobe čiščenja ima sivo ali modro barvo in nekoliko poveča stroške mikrovalovne pečice.

Proizvajalec

Cena mikrovalovne pečice seveda vpliva tudi na mesto montaže. Azijski proizvajalci - Koreja in Kitajska - že vrsto let vodijo na trgu, kakovost tehnologije, ki jo proizvajajo, pa nenehno narašča. Najcenejša mikrovalovna pečica z verjetnostjo 99,9% bo zbrana ravno v teh državah. Evropski proizvajalci, ne da bi pri tem izgubili kakovost, so daleč pred ceno. Mikrovalovna pečica "Gorenje", ki je sestavljena v Sloveniji, bo stala dvakrat toliko kot model modela na Kitajskem.

Dodatne funkcije

Te vključujejo: konvekcijo, parni štedilnik, dvoposteljni žar,samodejno kuhanje in številne podobne možnosti. Vsi od njih povečajo stroške mikrovalovnih pečic tako ali drugače. Model z veliko dodatnimi funkcijami je treba uporabiti le, če ga lastnik načrtuje redno kuhati. Na primer, vsakdo v družini jede zdravo prehrano in redno pripravlja dietne jedi. V tem primeru bo mikrovalovna pečica z vgrajenim parnim aparatom postala nepogrešljiv pomočnik zanje. V nasprotnem primeru bo denar vrgel na veter, preučimo več mikrovalovnih pečic do 2000-3000 tisoč evrov. rub., njihove glavne značilnosti in značilnosti.

Samsung CE2738NR

To je 700-vatni model z zmogljivostjo 17 litrov z elektronskim krmiljenjem. Njegova posebnost je bio-keramični emajl v komori in električni žar. Iz dodatnih možnosti lahko opazite gumb "hitri zagon", ki samodejno zažene mikrovalovno pečico za 30 sekund in programski meni. Pri odtaljevanju se lastniku ponudi, da izbere eno od 4 vrst izdelkov: kruh, meso, perutnino ali ribe in navede težo.
Mikrovalovna pečica bo glede na nastavljene parametre izbrala optimalno moč in trajanje delovanja. Lepa stvar - ta model je opremljen z urami in prikazuje čas, dokler ni vključen v omrežje.

SUPRA MWS-1803MW

To je zelo preprosta mikrovalovna pečica, namenjena za ogrevanje in odmrzovanje. Njegove dimenzije so majhne - 42,4 x 26,2 x 34,1 cm in omogočajo, da napravo postavite tudi na majhno mizo. To je model z mehanskim nadzorom. Najvišji regulator postavi čas. Spodnja moč. Pred temnakup je treba paziti, da je korak časovne lestvice 5 minut: 5, 10, 15, itd - do 30. Skladno s tem, da se zmanjša vrzel je težko določiti, bo moral to storiti "na oči", s tveganjem pregrevanja izdelka. V notranjosti je mikrovalovna pečica prekrita z belim emajlom. Moč se lahko nastavi v 6 vrednostih. Prvi je odmrzovanje, nato pa nizko, srednje /nizko in še naprej, do visoke ravni. Volumen modela je 18 litrov. Vrata se odprejo s pritiskom na gumb.

Mystery MMW-2013

To je še en primer proračunske mikrovalovne pečice. Model z zmogljivostjo 20 litrov, moč 800 W z mehanskim tipom krmiljenja. Za razliko od prejšnje mikrovalovne pečice lahko trenutno kuhate eno minuto. To je veliko bolj priročno, če morate ogreti majhen del hrane, na primer kozarec mleka. Po 10 minutah se tehtnica poveča 5-krat: 10, 15, 20, 25 in 30. Mikrovalovna pečica Mystery MMW-2013 je zasnovana za odtajanje in segrevanje. Njena moč se lahko prilagodi z zgornjim stikalom glede na potrebe lastnika po kategorijah: nizka, srednja, visoka itd. Premaz znotraj kamere je tudi najpogostejši - beli emajl. Koristi, ki izhajajo iz tega, ne dajejo ničesar in se očistijo s standardnimi gospodinjskimi kemikalijami.

Mystery MMW-1707

Mikrovalovna pečica Mystery MMW-1707 - še en primer večnamenskega proračunskega modela. Majhna je, samo 17 litrov. Njena moč je tudi blizu minimuma - 700 W. Dodatnih grelnih elementov ni. Vendar pa je elektronska nadzorna plošča z več načini delovanja. Sestavljen je iz zaslonskih in numeričnih gumbov,ki se uporabljajo za nastavitev časa, teže in moči. Na voljo je možnost "hitrega zagona", ki zmanjša število klikov pri vnosu. Iz programov je mogoče opaziti samodejno zamrzovanje, pri katerem mikrovalovna pečica samodejno izbere število ciklov odmrzovanja, odvisno od nastavljenega časa. Tudi v tem modelu je zamuda pri kuhanju - uporabna možnost, v kateri se lahko ogrevano posodo dobi neposredno na zajtrk, polaganje izdelkov od večera.

Gorenje MO17MW

Med evropskimi proizvajalci lahko najdete tudi proračunske modele. Primer je mikrovalovna pečica "Goreniye MO17MW" s prostornino 17 litrov s kapaciteto 700 vatov. Vrata naprave se odprejo s tipko. Obstaja 6 stopenj moči, vključno z načinom odmrzovanja in mehanskim časovnikom v korakih po 1 minuto, ki se zaradi tehničnih lastnosti in videza ne razlikuje veliko od kitajskih, vendar na račun blagovne znamke stane nekoliko dražje.

Sorodne publikacije