Kako napolniti laserske tiskalnike različnih modelov

V tem majhnem članku boste izvedeli, kako napolniti laserski tiskalnik. Vse delo lahko opravi vsak uporabnik, kompleksen, ničesar ni. Ampak morate biti sposobni ravnati z izvijači in včasih s kleščami. Zdaj bomo pregledali splošne smernice za polnjenje kartuš s tonerjem. Na primer, dajmo vam najpogostejše modele tiskalnikov, ki jih najpogosteje najdete v pisarnah in domovih.

Značilnosti polnjenja HP ​​in Canon kartuš

Morda je najboljši laserski tiskalnik za dom HP ali Canon. Obstajajo modeli, ki so v mnogih pogledih podobni. Polnjenje z gorivom poteka po istem algoritmu:
 • Odstranite kartušo.
 • Odstranite stransko ploščo kartuše tako, da odvijete 1-2 vijaka.
 • Izvlecite magnetno os in boben.
 • V luknjo, ki je prekrita z magnetno osjo, napolnite novo barvo tonerja.
 • Risbe so izdelane v obratnem vrstnem redu. Večina kartuš ima polnilno luknjo, pokrita je s plastičnim pokrovčkom. Treba je omeniti, da pri polnjenju ni potrebno spreminjati čipa ali ponastavljati števca.


  Tiskalniki "Samsung" in Brother

  Te znamke so nekoliko bolj zahtevne za oskrbo z gorivom, zlasti za Brother. Z "Samsung" je vse zelo jasno - kartušo je treba razstaviti in skozi luknjo za polnjenje napolniti nov toner. Hkrati pa niso potrebne nobene druge manipulacije. Ampak morate vedeti, kako popraviti kartušo laserski tiskalnik sami, če imate Brother. Najprej morašrazstavite kartušo in napolnite toner v notranjosti. Poskrbite, da ostanke ostanete v košu za odpadke. Lahko jih ponovno uporabite - ni kritično. Poleg tega ima ta model tiskalnika vgrajen sistem, ki šteje število natisnjenih listov. Poleg tega, ko je dosežen prag, se tiskanje popolnoma ustavi. Na srečo lahko takšno "razčlenitev" odpravite s preprostimi manipulacijami:


 • Vklopite tiskalnik.
 • Čaka, da se začne in tišina (vsi navznoter se bodo ustavili).
 • Pritisnite gumba "Nazaj" in "Gor".
 • Večkrat pritisnite tipko "Dol", dokler se na zaslonu ne prikaže "00".
 • Vse, pritisnite gumb "Start" in začnite z delom. Števec se ponastavi in ​​lahko nadaljujete s tiskanjem. Hkrati z oskrbo z gorivom ni nujno.

  Tiskalniki OKI

  Te tiskalnike odlikuje dejstvo, da imajo nameščene tudi čipe. To so majhne plošče s čipi, ki določajo vir (največje število strani, ki jih je mogoče natisniti). Običajno morate zamenjati čip na vsaki polnilni kartuši. O tem, kako napolniti laserske tiskalnike takšnih modelov, zdaj in govoriti. Najprej se pogovorimo o OKI :
 • Polnjenje je potrebno občasno, saj ima kartuša (kot vse ostale) dva predala za čisti toner in za delo. Ampak, da bi jih rešili, so med seboj povezani. Zato se toner proizvaja zelo dolgo.
 • Kartuša ima nameščen mikročip. Ko dosežete določeno število natisnjenih strani, je tiskalnik preprostustavi Zato je treba zamenjati čip.
 • Poleg tega včasih (približno vsakih 15.000 listov) tiskalnik začne psovati "na kartuši". Pomagajte samo namestiti nov element. Ampak mogoče je izpljuniti. Na novih vložkih so varovalke, ki so ob prvem obratu pogorele. Tiskalnik tako "vidi" novo kartušo in ponovno začne štetje. Če želite tiskalnik zavrniti, zaprite stike in jih ob vklopu pravočasno odprite. V ta namen je primerna uporaba ampermetra.
 • Tiskalniki Xerox

  Ti tiskalniki so prav tako muhasti, vendar ne toliko kot prejšnji. Kako napolniti laserski tiskalnik znamke "Xerox"? To je enostavno - vzemite kartušo in zaspite z novim tonerjem. Poleg tega razstavljanje vozla včasih sploh ni potrebno - luknja za polnjenje je na vidiku. Ampak problem je, da morate dati čipov. Stroški za njih so precej visoki, vendar nekateri mojstri uspevajo program brez potrebe po zamenjavi čip kartice. Zdaj veste, kako napolniti laserske tiskalnike različnih modelov in s katerimi odtenki se lahko soočite. Če niste prepričani v svoje moči, vzemite vložek v delavnico - vse bo naredilo veliko hitreje in bo še vedno zagotovilo za opravljeno delo.

  Sorodne publikacije