Kako napisati skripte za okna?

Kako napisati skripte za operacijski sistem, spletna mesta ali samo igre? Odgovor na to, verjemite mi, je enostavno vprašanje in bo obravnavano v okviru tega člena.

Splošne informacije

Zelo zaželeno je, da bi moralo biti vsaj minimalno znanje programiranja. Toda če se zdi, da je nekaj nejasno, potem bo še en članek zapolnil vrzel. Najprej ugotovimo, kaj je skript. To se imenuje algoritem, napisan v določenih programskih jezikih, ki je shranjen na človeškem računalniku in lahko komunicira z določenimi datotekami, programi, kot so brskalniki in sistemske nastavitve. Vse to vam omogoča bistveno dopolnjevanje standardnih zmogljivosti, ustvarjanje avtomatiziranih pomočnikov, ki bodo prevzeli del svojega dela.


Začnemo delati z brskalniki

To je verjetno ena najlažjih vaj. Če pišemo skripte na javascript, potem je to dovolj za preprost prenosnik in znanje tega programskega jezika. Res je, da obstajajo tudi slabosti. Torej bo vsaka oseba, ki ima isti "Notepad", sposobna videti, kaj je scenarij. In če ima slabe namere, in v kodo ranljivosti - potem lahko pride do težav. Na vprašanje, kako se naučiti pisati skripte v javascriptu, je treba opozoriti, da je za to dovolj, da študiramo ta programski jezik. Za ustvarjanje boljših in bolj zapletenih programov lahko uporabite različne knjižnice. Vendar potrebujejo ustrezne razširitve brskalnika. In pri spreminjanju računalniške tehnologijedodatne nastavitve. Ko uporabljate razvoj tretjih oseb, morate zagotoviti, da skript ne bo pošiljal podatkov storitvam tretjih oseb. Treba je opozoriti, da ima vsak brskalnik svoje omejitve. Toda na splošno lahko z njihovo pomočjo naredite skoraj vse. Zakaj jih v takih primerih zapisati? Potrebne so, kadar je potrebno avtomatizirati človekove dejavnosti.


Delamo z operacijskim sistemom Windows

Recimo, da moramo spremeniti konfiguracijo računalnika. Za to obstaja široko paleto grafičnih orodij, ki pa jih na žalost ne pokrivajo. Zato morate pogosto ustvariti sistemske skripte. Imajo podaljške bitov. Vsaka oseba, ki dela za računalnik več ali manj časa, je že naletela na take datoteke. Ampak tukaj je, kako napisati skripte za okna? Da bi to naredili, potrebujemo enako "Beležnico". Najprej ustvarimo novo besedilno datoteko. Napisati mora sistemske ukaze. Po tem morate spremeniti pripono datoteke .bat. In ostaja le začetek tega razvoja. Če je vse pravilno, bodo ekipe uspešno izvedene, kar se lahko upošteva. Toda v primeru napak ali nepismenega pisanja kode se ne bo nič zgodilo. Zato je bolje razumeti, kaj snemate. Samo vzemite nekje kodo in jo nepremišljeno vstavite kategorično ni priporočljivo! To lahko povzroči velike težave v operacijskem sistemu. In še sreča, če so bile takšne nevarne akcije narejene iz zapisnika gosta. Konec koncev lahko ekipa iz administratorja pretvoriračunalnik v "opeke".

Kaj pa "Linux"?

Ne smemo pozabiti, da Windows ni edini operacijski sistem. Obstaja tudi "Linux" in zelo priljubljen. Kako napisati skripte v tem operacijskem sistemu? Ustvarjajo se s pomočjo lupine - posebnega ukaznega tolmača, ki je vmesnik med človekom in jedrom operacijskega sistema. V skriptih "Linux" je to v bistvu samo datoteka, ki navaja sistemske ukaze. Hkrati je enostaven in priročen. Ampak lupina mora vedeti, kako je treba obdelati to datoteko. Privzeto je le brala. In če želite, potem se uporabi "#!", Ki ga je treba postaviti pred ukaz. Vse skripte imajo razširitev .sh. Treba je opozoriti, da lahko z njihovo pomočjo naredite kar precej težkih stvari. Na primer, varnostno kopirajte datoteke. Na splošno obstaja veliko uporab.

Učenje pisanja scenarijev

Najprej moramo določiti kraj, kjer bomo poklicali kodo. Skoraj vedno obstaja samo en "Beležnica" za to. Vendar ni zelo priročno prikazati strukturo struktur, poleg tega operaterji in drugi elementi niso označeni. Zato lahko kot vredna alternativa ponudite Notepad ++. Za tiste, ki poznajo angleščino, ni tako težko prevesti, da je tudi Notepad. Toda z razširjenimi zmogljivostmi. Ta majhen, a zelo lep razvoj je namenjen predvsem programerjem. Omogočite lahko skoraj vse nastavitve zaslona. Obstaja priročno orodje za prikaz kode inveliko drugih, čeprav majhnih, a prijetnih majhnih stvari, ki bodo proces pisanja naredile bolj udobno. Na splošno je vprašanje "kje pisati skripte" dano veliko različnih odgovorov, od katerih vsak ponuja svojo luč. Obstajajo tudi zelo dobro osvetljena okolja z emulatorji in množico orodij za odpravljanje napak. Izberite, kaj želite. Po tem morate poskrbeti za razpoložljivost znanja. Kot osnova, bo prišel s pomočjo programskega jezika ali ukazov operacijskega sistema. Za bolj poglobljeno študijo lahko preberete več knjig, ki pojasnjujejo značilnosti strojne logike in obdelave kode.

Storitve učenja v realnem času

Če vas zanima, kako se naučiti pisati scenarije, ne smete opustiti svojih računov in študirati z informacijsko izobraževalno tehnologijo. Kako izgleda ta vrsta "programske opreme"? Glede na program, sestavljen po mnenju izkušenih razvijalcev, novice vodi od najlažjih do zapletenih trenutkov. Tako lahko najprej preučite dinamično posodobitev podatkov, da boste lahko v prihodnje ustvarili strežnike vtičnic. In oseba se podvrže usposabljanju, ne mudi, korak za korakom, s čimer se izenači največja količina podatkov. Če imate težave, se lahko obrnete na pomoč. Ni dejstvo, da bo prvi najboljši zadovoljil vse potrebe, potem pa boste morali poskusiti še nekaj drugega.

Zakaj študirati?

Veliko ljudi zanima pisanje scenarijev za igre. No, to ni zelo težko, vendar ne samo uporaba takšne priložnosti. Oglejmo si primer igre.Recimo, da oseba rad igra določeno stran za zabavo. Na žalost pa predpostavlja, da je potrebno vložiti svoj denar ali izvesti določene ukrepe že dolgo in monotono. In če je bila izbrana druga pot, potem so skripti samo to, kar potrebujete. Enako lahko uporabite v stacionarnih igrah na računalniku. V upravljanju umetne inteligence obstajajo znaki, s katerimi se lahko borite z njo, lahko ustvarite svojo različico II, s čimer uredite bitko računalnika z njim samim (in za lažji prehod). Ampak skripte lahko uspešno uporabite ne le v igrah. Recimo, da obstaja resna stran podjetja. Pomemben vidik je maksimalna podpora za komunikacijo s strankami. In za to v obliki skripta je priložena majhna oblika, preko katere lahko dobite strokovno svetovanje v spletnem načinu. Možnosti uporabe veliko!

Sklep

Na žalost pa je v članku zelo težko prenesti, kako pravilno pisati skripte. Seveda lahko uporabite skupne fraze, da bi morala koda zavzeti manj prostora, biti optimalna in še veliko več, toda resnično je to mogoče uresničiti le v praksi. Navsezadnje lahko samo izkušnje in iskanje optimalnih rešitev pomagajo pri izvajanju programov tako, da izpolnijo svoje "dolžnosti" z minimalnimi stroški dela. Pri programiranju nasploh in ne samo pri pisanju, je veliko odvisno od prakse! Zato je potrebno nenehno proučevati, izboljševati in razmišljati o tem, kako najbolje uresničiti nalogo.

Sorodne publikacije