Črni zaslon po namestitvi gonilnikov: kaj je razlog in kako popraviti crash?

Ali ste vgraili programsko opremo za grafične pospeševalnike, ko pa ste jo ponovno zagnali, se je sistem imenoval »odletel« in izdal črni zaslon namesto običajnih pozdravov. Zakaj se je to zgodilo po namestitvi gonilnika? V splošnem je težava ravno v samem gonilniku, ki ni primeren za vaš model grafične kartice, vendar se nekateri drugi dejavniki ne splačajo iz računov. Poskušali bomo razumeti, kaj se dogaja, in poiskati najboljšo rešitev, ki vam omogoča, da problem rešite čim hitreje.

Črni zaslon po namestitvi gonilnikov: razlogi za pojav

Dejstvo, da se črni zaslon pojavlja prav zaradi neskladja med krmilnikom (gonilnikom) nameščene grafične kartice, ni treba dvomiti, da je sam grafični čip enak osnovni element, odgovoren za ob zagonu operacijskega sistema prikaže grafične informacije na zaslonu. Še vedno se je treba veseliti, da se modri zaslon ni pojavil, in enako z odpravo posledic njegovega videza, je veliko težje boriti. Vendar se zgodi, da se zaslon začne postopoma zatemniti, ko zaženete igro. Na koncu postane popolnoma črna in sistem visi tesno.


Toda kaj je pravzaprav razlog za ta pojav? Črni zaslon po namestitvi gonilnikov se lahko pojavi v nekaj primerih, vendar med razlogi, ki so povzročili takšno napako, ponavadi:
 • gonilnik se ne ujema z modelom grafične kartice;
 • nameščen gonilniknajprej poškodovan;
 • zahtevane komponente niso v celoti nameščene;
 • ni upoštevalo vrstnega reda namestitve gonilnikov (v primerih, ko ima naprava diskretni in integrirani pospeševalnik);
 • nepravilno nameščena igra ali program;
 • Poškodovane komponente sistema.
 • Kljub tako obsežnemu seznamu problemov, za skoraj vse situacije, je mogoče predlagati številne univerzalne rešitve, ki skoraj vedno odpravljajo tovrstne nesreče.


  Po namestitvi gonilnika grafične kartice se pojavi črn zaslon: kaj naj storim?

  Torej, prva stvar, če imate "vetrove" sedme različice in spodaj, ko vklopite računalnik ali prenosni računalnik po izginotju začetnega okna, morate pritisniti tipko F8, ki večkrat sproži začetni meni. V osmih in desetih spremembah taka tehnika ne deluje, tako da bo v najboljšem primeru treba uporabiti izmenljivi medij z distribucijo in prek obnovitve sistema, da pridemo do določenih možnosti zagona.
  V samem začetnem meniju lahko izberete točko prenosa zadnje delovne konfiguracije. Možno je, da boste na ta način lahko vnesli sistem v svoje čute in nato prevzeli problematičnega voznika.

  Kako vrniti sistem, ki ne deluje?

  Toda predpostavimo, da se sistem ni zagnal, namesto tega se je po namestitvi gonilnikov spet pojavil črn zaslon. Znova zaženite računalnik, pojdite v začetni meni in izberite možnost Safe Mode (Safe Mode). Če je sistemprenesite svoj grafični vmesnik, pokličite Nadzorno ploščo in pojdite na razdelek za obnovitev.
  Ko ste zagnali programček ali se strinjali s ponudbo povrnitve s predlagane obnovitvene točke, bodisi prikažite celoten seznam in izberite tistega, ki je potekal pred zrušitvijo.

  Kaj storiti z voznikom, ki ne dela?

  Če imate po namestitvi gonilnika AMD ali drugega modela grafične kartice črni zaslon, boste morali v sistemu izvesti nekaj preprostih korakov.
  Pokličite standardni upravljalnik naprav (devmgmt.msc), uporabite PCM za dostop do lastnosti adapterja za težave in kliknite na spustni gumb na kartici gonilnika. Morda se boste vrnili k uporabi starega voznika in rešili težavo.

  Namestitev gonilnika S pomočjo vdelane programske opreme

  Če imate po namestitvi gonilnika NVIDIA črni zaslon, vendar prejšnja metoda ni dala pozitivnega rezultata, morate najprej uporabiti pripomoček Display Driver Uninstaller, da odstranite obstoječi gonilnik.
  Sistema še ne preobremenjujte in ne bodite pozorni na drugačno vrsto sporočil Windows, ki so našla novo strojno opremo. Sedaj prenesite najnovejši gonilnik s spletne strani proizvajalca, popolnoma enako kot vaš model pospeševalnika in bit operacijskega sistema (ponavadi so instalaterji na voljo kot EXE datoteke). Naprej v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših, zaženite namestitveni program v imenu skrbnika, vendar se ne strinjate s priporočenimi nastavitvami in izberite ročno namestitev.
  Na seznamu označite vse komponente, ki so tam, in potrdite začetek namestitvenega postopka.

  Iskanje natančnega grafičnega gonilnika

  Zdaj pa poglejmo, katere korake lahko naredite, ko se po namestitvi gonilnika za nestandardno opremo, ki nima Microsoftove podpore, pojavi črn zaslon. V tem primeru, seveda, najlažji način za uporabo posebnega programa disk. Če ne, lahko raje avtomatizirano programsko opremo, ki lahko posodobi gonilnike (in z vsemi napravami, ne samo video karticami) vzorcem gonilnika gonilnika ali namestite zahtevano programsko opremo za namestitev gonilnika. V primeru ročne namestitve in prisotnosti dveh grafičnih čipov na računalniku se najprej namesti gonilnik diskretne kartice, šele potem pa se izvedejo analogne operacije za integrirani (integrirani) čip.
  Če gonilnika niste našli, pojdite v Upravitelj naprav, se pomaknite skozi razdelek z lastnostmi na zavihku podatkov, prikažite ID strojne opreme, kopirajte najdaljši niz z identifikatorji DEV in VEN (običajno prvi na seznamu); nato poiščite gonilnik za te informacije, nato prenesite in namestite programsko opremo.

  Kaj storiti, če nič ne pomaga?

  Nazadnje, razpravljajmo o tem, kaj je mogoče storiti, če nobena od zgoraj navedenih rešitev ne daje učinka. Najprej preverite učinkovitost grafične kartice. Mogoče je pravkar prišla iz težav. Drugič, v meniju za zagon sistemaposkusite onemogočiti preverjanje digitalnega podpisa za gonilnike (to velja za nestandardne primere strojne opreme) in nato znova namestite gonilnik. Tretjič, za vsak primer, preverite sistemske komponente preko ukazne vrstice, s kombinacijo sfc /scannow za to. Toda rad bi upal, da to ne bo tako, in zgornje metode rešujejo vaš problem. Opomba: Če opazite ta pojav med vožnjo ali igro, poskusite ponovno namestiti. Prav tako ne oklevajte, da se odrečejo piratskim sklopom in dajo uradno različico, potem pa poskusite z nastavitvami ločljivosti zaslona in FPS (morda bodo morali biti rahlo spuščeni, ker kartica ne more obvladati obremenitve).

  Sorodne publikacije