Synthesizer Casio CTK-3000: navodilo za uporabo, uporabniški opis in navodila

Vprašanje razpoložljivosti in kompaktnosti orodja izhaja iz staršev, ki so otroka dali v glasbeno šolo za razred "klavir", študente glasbenih šol, koncertne glasbenike in samo ljudi, ki se v prostem času ukvarjajo z glasbo. No, če velikost hiše vam omogoča, da akustični instrument. Če pa obstaja problem s prostorom ali stanovanjem, ljudje pogosto razmišljajo o nakupu elektronskih tipkovnic. Tukaj je odlična izbira sintetizator Casio CTK 3000.


Vrste instrumentov

Med elektronskim klavirjem je enota za sintetizatorje in digitalne klavirje, ki se v praksi ne razlikujejo v "nadevu". Razlika pa ni v zvoku ali programski opremi.
Pri razvoju digitalnih klavirjev si inženirji prizadevajo simulirati to orodje, ne le v zvoku, ampak tudi v občutkih. Ustvarjajo enako "mehaniko igre" kot na akustičnem klavirju. Sintetizatorji so prav tako osredotočeni na veliko število funkcij, kot so avtomatska spremljava, različni ton in način usposabljanja. Eden najsvetlejših predstavnikov te vrste je Casio CTK 3000.

Značilnosti

Orodje ima način vadbe, lahko priključite pedal za vzmetenje. Tipkovnica je predstavljena s tipkami v polni velikosti v višini 61 kosov (88 akustičnih klavirjev), zaradi česar se dolžina bistveno zmanjša. S togostjo orodja se nanaša na vrsto nepremišljenega. Tipkovnice so razdeljene na uravnotežene, pol-utežene in netehtane, odvisno odKako težko je pritisniti tipke. Neprimerljive tipkovnice so najpogosteje nastavljene na sintetizatorje. Skoraj se ne upirajo in jih zelo enostavno igrajo. Uteži se običajno uporabljajo na digitalnih klavirjih, ker so čim bližje "odzivu" na to orodje. Pol-utežena vrsta je kompromis, lažje je igrati na takšni tipkovnici kot na tehtanem.


Funkcije in konstrukcija

Kompaktno ohišje je izdelano iz visokokakovostne črne plastike. S prsti je enostavno slediti. Znebiti se jih je preprosto, da obrišete vlažno krpo s krpo ali alkoholnimi blazinicami. Sistem zvočnikov predstavljajo dva vgrajena zvočnika s skupno zmogljivostjo štirih vatov. Vse potrebne informacije so prikazane na zaslonu s tekočimi kristali. Casio CTK 3000 ima velikost 949 x 112 x 354 mm, njegova teža je približno štiri kilograme, zato ga je enostavno prevažati, prilegati na zadnji sedež vsakega avtomobila. V primeru, da je primerno, da nosite ulico.
Sintetizator ima 400 različnih glasov. Ta seznam vključuje simulacijo klasičnih in sintetičnih instrumentov in zvokov. Največja polifonija je 48 glasov, vendar za nekatere glasove - 24. V spomin instrumenta je 150 vrst avto-spremljanj, med katerimi so melodije v različnih stilih - od jazza do folk kavkaške glasbe. Ena od značilnosti te linije sintetizatorjev je moč baterije ali baterij. Šest alkalnih baterij AA bo umetniku omogočilo približno tri ure trajanja baterijeinstrument. Pomembna značilnost povezave avtomobila: Sintetizator bo ob napajanju z baterijo ali baterijami prekinjen šest minut po zadnjem pritisku na tipko in ob napajanju iz omrežja - v pol ure.

Druge funkcije

Casio CTK 3000 ima funkcijo prenosa do 12 poltonov navzgor in navzdol ter funkcijo metronoma. Reverb lahko nastavite na vrednosti od 1 do 10 ali pa jih sploh izključite. Na žalost v tem modelu ni drugih digitalnih učinkov, kot je arpeggiato funkcija. S pomočjo vzorčenja lahko posnamete različne zvočne steze (vokalne, instrumentalne solo) iz zunanjih virov, nato pa jih uporabite pri njihovi izvedbi. Nadzor se izvaja z gumbi.
Na sintetizator lahko priključite slušalke. Priključek je predstavljen s standardno "vtičnico", tako da se preproste slušalke s telefona ali računalnika, ki jih želite priključiti, prikažejo samo s pomočjo posebnega adapterja. Lahko ga kupite v kateri koli trgovini z elektroniko, radijski tehniki ali glasbili. Obstaja USB vhod, tako da se orodje lahko uporablja kot midi-tipkovnica, ki znatno razširja zmogljivosti Casio CTK 3000.

Reviews

Za svojo cenovno kategorijo (10-15 tisoč rubljev, odvisno od konfiguracije), ta sintetizator ima velike zmogljivosti. , vendar ima tudi slabosti. Lastniki opozarjajo na pomanjkanje vgrajenih zvočnikov. Štirje vati zadostujejo za igro doma, toda izvedba v skupini z drugimi instrumenti, koncert na ulici ali v prostorni sobi zahteva povezavo dodatnih zunanjih naprav.zvočniki Prav tako je neprijetno, da se sintetizator ne spomni nastavitev za timber: če standardne ne ustrezajo, se bodo morale vsakič znova spreminjati.
Številni uporabniki, ki so igrali samo na tem akustičnem instrumentu, opozarjajo na mehkobo tipk, kar je neprijetno igrati na Casio CTK 3000. Vendar pa je to posledica vrste tipkovnice, ki je značilna za skoraj vse sintetizatorje. Če želite večjo togost, je vredno izbrati orodje s polovično uteženo tipkovnico. Po nekaj mesecih neprekinjenega delovanja lahko tipke začnejo praskati - pravijo nekateri lastniki. Škripanje ni močno, le v tihi zvok moti igro. Da bi ga odpravili, morate razstaviti tipkovnico in jo namastiti.

Koristi

Prednosti sintetizatorja so čisti in lepi zvok, ki je resnično podoben zvoku akustičnega instrumenta in, kar je presenetljivo presenetljivo, enostavna pri igri: očitno pomanjkanje trdote ključev ni za vsakogar pomanjkljivost. Številni timbresi in funkcija šivanja omogočajo diverzifikacijo učinkovitosti, veliko omemb in udobje pri prevozu.
Avtonomno delo po mnenju lastnikov je hkrati plus in minus tega instrumenta. Po eni strani je priložnost, da se ulični koncerti - to je super, vendar na drugi strani - pošiljka je dovolj za nakup baterij na dan. Nekdo reši to samoobnavljalno orodje za baterijo, ki odvzame garancijski izdelek in nekdo kupi polnjenje baterij. Casio CTK 3000 je lahko tudi drugačen, priročnik, napajalnik in napajalnikvedno gredo v komplet, vendar je treba določiti prisotnost stojala, vzmetnih pedal in slušalk pred nakupom.

Sorodne publikacije