Napaka napake: zavrnjen dostop. Kako rešiti problem?

Programi za nalaganje vsebin iz interneta so bili vedno priljubljeni med uporabniki, saj so omogočili povečanje hitrosti prenosa datotek s spleta. Vendar pa niso primerljivi z odjemalci torrent, ki delujejo na povezavah P2P (peer-to-peer). Toda v takšnih aplikacijah je prepogosto prišlo do napake torrenta (zavrnjen dostop). Zakaj se to dogaja? Zdi se, da je uporabnik računalnika sam administrator in ne sme biti nobenih omejitev pri prenosu vsebine. Položaj je precej razširjen, vendar ga je mogoče rešiti z absolutno osnovnimi metodami.

Zakaj torrent napaka (zavrnjen dostop)?

Bistvo problema je treba najti v dodatnem opisu napake, v katerem je v večini primerov stavek "Write-to-disk", kar pomeni, da prenesenih datotek ni mogoče shraniti na privzeto mesto na trdem disku.
Toda to še ni vse. Včasih lahko opazite situacijo, ko se torrent datoteka sama prenese brez težav, potem pa, ko se odpre v odjemalcu, pride do napake (zavrnjen dostop). Datoteka torrent v tem primeru morda ni celo pokvarjena, vendar lahko uporabnik, ki je namestil distribucijo, blokira preneseno vsebino drugim uporabnikom, na primer, razen prijateljem ali bližnjim znancem. Ni izključeno, da je vsebina, ki ustreza povezavi na torrent na distribuiranih računalnikih, preprosto odsotna.

Prvi koraki

Na splošno se problem običajno nanaša le na nezmožnost shranjevanja informacij, naloženih na določeni lokaciji. Kaj storiti na prvem mestu? Morda je težava posledica naključnega kršenja lastne operacije stranke ali napake operacijskega sistema. Če želite začeti, preprosto ponovno zaženite računalnik ali prenosni računalnik, nato pa si oglejte, kako se obnaša program torrent.
Če je v sistemu več registriranih uporabnikov, je potrebno prijavo prijaviti pod skrbniški račun za zvestobo, sam torrent odjemalec pa mora biti zagnan v imenu skrbnika (v ta namen programsko orodje uporablja klic ustreznega niza, ki se običajno nahaja na drugi položaj od zgoraj).

Torrent piše: "Napaka. Zavrnjen dostop ». Preverjanje nastavitev

Najpogostejši način reševanja te težave je nastavitev ustreznih nastavitev. Dejstvo je, da se lahko napaka torrenta (zavrnjen dostop) pojavi v primerih, ko uporabnik nima zadostnih pravic za shranjevanje prenesene vsebine v določen imenik, do katerega ni mogoče dostopati samo s prijavo v skrbniški račun.
Poleg tega lahko privzeti imenik, v katerem so shranjene prenesene datoteke, ima skrit atribut. Zato morate najprej vnesti splošne nastavitve programa in izbrati del imenika, v katerem lahko določite končno lokacijo za prenos datotek prek gumba za iskanje. Mimogrede, to je popolnoma enak način za te primere,ko program izda sporočilo o nezmožnosti določanja prejšnjega volumna (očitno je bil v tem času odklopljen izmenljiv medij, ne trdi disk).

Če se ponovno prikaže napaka torrenta (zavrnjen dostop), se morate prepričati, da je končni imenik viden v sistemu. Noben program ne more vnaprej shraniti informacij v skrito mapo sistema Windows. Z vidika same aplikacije je tak imenik blokiran ali pa ne obstaja. Zato za shranjevanje tega razdelka uporabite meni Raziskovalec, ki odstrani ustrezen atribut.

Antivirus in požarni zidovi

Ni treba biti odličen mislec, da bi spoznal, da lahko uradni protivirusni in požarni zid Windows tudi blokira dostop do torrentov. Verjetno je, da torrent trackerji objavljajo samo piratsko vsebino. Deloma je tako. Vendar nam ni mar, če lahko nekaj prenesete ali namestite brezplačno?
Seveda, to velja za nezakonita dejanja, vendar, ko pride do napake torrenta (zavrnjen dostop), lahko poskusite onemogočiti zaščito, tako da izklopite navaden protivirusni program in požarni zid Windows. Če je zagon obnovljen, se lahko zažene brez težav, znova zažene torrent odjemalec ali ponovno odpre datoteko, zato boste morali narediti nekaj preprostih korakov. Najprej morate narediti spletno mesto, s katerega ste prenesli datoteko torrent, na seznam izjem iz protivirusnega programa, nato pa izvedite isti požarni zid, vendar vnesite novo pravilo vprihodnost velja za odjemalski program (za to boste morali v enem koraku določiti celotno pot do datoteke EXE, ki je odgovorna za zagon programa).

Kako delati z aktivnimi prenosi?

Nazadnje, če ima uporabnik trenutno (v primeru okvare) več aktivnih prenosov, ki povzročijo napako (lestvica prenosa postane rdeča namesto zelene), pokličite kontekstni meni z uporabo PCM in izberite vrstico "Naloži na", po kateri pred spreminjanjem nastavitev morate določiti drugo mapo, ki ni bila nastavljena. To je lažje - posodobiti torrente, odstraniti vse prenose in jih znova zagnati. Bistvo tega se ne spremeni.

Sorodne publikacije