Pripravljenost: pogosta vprašanja

Iz tega članka lahko izpolnite obstoječe znanje in morda boste odkrili nove izraze in odgovore na pogosto zastavljena vprašanja na področju sodobnih telefonov. Na primer, boste imeli idejo o stanju, da je baterija pametnega telefona med spanjem in na delovnem mestu.

Kaj je stanje pripravljenosti?

Sodobne tehnologije v mobilnih telefonih zagotavljajo veliko različnih funkcij, ki zagotavljajo udobnejše in dolgotrajnejše delo z njimi. Ena od teh funkcij se imenuje "način mirovanja".


Način pripravljenosti (razen načina mirovanja) je funkcija telefona, ki omogoča počasnejše polnjenje baterije. Njegovo bistvo je v tem, da ta proces ne počne ničesar. To je stanje telefona, ki izklopi vse nepotrebne aplikacije v napravi.

Stanje pripravljenosti v iphone

Kot vsak sodoben telefon ima iphone funkcijo spanja. Uporablja se za preprečevanje neželenih klikov in klikov, če telefon dolgo časa ni bil uporabljen. Telefon preklopi v stanje pripravljenosti in blokira zaslon. Vendar pa iphone omogoča, da prilagodite intervale odklopa telefona. Opozoriti je treba, da lahko uporabniki pametnih telefonov, ki temeljijo na Androidu, in uporabniki izdelkov "Apple" izberejo kateri koli priročni interval: eno minuto, dve, tri, pet ali nikoli. Če želite spremeniti interval, lahko uporabite naslednji algoritem:
 • Pojdite na "Nastavitve".
 • V meniju izberite "Basic".
 • V predlagani seznam vnesite seznam "Samodejno blokiranje", kjer bodo predstavljeni različni časovni presledki prehoda iPhone v stanje pripravljenosti.
 • Stanje baterije v mirovanju

  Poskusimo odgovoriti na drugo vprašanje. Kakšno je stanje baterije v stanju pripravljenosti?


  Ena od značilnosti sodobnih telefonov, ki velja za pomemben vidik pri izbiri, je trajanje njenega dela. Določa jo zmogljivost baterije naprave ter poraba energije tako uporabniško nameščenih kot tovarniško vgrajenih programov in nastavitev. Razumljivo je, da je čas delovanja baterije v stanju pripravljenosti dolg, saj pametni telefon ne deluje. Vendar pa obstajajo takšne nianse. Če se telefon hitro izprazni, vendar je način mirovanja vklopljen, služi kot signal, da uporabnik upošteva posledične motnje v napravi. Za to obstaja več razlogov, ki jih bomo zdaj obravnavali.

  Zakaj se akumulator hitro izprazni?

  Telefon se hitro izprazni iz naslednjih razlogov:
 • Napaka v sami bateriji.
 • Samodejno posodablja različne programe v ozadju ali težave z upraviteljem opravil.
 • Svojo napravo lahko začnete diagnosticirati tako, da z vgrajeno pripomočkom za spremljanje zazna vrsto napake. Najdete ga v meniju Nastavitve. Na primer, v nedavnih različicah androida je funkcija "Optimizacija", ki vam omogoča diagnozo vseganaprave v celoti.
  Meni "Optimizacija" ima tudi možnost podrobnih podrobnosti o stanju baterije. Tukaj boste našli informacije o tistih aplikacijah, ki najverjetneje porabijo baterijo na pametnem telefonu. Na ta način lahko razumete, ali je programska oprema napaka in veliko energije. Če v tem meniju niste opazili bistvenih sprememb ali prekomerne porabe energije, je problem najverjetneje nekoliko globlji in leži v sami bateriji.

  Kako se znebiti hitre življenjske dobe baterije?

  Prvič, po diagnozi z vgrajenimi ali posebej nameščenimi aplikacijami lahko izklopite samodejno posodabljanje aplikacij in vklopite način varčevanja z energijo, ki je prisoten na večini sodobnih mobilnih telefonov.Če to ne pomaga, lahko poskusite kopati malo globlje in normalizirati življenjsko dobo baterije. (Pomembno je opozoriti, da je pred izvedbo naslednjih korakov najbolje, da varnostno kopirate ali prenesete vse potrebne datoteke v drugo napravo, da se izognete izgubi podatkov.) Za začetek odprite meni Nastavitve. o elementu "Reset" in ga vrnite v tovarno. Po tem koraku bodo vsi uporabniški podatki odstranjeni iz naprave, zato vam priporočamo, da shranite varnostne kopije, ki jih potrebujete, zdaj pa morate v celoti napolniti baterijo, nato pa vzemite baterijo za nekaj minut. Vrnil se je, pri čemer je telefon poln, ne da bi se pri tem vklopilosem ur brez dodatnih ukrepov. Ta postopek je treba ponoviti večkrat, po katerem se bo najverjetneje vse uresničilo. Če vam to ne pomaga, morate zamenjati baterijo ali pa pametni telefon prenesti v servisni center.

  Sorodne publikacije