Furmark: Kako uporabljati? Pregled, specifikacije, navodila, pregledi

Za grafično in video predvajanje računalniški sistemi uporabljajo posebne naprave, imenovane grafične kartice ali grafične kartice. Ampak daleč od tega ne morejo vsi zemljevidi izpolniti zahtev, na primer istih računalniških iger. Kako preveriti, tako rekoč, prag bolečine grafičnega čipa. Za to bo uporabna aplikacija FurMark 1170.0. Uporaba tega programa ali katerekoli druge različice programa se bo še naprej obravnavala. Takoj bomo uredili: ni treba misliti, da je ta pripomoček sredstvo za pospeševanje grafičnih pospeševalnikov. Potem bo jasno, zakaj. Samo poglejte funkcije te aplikacije. In takoj postane jasno, kaj je sposobna.


Lahko uporabite FurMark in zakaj potrebujete ta program?

Aplikacija, ki je bila izdana že zdavnaj, sprva med razvojem je bila načrtovana za izdajo kot specializirano sredstvo za izvajanje tako imenovanih crash-testov. Kaj je to preverjanje? To je testiranje naprav na največjih obremenitvah. Analogijo je mogoče opraviti z avtomobilskimi testi, le v tem primeru kartica ni podvržena takšni obremenitvi, tako da ni v redu.
Uporaba programa FurMark se bo še naprej obravnavala, vendar je že od začetka treba omeniti, da testiranje ni omejeno na video čipe. Na podlagi rezultatov testa lahko celo dobite informacije o tem, ali je izbran napajalnik za računalnik, ali je primeren za zagotavljanje normalne in pravilne napetosti.dela nekaterih "železnih" komponent.


Aplikacija FurMark: kako uporabljati? Glavne značilnosti

Domneva se, da je osnova njegove uporabe namenjena kontroli s temperaturnimi načini grafičnega pospeševalnika, ki ima pri prehodu iger, kjer se uporabljajo sodobne 3D grafike s kompleksnimi teksturami, sposobnost segrevanja. Torej, in morate ugotoviti, ta zelo prag, ne da bi kartico do neuspeha.
Takoj bi rad povedal, da lahko sistem med postopkom preverjanja zapre ali izvede neprostovoljno ponovno zagon. Ampak to se šteje za normalno, vendar bo treba zamenjati napajalnik, saj je grafična kartica notorično pomanjkljiva.

Prenos, namestitev in komplet za podporo

Sedaj še nekaj besed o tem, kako uporabiti FurMark 192 ali kakšno drugo različico. Kot bi moralo, najprej morate prenesti program iz uradne strani ali drugega vira in ga nato namestiti. Tukaj pa obstaja en zelo občutljiv trenutek. Dejstvo je, da modul za samodejne ali ročne posodobitve v samem programu sprva ni na voljo. Vsaka nova različica lahko vsebuje nekaj popravkov ali izboljšav. Zato, da prenesete vsako novoustanovljeno spremembo bo moral samostojno, in namestite z uporabo odstraniti prejšnje različice.
Ko govorimo o tem, kako uporabljati FurMark, ne smemo pozabiti na dejstvo, da program podpira popolno integracijo s takimi orodji, kot so GPU Burner, GPU-Z in GPU Shark (v nekaterih primerih so vgrajeni vaplikacij). Spremljati bo treba obremenitve in parametre v realnem času.

Uvod v vmesnik

Zdaj neposredno o tem, kako uporabljati FurMark. Najprej morate paziti na vmesnik. Čeprav se zdi zelo preprost, saj vsebuje le eno glavno delovno okno, pri izbiri dejanja ali testa morate biti pozorni na nekatere pomembne nianse.
Priporočljivo je, da se alarmni alarm za temperaturo ne nastavi v nastavitvah na največjo vrednost. Seveda je dvomljivo, da lahko v igrah čip zgori do 100 stopinj, vendar je priporočljivo, da nastavite prag temperature alarm na ravni 80-90 stopinj.

Izvajanje testiranja grafične kartice

Kako uporabljati FurMark v načrtu preizkusov trka? Preprosto preprosto! V ta namen je zaželeno zagnati vgrajeno GPU Shark in GPU-Z, tako da lahko dobite jasno predstavo o vedenju grafičnega pospeševalnika pri različnih obremenitvah v realnem času. Upoštevajte, da če je kartica v trenutnem stanju mirovanja (brez obremenitve) segreta do 70 stopinj ali več, testiranje ni priporočljivo, saj lahko naprava preprosto ne uspe. Nato morate nastaviti 8-kratni MSAA za filter za preprečevanje vztrajnosti, izberite ločljivost zaslona in po potrebi izberite možnost za shranjevanje dnevnika.
Za začetek testiranja preprosto izberete ustrezen način preverjanja in kliknete gumb GO. Bodite previdni: pri stresnem testu z maksimalno nastavitvijotemperatura, ko doseže preskus, se ne ustavi, vendar se pospeševalnik preprosto pregreje. Očitno je pomanjkanje samodejne prekinitve testa največja pomanjkljivost programa. Kot priporočajo strokovnjaki, je med stresnim testiranjem bolje ne zapustiti računalnika, in ko je dosežena kritična vrednost temperaturne vrednosti, je treba preskus takoj prekiniti in neodvisno.

Rezultati preverjanja

Ob koncu preskusa bo uporabniku predloženo popolno poročilo o rezultatih, ki kažejo nastavljene parametre in uporabljene med preverjanjem. Ker lahko med preizkusom opazimo spremembo parametrov v realnem času, je v tem primeru poročilo v smislu informativnosti čisto nominalne narave.

Sklepna ugotovitev

Še vedno je treba dodati, da je uporaba tega pripomočka precej preprosta. Vendar ne pozabite na nekatere odtenke, ki so bili omenjeni zgoraj. To se zlasti nanaša na najvišjo temperaturno obremenitev, ki jo je namestil uporabnik, in na izbiro testa obremenitve. V drugih težavah, v ideji, ne bi smelo biti. Kar zadeva overclocking grafičnih kartic, se lahko program uporablja samo kot sredstvo za ugotavljanje, ali bo pospeševalnik podpiral takšne obremenitve. Zato bodo morali overlockerji uporabiti druge pripomočke za overclocking ali jih izdelati na popolnoma fizični način, kar nekoliko spominja na overclockiranje CPE na stari način s spremembo namestitve mostička.

Sorodne publikacije