Infinite download za Windows 10: vzroki, načini reševanja problema

Windows 10, kljub vsem zagotovilom razvijalcev univerzalnosti sistema, kot tudi njegovega predhodnika, ni imun na pojav kritičnih napak. Ena od najbolj neprijetnih je nastanek neskončnega zaganjalnika Windows 10 z izdajo nekaterih sporočil, pojavom modrih zaslonov ali brez njega. Kaj je razlog za takšno obnašanje sistema in kako rešiti problem, še naprej in poskušati razumeti.

Zakaj se pojavi neskončni prenos sistema Windows 10?

Na žalost, prav zaradi tega, zakaj operacijski sistem preide v ciklični ponovni zagon, to ni mogoče takoj.
Seveda, v primeru poročil o zrušitvah ali indikacijah okvarjenih komponent v opisu, ki je priložen modremu zaslonu, lahko delno ugotovite, kaj je povzročilo nenehni ponovni zagon. Vendar pa se najpogostejši razlogi za nedokončan zagon sistema Windows 10 znova in znova štejejo za težave z strojno opremo (zrušitve strojne opreme), poškodbe sistemskih zagonskih komponent, težave z namestitvijo najnovejših posodobitev itd. in težave s samim centrom za posodobitve. Včasih se lahko ciklični ponovni zagon sproži z nepravilno nameščenimi uporabniškimi programi (pogosto v obliki piratskih kopij ali neuradnih zbirk) in celo virusnimi vplivi.


Kaj storiti z zrušitvijo strojne opreme?

Za začetek upoštevajte napake strojne opreme, povezane z napačnimidelovanje nameščene opreme, ki se prvič pojavi v modrem zaslonu, ki ponavadi vsebuje opis zlonamernega gonilnika, nato pa zažene neskončni zagon računalnika iz operacijskega sistema Windows 10. V tem primeru so glavni storilci trdi disk, RAM in grafična kartica. Če želite odpraviti težave, najprej preverite gostoto povezovanja vseh trdih diskov, kot tudi pravilno namestitev grafičnega vmesnika ali pomnilniških rež na matični plošči. Če vizualni pregled ne poda ničesar, poskusite odstraniti RAM trakove enega za drugim, vsakič, ko ponovno vklopite računalnik. Če bo prenos na enem mestu normalen, boste morali zamenjati crash bar. Če so na voljo prenosne kabine s programi, kot je TestDisk za testiranje trdega diska, Memtest86 + za testiranje RAM-a ali podobne pripomočke, opravite popolno skeniranje določenih komponent s pomočjo. To bo natančno zaznalo vzrok napake.


Kako popraviti neskončni prenos sistema Windows 10, ko na najlažji način vklopite računalnik?

Toda kot kaže praksa, je največ takih primerov posledica poškodb pomembnih sestavnih delov sistema. V primeru neskončnega zagona operacijskega sistema Windows 10 prisilite računalnik ali prenosni računalnik, da se izklopi za poznejšo aktivacijo, da aktivirate zagon samodejnega orodja za obnovitev. Možno je, da bo treba izjemo in vključitev opraviti večkrat. Ko se povrnitev začne, sistem (razen če ne bo tamugotovljena kritična škoda) bo obnovljena. Vendar pa pogosto ni treba računati na takšna dejanja, ker ko poskusite obnoviti, še vedno dobite sporočilo, da je bil vaš računalnik nepravilno prenesen.
V tem primeru ne smete takoj klikniti gumba za ponovni zagon. Če je poleg njega aktivni dodatni gumb, ga uporabite in poskusite prenesti zadnjo uspešno konfiguracijo ali vstopite v varni način. Po tem se lahko rešijo nekateri problemi.

Kaj storiti, če se obnovitveno okolje ne naloži?

Če je zagon varnega načina uspešen, pojdite v konfiguracijske nastavitve (msconfig) in namestite ali zaženite diagnostični zagon s tega splošnega zavihka ali v zagonskem zavihku nastavite varnostne nastavitve tako, da zmanjšate konfiguracijo ali obnovite Active Directory.
Okno obnovitve lahko zaženete iz ukazne vrstice, tako da vnesete ukaz "reagent.exe /enable", če pa je sistemska particija šifrirana, morda ne bo delovala, zato boste morali Bitlocker pred uporabo ustrezne particije na nadzorni plošči deaktivirati. .

Odpravljanje napak pri zagonu sistema

Ko uporabljate modri panj z izbiro dodatnih parametrov, opisanih zgoraj, se lahko poskusite znebiti prehoda sistema v ciklični ponovni zagon z možnostjo obnovitve zagona, ki je na voljo na seznamu po izbiri diagnostične.
Možno je, datežave bodo odkrite in obdelane samodejno.

Obnovitev zagonskega nalagalnika in upravljanje posodobitev

V primeru poškodbe zagonskega nalagalnika, ki se najpogosteje opazi, nobeden od opisanih rezultatov ne bo. Zato je zelo priporočljivo, da zaganjate z USB-medijev z distribucijo ali z LiveCD-jem, prikličete ukazni poziv in nato uporabite orodje Bootrec.exe, najprej z dodajanjem atributa "/FixMbr" in nato "/FixBoot" (brez narekovajev).
Če se težava med ponovnim zagonom ne reši, boste morali v glavnem ukazu popolnoma prepisati bootloader z dodajanjem atributa //RebuildBCD in nato znova zagnati sistem v normalnem ali varnem načinu. Ker je po posodobitvi operacijskega sistema Windows 10 zelo pogosto neskončni zagon, je najpametnejša rešitev, da jih odstranite. Če je to mogoče, uporabite varni način, pojdite na razdelek Aplikacije in komponente na nadzorni plošči in nato v nameščenih namestitvah izbrišite najnovejše nameščene pakete. Opomba: brisanje ni potrebno. Dovolj je, da odstranite pakete enega po enega, preverite delovanje sistema po ponovnem zagonu in ko najdete neuspešno posodobitev, jo boste morali pri ponovnem iskanju posodobitev ročno odstraniti z namestitvenega seznama. Uporabite lahko tudi pripomoček Microsoft, imenovan Prikaži ali skrij posodobitve za te namene. Vendar se zgodi, da sistem deluje, vendar nadgradnja ni nameščena. Neprekinjeno nalaganje posodobitev za Windows 10 skoraj vednoje povezana s težavami samega "posodobitve". Če želite začeti, poglejte tip zagona te storitve v ustreznem razdelku (services.msc).

Storitev nadgradnje, optimizacija dostave, namestitveni program Windows Installer in namestitveni program za Windows morajo biti aktivni. Če katera koli komponenta ni aktivna, jo zaženite v oknu za urejanje parametrov in v tipu zagona nastavite vrednost na samodejni zagon. Z ukazno vrstico, ki teče v imenu skrbnika, lahko odpravite težavo tako, da znova zaženete storitev posodobitev. Na začetku se izvedejo ukazi "net stop wuauserv" in "sc config wuauserv start = onemogočeni", ki mu sledi celoten ponovni zagon, nato pa se aktivirajo ukazi "net start wuauserv" in "sc config wuauserv start = auto". Če ta pristop ne deluje, poskusite poiskati avtomatizirano rešitev v centru za odpravljanje težav, tako da jo pokličete na nadzorni plošči.

Motnje na začetku nameščenih programov

Včasih težava ni v sistemu, ampak v nameščenem programu. Na primer, neskončni prenos sistema Windows 10 iz NFS Underground 2 je zelo pogost, z drugimi besedami, nesreča je izzvala sama igra. Očitno se to zgodi samo zato, ker uradna piratska različica ni nameščena. Če želite odpraviti težavo, prenesite uradno izdajo ali vsaj zamenjajte izvršljivo začetno datoteko igre speed.exe v izvirno. Tudi nekateri strokovnjaki priporočajo, da se igra začne v načinu združljivosti z različicami Windows pod desetino (če je mogoče - tudi XP, in če ta možnost ni na voljo, potem uporabite prejšnjispremembe sistema).

Kaj bi lahko bilo več?

Nazadnje, ne bodite preveč leni, da napišete vzorec zagonskega protivirusnega programa na Kaspersky Recue Disk na izmenljivem mediju, ga zaženete in naredite globoko skeniranje računalnika tako, da označite vse na seznamu elementov, ki jih želite preveriti. Morda so se težave z zagonom sistema povezale prav z virusi, ki so bili infiltrirani v računalnik.

Sorodne publikacije