Kako ustvariti in uporabiti akcijske fotografije v Photoshopu?

Dejanje se prevede kot "dejanje". Bistvo igre je naslednje: operacije ali urejanje funkcij, ki so zapisane v zaporedju (makro). V programu že obstajajo že pripravljene operacije za izvajanje nalog, ki se pojavljajo zelo pogosto. Nekdo jih ustrezno zapusti ali spremeni, se prilagodi njihovim potrebam, nekdo ustvari svoje operacije. Toda kako uporabiti akcijo v Photoshopu in zakaj jo sploh potrebujejo?

Primer uporabe akcijske igre

Družina praznuje rojstnodnevno zabavo, fant in dekle jahata na ladji, ženin in nevesta sta šla v Pariz. Od tako lepih trenutkov ne ostanejo nič manj lepe fotografije. Mnogi ljudje zdaj želijo objavljati slike v družabnih omrežjih, vendar obstajajo nekatere težave, na primer - velikost fotografije je prevelika. Na ta način morate odpreti posnetek, spremeniti velikost, izostriti in spremeniti kontrast. Zdi se, da to ni posebej težko. In če so takšni deli 100 fotografij? To je točno tisto, kar morate storiti. Po zaključku nekaterih dejanj se zapišejo v določenem zaporedju in nato uporabijo za želeno fotografijo. Nato shranite, nato pa uredite fotografijo.


Ukrepi se pogosto uporabljajo za ustvarjanje plakatov, plakatov. En tak primer je prikazan na spodnji fotografiji.

Kako odpreti vrstico z dejanji?

Bodite pozorni na to, kar je vidno v vrstici z ukrepi programa. V nasprotnem primeru skupaj pritisnite Alt in F9, da je plošča vidna. Ali Windows - Dejanja(Okno - Operacije).
Ta paleta se uporablja za beleženje operacij, njihovo predvajanje, urejanje ali brisanje, shranjevanje operacijskih datotek in njihovo nalaganje.

Paleta ukrepov

Vrstica z akcijami je prikazana spodaj na fotografiji, kaj vsebuje?
To so sklopi dejavnosti. Vidite lahko, kako se kličejo, od katerih so sestavljene ekipe. Poglejte trikotnike - če kliknete na njih, se prikaže seznam. Če je kljukica označena, je ta ukaz omogočen. Če lahko vidite kvadrat, je to pogovorno okno. Gumbi, ki so spodaj:
 • Gumb Stop - ustavi snemanje.
 • "Snemanje" - začetek snemanja.
 • Izgubi ekipo.
 • Ustvarjanje novega niza operacij.
 • Ustvarjanje novih skupin.
 • Zadnji gumb je "izbrisati".
 • Uporaba pripravljenih akcijskih iger

  Kako uporabiti akcijsko igro za "Photoshop", če je že pripravljena? Najprej morate naložiti fotografijo, za katero si želite enega ali drugega učinka. Učinek se lahko naloži na določeno plast ali na element, nato pa ga je treba dodeliti vnaprej.

  Sedaj izberite niz, ki vas zanima, kliknite trikotnik ali na plošči kliknite gumb »Zaženi«.

  Kje je treba ukrepati?

  Na internetu lahko najdete različne akcije, tako plačane kot brezplačne. Socialna omrežja imajo skupine, kjer si ljudje delijo različne predmete za Photoshop: krtače, dejanje, teksture itd. Akcijo lahko najdete na torrentih in virih, ki so v celoti namenjeni Photoshopu. Poleg tega lahko stvari počnete sami.

  In kako jih dodati?

  Recimoda ste našli dejanje, ki vam je res všeč, ga prenesli in se pojavilo vprašanje: kako dodati akcijsko igro v Photoshopu? Treba je omeniti, da je v paleti že nekaj operacij, ki so vgrajene v program. Lahko jih prenesete na drug pogon, računalnik, delite s prijatelji. Obstajata dve metodi dodajanja: 1. Skozi sam program. To storite tako, da v operacijskem meniju poiščete element, imenovan »Prenos operacij«.
  Poiščite želeno dejanje, kliknite gumb »Prenesi«. 2. Drugi način je, če datoteke povlečete v mapo. V Raziskovalcu ali preko Total Commander-a (ali katerega koli drugega priročnega načina), morate najti naslednjo pot C: ProgramFilesAdobePhotoshopPresets Photoshop Dejanja.
  Najdena datoteka se premakne tja. V vseh akcijah je končnica datoteke * .atn.

  Ustvarjanje akcijske igre

  Zdaj veste, kakšna je akcija "Photoshop". Kako ustvariti, kako jih uporabljati? Če želite ustvariti dejanje, na plošči »Dejanja« kliknite »Ustvari nov niz operacij«. Nato je treba na nek način poimenovati niz, pritisniti gumb, da ustvarite novo operacijo in jo tudi poimenovati. Prikazuje tudi, s čim bo ekipa delala: z določenim območjem ali s plastjo. Kliknite »Zapiši«. Program beleži vse, kar počnete, če morate nekaj popraviti, je bolje, da ustavite snemanje. V prvih fazah je najbolje, da imate v vsaki operaciji kakršne koli pripombe ali zahteve. To vam bo pomagalo z ukazom "Vstavi stop", ki ga lahko izberete v meniju Plošča Dejanja. Samo ne pozabite označiti polja "Dovoli razširitev".

  Ustvarjanje akcijske igre na primeru

  Prvičmorate izbrati fotografijo, ki jo želite obdelati.
 • Nato kliknite "Operations", "Create a set", napišite ime, kliknite "Create Operation" in ga tudi poimenujte. Program bo začel snemati vaša dejanja.
 • Ctrl + J - Ustvari sinhronizacijo s plastjo.
 • Treba je obarvati - Shift + Ctrl + U in ponovno podvojiti.
 • Ctrl + I ima barvno inverzijo. Sedaj izberite prekrivni sloj plasti sloja.
 • Poiščite Filter, izberite "Drugo", kliknite "Minimum" in "OK".
 • Po tem je treba združiti vse vidne plasti, nastali sloj pa postaviti navzgor, tako da so druge plasti spodaj. To lahko storite s pritiskom na Shift + Alt + Ctrl + E.
 • Izberite prekrivni način "množenje".
 • Nepreglednost se zmanjša, optimalno 50%, vendar lahko izberete drugo.
 • Imaš črno-belo sliko, v tem primeru lahko dodaš stop, kjer pišejo na primer: ali dodaj barvo?
 • Nato potrebujete plast ozadja. Kopirati ga je treba, premakniti čez druge plasti, nato pa se prekrivni način spremeni v "Color", potem pa se motnost spremeni na 50%.
 • Če pravilno izpolnite vse elemente, ki kažejo, kako uporabljati dejanje v Photoshopu CS6, boste dobili sliko, podobno tisti spodaj.
  Pomembno je vedeti, da če ustvarite takšno sliko iz portreta, potem zamenjajte en ukaz, kjer je operacija "Minimum". Ta ukaz omogoča jasne majhne podrobnosti, vendar niso potrebni na obrazu. Zamenja se z: Najdi vV meniju Filter, pojdite na Blur, izberite Blur for Gauss. Polmer nastavite na 12 slikovnih pik in ga lahko pozneje spremenite.

  Želim shraniti svoj niz

  Potreben bo meni palete, kjer se nahaja ukaz "Shrani transakcije". Izberite ime in kraj, kjer bo shranjen, kliknite »Shrani«. Pomembno! Nekatere operacije ne bodo shranjene, samo niz! Če vam je všeč ena operacija in jo želite shraniti, boste morali ustvariti poseben niz za to.

  Uporaba dejanja

  Zdaj, ko vemo, katere funkcije lahko uporabite v akciji Photoshop, jih lahko uporabite na dva načina: 1. Bližnjice so zelo priročne. Akcijo lahko povežete z vročo tipko. Odprite fotografijo, ki jo potrebujete, pritisnite tipko in vse - postopek se začne. 2. Če imate veliko fotografij, nato odprite "File", poiščite "Automation", potem lahko naredite paketno obdelavo ali kapljico. Ne pozabite določiti mape, kjer boste fotografirali, kam jih shranite in dejanje. Pustite fotografije akcije, naj se z njimi ukvarjajo in opravljate svoje posle.

  Paketna obdelava

  Zdi se, da je veliko fotografij skoraj identičnih, vendar jih je treba obdelati. Če sedite in delate z vsemi, bo trajalo veliko časa. Za te primere gre za paketno obdelavo. Kako ga odpreti, smo že navedli zgoraj, ali pa si oglejte spodnjo fotografijo.
  Nujno je, da je v primeru, ko je napisana "Vir", izbrati mapo, obvezno položiti kljukico v polje "Prezri""Odpri" se odpre še en niz fotografij. .. Določa mapo, kjer so shranjene fotografije, dal kljukico v oknu "Ignoriraj" Shrani kot "Nato navesti ime dokumenta in potrebne razširitve, ki ga je mogoče izbrati s seznama Ime dal nobenega primera - vam fotografije iz poroke se lahko ustrezno imenujemo -. "poročni album" po tem, program dodeli samodejno imena - ". in tako naprej

  kapljic in njegovo ustvarjanje

  Iskanje za" "poročni albom1" "poročni albom2 ukaz avtomatizacije" "Ustvari kapljica«, nato izberite mesto in th trgovina. Kaj je torej ukrep, izberite mesto, kjer se bo ohranitev, kliknite »V redu«. Videli boste kapljica v navedeni mapi. Nato vzemite slike, selitev na nalepki in kapljic bo chase svoje fotografije z dejanji .

  Nasveti

  Zdaj je vprašanje, kako uporabiti ukrepe v "Photoshopu" ne zdi se ti težko., vendar obstaja nekaj nasvetov od mojstrov. Ko ustvarite dejanje, morate dati imena ne le plasti, temveč tudi kanale . Imena morajo biti v latinščini, da bi se izognili napako. Več informacij o napaki, si oglejte ustrezno poglavje. Denimo, da ste shranili vrednosti za ukrepanje, ko je bila posneta. Toda, ko se začne ukrep teči, vrednost morda ni primerno. Da bi se temu izognili, kliknite polje delovanja ime, potem pogovorno okno, kjer lahko vnesete vrednost, ko primerni za to ekipo.

  Težave

  Najpogostejši problem je, da dejanje, ki je bilo uspešno izvedeno na enem računalniku, ne želi izvajati na drugem računalniku. Dejstvo je, da ko je ustvarjen nov sloj (kanal ali pot), mu program samodejno dodeli ime. Seveda se bo ruska plast imenovala v vseh rusko-jezikovnih različicah programa. Toda v angleščini je Layer. Enako kot pri drugih jezikih. To pomeni, da če je vaš prijatelj vreden (na primer) nemška različica Photoshopa, mu akcija z ruskimi imeni plasti ne ustreza. Zato je zelo pomembno, da pokličete vse v latinščini. Zgodi se, da si posnel sliko. Preberite, kako dodati dejanje v Photoshopu, ga posneti, izvršiti, narediti drugo sliko, izvesti isto dejanje in ne želi delati. V čem je težava? Na primer, obstaja ukaz: izberite plast 1. Toda na sliki je lahko takšna plast, dejanje bo ustvarilo še eno plast (številka 2) in ekipa ne bo mogla izbrati pravilnega sloja. Makro lahko posnamete in ustvarite nov sloj ter ga preimenujete, enako storite s kanali.

  V zaključku

  Ukrep je zelo primeren, možno je delo s fotografijami, pri čemer se uporabijo ukrepi za različna dejanja. Glavna stvar - so univerzalne. In tudi če ste sami ustvarili akcijo, jo lahko posredujete prijatelju.

  Sorodne publikacije