Sony SmartBand fitnes zapestnica: pregled, funkcionalnost, povezljivost, pregledi

Ta članek bo pregledal fitnes zapestnice podjetja Sony. V svojem prvem modelu proizvajalec ni uporabil inovativnega razvoja in se odločil, da gre preprosteje. Uresničila je le osnovne funkcije. Vendar pa je bilo v povezavi z glasnim imenom blagovne znamke in nizkimi stroški to dovolj za začetek. Po uspešnem nastopu je podjetje predstavilo bolj zanimiv model - SWR30. Glavna smer razvijalci niso spremenili, vendar je dodal številne tehnične inovacije. Nemogoče je, da bi nedvoumno povedali, da so bile Sonyjeve pametne zapestnice v celoti zasenčile svoje konkurente, vendar pa so zagotovo vredne pozornosti kupcev.

Kaj ponuja japonska družba v svojih izdelkih? Kaj je uporabila za razvoj? Kakšen vtis imajo potrošniki o fitnes zapestnicah? S tem se moramo spopasti.

Prvotni model

Začnimo s pregledom Sonyjevih zapestnic iz enostavnega modela, izdanega leta 2014. Pripomoček je tipična fitnes zapestnica z omejeno funkcionalnostjo. Združljiv je samo z napravami, ki uporabljajo Android 4.4. " Zunaj je preprost trak, ki je okrašen z logotipom podjetja. Vsa elektronika je prikrita tako, da je na prvi pogled težko razumeti, kaj je ta naprava. IP58 je nedvomno prednost, po mnenju lastnikov. Zaradi tega je jedro jedra izolirano od vlage in prahu.

Izbrani silikon kot material. Tesno se veže na zapestje, vendar ga ne omejuje ali pritisne, kar pomeniudobno nošenje. Kaj lahko rečete o oblikovanju? Preprosto je. Na sprednji strani traku so diagonalni trakovi. Zahvaljujoč jim je površina postala valovita, vendar od daleč ni opazna. Povezanost z znamko pa lahko najde samo zadrga. Narejena je iz kovine in navzven zelo podobna tipki za zaklepanje na pametnih telefonih Xperia Z. Velikost traku lahko prilagodite z devetimi luknjami. V praksi uporabniki trdijo, da je premer zapestnice Sony Smartband deseti model primeren za skoraj vsako roko.

Jedro (glavna enota) je dovolj majhno, ohišje je iz plastike. Navzven se ga ne spomni. Na eni strani ohišja je gumb za vklop in indikatorji, drugi pa izhodni priključek za polnjenje - microUSB. Malo je verjetno, da bi lahko zapestnico imenovali elegantno, natančnejšo definicijo za to - nevtralno. To mu omogoča, da se popolnoma združi s katerim koli drugim nakitom.

Značilnosti modela SWR10

Kot smo že omenili, Sonyjev pametni pas SWR10 nima razširjene funkcionalnosti. Na voljo ni noben zaslon. Za povezavo z napravami se uporabljajo vmesniki NFC in Blutooth. LED-diode tipa LED so enobarvne. Razpoložljive možnosti: števec korakov, merilnik pospeška, opozorilo o vibracijah. Trajanje baterije je približno 5 dni. Teža naprave - 21 gramov.

Kratek pregled funkcij

Sony Smartband SWR10 sinhronizira svoje podatke s pametnimi telefoni Android 4.4. " Uporabniku je na voljo seznam funkcij. Lifelog je program, ki zbira statistične podatke za vse dejavnosti ves dan. V njem je mogočeOglejte si informacije o učinkovitosti treninga, številu korakov, času, ki ga preživite v spanju, kolesarjenju. Če je potrebno, lahko uporabnik zabeleži pot gibanja. Program vam omogoča dodajanje priljubljenih skladb. Ko aktivirate funkcijo Life Bookmark, lahko shranite nepozabne trenutke v dnevnik dogodkov in program bo samodejno označil vse, kar je povezano z njim - videoposnetke, fotografije ali celo vremenske napovedi za ta dan.

Predstavitev zapestnice Sony Talk SWR30

V primerjavi s prvim modelom za zapestnico s fitnesom, Sonyjev pametni telefon SWR30 izgleda bolj prefinjeno. Prva stvar, ki vas je udarila, je zaslon. Na bočni strani na desni sta dva mehanska gumba. Uporabnik lahko z njihovo pomočjo upravlja "pameten" pripomoček in prilagodi glasnost. Razvijalci imajo na levi strani zvočnik in priključek microUSB, ki je prekrit s posebnim vtičem. Zunanja podobnost s prvim modelom je seveda, vendar je glavna plastična enota v SWR30 jasno ločena na ozadju monolitnega traku. Ni se skrival, kot v prejšnji zapestnici, ampak je, nasprotno, "čip". Način pritrditve traku je ostal enak. Prilagodljiv premer je primeren. Pri nošenju nelagodja ne pride.

Japonsko podjetje ima vedno različne naprave z individualno zasnovo. Toda z zapestnico za fitnes je bil ta trenutek nekako zamuden. Kaj je vzrok za to odločitev, je negotovo. Ampak upajmo, da bo kmalu posamezna slika našla nove modele družinskega pametnega telefona. V priročniku za pripomočekRečeno je, da ima visoko stopnjo zaščite - IP68. Zaradi tega je zapestnica vodoodporna. Lastniki se lahko potopijo na globino 15 m, kar je nedvomno prednost. Sprostitev tega modela je japonska družba postala sposoben konkurent korejskim proizvajalcem. Upoštevajte, da slednja že nekaj let vodi vodstvo. Največji dosežek izdelkov Sony je bil izboljšan z možnostjo kombiniranja z drugimi napravami. Ob sprostitvi SWR30 so bile te funkcije inovativne. Vendar pa pomanjkanje dostopa do interneta ni omogočilo, da bi postali vodilni na trgu fitnes zapestnic.

Funkcije zaslona

Sonyjev pametni telefon SWR30 se močno razlikuje od drugih modelov, predvsem zaradi zaslonom E-Ink. Tudi z dejstvom, da osvetlitev ozadja ni zagotovljena, so podatki na njej jasno vidni. Oblika zaslona se podaljša. To se lahko imenuje prednost in pomanjkljivost. Zapestnica ima visoko gostoto sosednjih točk, vendar je odsev predmetov nekoliko podmazan v vogalih.
Zaslon je energetsko učinkovit, podpira vnos na dotik. Velikost, glede na uporabnike, je optimalno izbrana - diagonala je 14 ?. Vrsta prikaza je enobarvna. Ima ločljivost 296 x 128 px. Za en centimeter je število slikovnih pik 192 ppi. Pri močnem soncu slika ne bo zbledela. Nekaj ​​pripomb je bilo podanih na senzorje fitnes zapestnice Sony Smartband SWR30. Uporabniki skrbijo za nestabilno delo, kar vodi do dejstva, da je potrebno večkrat ponoviti eno dejanje. Na žalost, zaščitni plastični pokrov,Uporablja se v zapestnici, veliko slabše od stekla kolegi. Na njej nastanejo manjše praske. Obstaja še ena točka, ki jo lahko imenujemo pomanjkljivost: pri spreminjanju možnosti informacije na zaslonu izginejo postopoma. To je nekritično, vendar lahko v nekaterih primerih povzroči nelagodje.

Razširitve

Zapestnica Sony Smartband Talk SWR30 ima široko paleto funkcij. Uporabnik jih lahko zaradi udobnosti prilagodi glede na osebne nastavitve. Na primer, čas in razdalja se prikažeta na začetnem zaslonu, drugi pa lahko določi statistiko za število korakov. Za nadaljnje nastavitve lahko izberete ne le podatke o fizični aktivnosti, temveč tudi predvajalnik glasbe. Natančneje bi se rad posvetil glasovnemu nadzoru. Namenjen je prepoznavanju glasovnih ukazov. Vendar se je v praksi izkazalo, da je popolnoma neuporabna. Zapestnica je osredotočena na delo z angleščino, tako da domači kupec ni mogel ceniti inovacij.
Sony Smartband ima tudi koristne razširitve. To so Vreme (Vreme) in Koledar (koledar). Zahvaljujoč jim na zaslonu zapestnice nenehno prikazuje trenutni datum. Prav tako lahko uporabnik najde vremensko napoved. Za razliko od drugih blagovnih znamk lahko lastniki tega modela dobijo informacije za nekaj dni naprej, kar je vsekakor zelo priročno.

Funkcije komunikacije

Zapestnica za fitnes Sony Smartband Talk SWR30 je združljiva s pripomočki, ki temeljijo na platformi Android 4.0. " Za sinhronizacijo lahko uporabite NFC in Bluetooth. Pri pametnih telefonih poteka povezavazelo hitro Najpomembnejša prednost, ki je potisnila predhodnika v ozadje, je sposobnost sprejemanja klicev in sporočil. Zahvaljujoč tako funkcionalni napravi se lahko imenuje brezžična slušalka. Ko pride klic na telefon, začne zapestnica vibrirati. Da bi odgovorili nanj, ni potrebno dobiti pripomočka, temveč govoriti s pomočjo zapestnice, saj je opremljen z zvočnikom in mikrofonom. Kot je za SMS, potem bo več omejitev. Vzemite in si oglejte sporočilo, ki je lahko na zapestnici, toda za pošiljanje odgovora boste potrebovali glavno napravo.

Čas pripravljenosti

Zapestnica za fitnes Sony Smartband SWR30 ima še eno veliko prednost. To je dolžina dela brez ponovnega polnjenja. Zahvaljujoč inovativni tehnologiji zaslona so bili doseženi visoki rezultati. Kapaciteta akumulatorja je majhna - samo 70 miliamperov na uro.
Kljub temu pa deluje z enim samim polnjenjem, ki traja največ 4 dni. Med uporabo so lastniki opazili, da je življenjska doba baterije najbolj porabljena pri sinhronizaciji s pametnim telefonom.

Kaj uporabnikom ni bilo všeč?

Pri preučevanju mnenj uporabnikov se je izkazalo, da imajo Sonyjeve pametne zapestnice pomanjkljivosti. Treba je omeniti, da njihovo število ne prikriva koristi, vendar lahko pomen zelo pokvari pozitivne vtise. Pregledi na spletu pogosto pravijo, da je ostro pomanjkanje osvetlitve ozadja. Na močnem soncu ni težav, vendar je ta pripomoček povsem nepotreben v temnem prostoru. Prav tako so bili uporabniki razburjeni zaradi pomanjkanjapulzometer In največje število komentarjev je prejelo plastični pokrov zaslona, ​​ki slabi občutljivost senzorja in je lahko poškodovan.

Pozitivne povratne informacije o družbi Sony Smartband

Zakaj hvaliti to zapestnico? Prva stvar, ki jo morate narediti, je brezhibna zasnova. Hkrati je preprost, a eleganten. Dokaj uveljavljena ergonomija in funkcionalnost. Kar zadeva slednje, so razvijalci uporabljali vse, kar res potrebuje osebo. Osnovne možnosti fitnes sledi brez pritožb. Zmožnost uporabe zapestnice kot brezžične slušalke je povzročila, da so kupci navdušili s pozitivnimi čustvi.

Kako povezati Sony Smartband?

Nobeno posebno znanje in sposobnosti za povezovanje zapestnice ni potrebno, s tem pa se lahko z njim ukvarja tudi šolar. Kot je navedeno zgoraj, lahko za to uporabite NFC ali Bluetooth. V prvem primeru se povezava vzpostavi, če napravo postavite na vrh zadnje strani pametnega telefona z omogočeno možnostjo. Morda boste morali namestiti SmartBand Talk. Skozi njega se izvede hitra nastavitev zapestnice. Podrobna navodila za program se prikažejo na zaslonu ob prvem zagonu. Če je ta aplikacija že v telefonu, se povezava SWR30 za pametni telefon Sony poveže samodejno.
Za sinhronizacijo naprav Bluetooth ni potrebna fizična sinhronizacija Bluetooth. Enostavno vklopite funkcijo in zaženite iskanje. Ko najdete pripomoček, se lahko povežete z njim.

Sorodne publikacije