Izkrivljanja v Terarijah: kaj je in kaj storiti glede tega

Mnogi novinci, ki igrajo Terraria, so se srečali s čudnimi in nepoznanimi pojavi več kot enkrat. Nekdo je naletel na naslednjo situacijo: trava in nebo so nenadoma spremenila svoje običajne barve v vijolično. Ta pojav je dobro znan igralcem v "Terrariya" kot Izkrivljanje.

Kaj je to?

Izkrivljanje je primerljivo z boleznijo - pride v stik z običajno travo in jo nato okuži. Učinek se pogosto razširi na druge sosednje bloke. Različne nevarne pošasti živijo v biomu, pogosto pa lahko najdejo tudi zelo dragocene materiale. Pojdite v notranjost Izkrivljanje je boljše z dobrim oklepom in orožjem, sicer lahko z lahkoto propade. Poleg tega so izkrivljanja v "Terarijah" mesto pogostih pojavov senčnih sfer. Da bi jih dobil, bo igralec moral iti v spodnje jame. Priporočamo nakup dinamitov, bomb ali več čistilnih sredstev - samo z njihovo pomočjo se bomo lahko prebili skozi pot do senčnih krogel. Vse krogle so zlomljene s kladivom, vsaka od njih lahko izloči eno koristno.


Porazdelitev izkrivljanja v Terarijah - kaj storiti?

Čiščenje onesnaženih območij je možno le s sipanjem praška za čiščenje (kupljenega od Dryad). Ko ozemlje sprejme svoj prvotni videz, ga mora sejati s sončnicami. Sončnice so nekakšna ovira, ki preprečuje prerazporeditev popačenja. Po spremembi stopnje težavnosti bo "trdna" pregrada postalapopolnoma neuporabna. Terraria različice 1.2 je predstavila igralce z nadomestnim izkrivljanjem, imenovanim "Crimson". Novi biom je skoraj popolnoma enak staremu in nima večjih razlik. Edina stvar, ki lahko takoj pogled na to - to je krvavi slog Bagryanka. Vretenca so prišla na mesto pokvarjenega mesa, napitki svetov so se spremenili v Cthulhujev možgan, Snežne sfere pa postale Crimson Heart.

Sončnice ne delujejo? Izhod je!

V načinu "trdega prostora" "Terrariya" se izkrivljanja ne morejo več zadrževati puščave, kamni in sončnice. Edina stvar, ki jo je v tem primeru mogoče storiti, je ustaviti nadaljnje širjenje biomase. To naredite s preprostim trikom:
  • Potrebovali bomo globoko jamo, katere dimenzije bi morale biti vsaj 20 x 8 (bloki);
  • napolni nastali "prepad" z blatnimi bloki;
  • sajenje blata s semeni džungle trave. Zgoraj opisana rešitev ni trajna - popačenje bo začelo preoblikovati umazanijo v tla. Postopek je dolg, zato mora igralec občasno zamenjati stare bloke umazanije z novimi.
  • Sorodne publikacije