Pregledovalnik slik: seznam programov, namestitvene in konfiguracijske funkcije

Pogosto imajo mnogi uporabniki Windows pogosto vprašanja o izbiri programske opreme za udobno gledanje slik. Na podlagi številnih recenzij in komentarjev, objavljenih na vseh vrstah forumov, obstajajo tisti, ki so očitno nezadovoljni z izboljšavami Microsofta, ki so se dotaknile desetega spreminjanja sistema, v katerem je standardno pregledovalnik slik nadomestila nova aplikacija. V zvezi s tem moramo iskati kakšen drug zanimiv program. Toda kaj izbrati, saj so danes ustvarili veliko? Poskušali bomo pogledati nekaj priljubljenih programskih paketov, ki so se trdno uvrstili med prvih deset na vseh svetovnih lestvicah.


Novi pregledovalnik slik za Windows 10

Torej, zaradi več neznanih razlogov, so "desetine" klasični program zamenjale z novo aplikacijo, imenovano "Photos", in nastavili, da odprejo slike skoraj vseh formatov (z redkimi izjemami). privzeto Iz neznanega razloga mnogi uporabniki niso navdušeni nad njim.
S tem lahko trdite, ker ima posodobljena aplikacija veliko zanimivih funkcij. Da, na sliki lahko pregledovalnik slik dodate veliko zanimivih učinkov (vključno s tridimenzionalnimi), ustvarite slike iz videoposnetkov s spremljavo glasbe itd. Poleg tega programa sta v sistemu še dva urednika, kot sta klasični Paint in Paint3D . Kot orodje za ogledUporabite lahko tudi slike, toda glavna pomanjkljivost je, da se izklopite iz čakalne vrste (kar morate odpreti posebej). Če pa govorimo o tem, da jih uporabljamo kot urednike, so njihove zmožnosti bistveno omejene.


Kako vrniti klasični program v obliki pregledovalnika slik Windows 7?

Ker mnogi uporabniki ne želijo delati z novimi orodji, so njihovi poskusi vrnitve stare aplikacije popolnoma naravni. Toda kako aktivirati standardni pregledovalnik slik, ki je bil prisoten od različice 7 in spodaj, tudi če ne obstaja niti v meniju PCM, ki se uporablja za izbiro programa? Da bi to naredili, morate izvesti vrsto dejanj, ki jih nepripravljeni uporabnik morda zdi nekoliko zapleten. Na žalost, poleg predlagane možnosti, ni drugih načinov. Najprej se morate prijaviti v urejevalnik registra (regedit) in nato premakniti vejo HKLM v oddelek za pregledovanje fotografij Windows, imenovan FileExtensions. Ni težko videti, da je prvotno v oknu na desni dobil povezavo z le dvema formatoma (TIF ali TIFF).
V istem oknu morate ustvariti novo možnost izraza, podati razširitev, ki jo želite poimenovati, in nastaviti vrednost za PhotoViewer.FileAssoc.Tiff, da shranite spremembe. To operacijo je treba izvesti za vse formate, za katere se pričakuje, da bodo privzeto odprti s starim pregledovalnikom slik Windows.
Po dokončanju dejanj registra morate prek menija možnosti preklopiti na sistemsko particijo, izbrati programsko postavkoprivzeto poiščite standardni program na seznamu, nato pojdite na ročno izbiro možnosti, nato pa v oknu z razširitvami izberite vse in shranite spremembe. Zdaj je čas, da poiščete želeno grafično datoteko v Raziskovalcu, izberete "Odpri s pomočjo" iz menija PCM, določite standardno aplikacijo na seznamu in potrdite polje za stalno uporabo izbranega programa za vse datoteke te vrste. Ta rešitev izgleda zelo zamudno, zato je za navadne uporabnike priporočljivo, da uporabljajo brezplačno programsko opremo Winaero Tweaker, ki zahteva, da aplikacija Classic Classic preprosto izbere privzeto aktivacijo in označi potrebne razširitve kot v prejšnjem primeru.

Najboljša programska oprema za pregledovanje slik tretjih razvijalcev

Na žalost se noben pregledovalnik brskalnika, ki je na voljo v operacijskem sistemu sam, po svojih zmožnostih, ne more primerjati z nekaterimi priljubljenimi programi, ki so jih ustvarili razvijalci drugih proizvajalcev. Značilno je, da takšni programi niso samo bolj priročni za uporabo ali konfigurirani, ampak imajo tudi precej pomembne komplete orodij, o katerih lahko Windows-appleti le sanjajo. Ni presenetljivo, da pri izbiri boljšega pregledovalnika slik uporabniki najpogosteje vodijo svetovne ocene take programske opreme, pri čemer so najpomembnejše naslednje aplikacije:
 • ACDSee;
 • XnView;
 • IrfanView;
 • pregledovalnik slik FastStone;
 • Universal Viewer;
 • Picasa
 • Galapix;
 • "Brskalnik".
 • Vsepredstavljeni programi, razen ACDSee, s poskusnim obdobjem in ceno okoli 60 $ za maksimalno različico, so brezplačni. In vsak pregledovalnik slik za "Winds 10" lahko prenesete iz uradnih virov spletnih razvijalcev. Program Galapix za delo v sistemih Windows pa ni izračunan, saj je bil prvotno osredotočen na Linux in Mac OS.

  ACDSee

  Ta pregledovalnik slik je morda najbolj iskan med uporabniki vseh ravni usposabljanja.
  Med glavne prednosti je še posebej poudariti podporo skoraj vseh znanih grafičnih formatov, zmožnost hitrega urejanja datotek in pretvarjanja formatov med seboj, hitro odstranjevanje učinka rdečih oči, pretvarjanje več datotek v določene parametre, snemanje zbirk na optičnih diskih Blu-ray neposredno iz programa brez uporabe dodatnih pisnih orodij, preprost vmesnik, ki spominja na drevesno strukturo Explorerja itd.

  XnView

  Ta pregledovalnik slik ima enako bolj specifične značilnosti, kot je opisano zgoraj.
  Ima tudi veliko orodij za enostavno urejanje slik, za izvajanje paketne pretvorbe formatov ali transformacij, ki temeljijo na predlogi. Vendar pa je ključna značilnost tega programa, ki ga pravzaprav razlikuje od številnih podobnih, je prisotnost lupine vgrajenega avdio predvajalnika!

  IrfanView

  Orodja tega programskega izdelka lahko imenujemo tudi eno najpomembnejših. On, tako kot mnogi drugi programi, dela s skoraj vsemi znanimiformatov in omogoča pretvorbo med seboj.
  V prisotnosti dodatnih vtičnikov se zmožnosti programa (in celo toliko) znatno povečajo. Tako lahko na primer deluje tudi s slikami RAW. Poleg tega program podpira 8BF formatne filtre, ki se uporabljajo v znanem profesionalnem urejevalniku fotografij v Photoshopu.

  FastStone pregledovalnik slik

  Smo še ena priljubljena aplikacija za ogled grafike. Podpira veliko formatov, vključno z RAW, in ima približno 150 nameščenih učinkov in filtrov.
  Vendar pa je ključna značilnost tega izdelka programske opreme zagotoviti dostop do metapodatkov EXIF ​​in pošiljanje datotek po elektronski pošti, ki se lahko neposredno konfigurira v sami aplikaciji.

  Universal Viewer

  Kot že ime pove, je ta program preprost univerzalni brskalnik, vendar le grafika na desni ni omejena.
  Dejstvo je, da lahko s to aplikacijo enostavno pregledate vsebino vseh besedilnih datotek, videoposnetkov, datotek z izvršnimi in šestnajstiškimi kodami ter poslušate zvok. Med drugim je podprta praktično vsa znana kodiranja za besedilne formate.

  Picasa

  Očitno ta programski izdelek ne potrebuje predstavitve, ker je eden izmed najbolj priljubljenih med uporabniki po vsem svetu.
  Mnogi njegovi oboževalci uporabljajo program predvsem za ustvarjanje fotografskih kolažev, ki popolnoma pozabljajo, da je programnajmočnejši organizator te vrste. Ko namestite modul Advanced Feature Pack, lahko slike shranite v oblaku s prijavo za Picaso ali Google Računom za to in hitro delite svoje zbirke s prijatelji (tudi v isti družabni mreži).

  Galapix

  Nazadnje, menimo, da je eden od predstavnikov, tako rekoč, težkega topništva. Ta pregledovalnik z omogočenim OpenGL lahko dela čudeže.
  Najprej pa je program zasnovan za delo z grafiko v smislu maksimalno natančnih podrobnosti slike in vam omogoča, da povečate vsako sliko na neverjetne velikosti brez izgube kakovosti, kar je skoraj vedno mogoče opazovati v drugih programih (tudi pri profesionalnih urednikih). Na žalost aplikacija deluje izključno na sistemih Linux in Mac OS, in verzije za Windows, kolikor vemo, sploh še niso bile izdane.

  "Brskalnik"

  Nazadnje, nekaj besed o enem najpreprostejših programov iz vsega zgoraj navedenega. Namenjen je za hiter ogled slik v načinu diaprojekcije in iskanje želenih datotek v izbranih uporabniških imenikih. Podpora formatu ni tako velika kot prejšnji programski izdelki, vendar lahko ta paket odpre datoteke CUR.

  Epilog

  Seveda je ACDSee vodilna v vseh parametrih in ocenah, čeprav kljub precej visoki vrednosti. Toda večina uporabnikov lahko svetuje nekaj lažjega, kot sta XnView ali IrfanView, saj lahko te aplikacije delujejo tudi v formatu WEBP, ki ga mnogi drugi programčki preprostoignoriraj

  Sorodne publikacije