Xiaomi Redmi 3S: značilnosti, primerjave z analogi in pregledi

V svetu mobilnih naprav so pametni telefoni kitajskega proizvajalca Xiaomi na ločenem mestu. To podjetje težko izstreli "morilec iphone" ali katero koli drugo napravo vsako leto (če ne mesec). Moramo reči, da je "Xiaomi" najboljši izhod iz segmenta proračuna. Izgledajo, kot da so prepričani "srednji". In o ceni je bolje, da molči. Tudi proračunske naprave znanih blagovnih znamk so veliko dražje. Očitno je to posledica uspeha podjetja iz nebesnega cesarstva. Xiaomi preprosto ne zasluži blagovne znamke. Ena od takih naprav je Xiaomi Redmi 3S. Značilnosti njegovega dobrega (kot za proračunsko napravo), cena pa je boljša. Podrobno ga bomo analizirali, najprej pa se pogovorimo o samem proizvajalcu.


Nekatere informacije o podjetjih

Treba je opozoriti, da nobeno podjetje pred petimi leti ni slišalo za podjetje, kot je Xiaomi. In to je normalno, saj je bila ta blagovna znamka ustvarjena leta 2010. Potem družba ni bila vključena v sprostitev pametnih telefonov, vendar je šele začela ustvarjati podjetja shell MIUI. Prvi pametni telefon je bil izdan leta 2011. Na Kitajskem je bil tako priljubljen, da je proizvajalec moral takoj sprostiti dodatne serije. Do leta 2014 pa je družba ostala lokalni proizvajalec. Njegove naprave so se prodajale samo na Bližnjem vzhodu. Začetek mednarodne blagovne znamke "kariere" se lahko obravnava leta 2014. Takrat je bila odprta uradna trgovina v Singapurju. Potem pa Evropa in Rusija. Od leta 2014 do sedaj nas proizvajalec razveseljuje s kakovostnim proračunompametne telefone Med njimi je tudi Redmi 3S, katerega značilnosti bomo obravnavali nekoliko kasneje.


Treba je omeniti, da družba Xiaomi v svoji "karieri" nikoli ni bila vidna v škandalu. Za razliko od znane "kitajske" Huawei. Brez industrijskega vohunjenja. Sama sama. Dober bonus je, da je levji delež pametnih telefonov Xiaomi na voljo v tovarnah Foxconn. To je točno tam, kjer so narejene patetične glasovne pošte. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za kakovost izdelave. Vse je na najvišji ravni. Pametni telefon Redmi 3S, katerega značilnosti ne dopuščajo, da se imenuje proračun, se lahko pohvali tudi z zelo kakovostnimi materiali in zvokom. Zdaj pa gremo do same naprave.

Značilnosti oblikovanja

Značilnosti telefona Redmi 3S bomo analizirali kasneje, vendar se za zdaj obračamo na videz naprave. Ko ga gledamo, je popolnoma mogoče reči, da imamo izdelek iz "Xiaomi". Za dolga leta dela v podjetju se je razvil določen slog. In če pogledate zadnjo ploščo, je pametni telefon iz linije "Redi" nedvoumno prepoznaven. Na sprednji plošči je zaslon, prekrit z zaščitnim steklom. Nad njim - potrebujemo senzorje in modul prednje kamere. Pod njo - pritisnite gumbe brez osvetlitve ozadja. Najbolj zanimivo je, da so oblikovalci pod srednjim gumbom za dotik pod napravo postavili indikator zgrešenih dogodkov. Zelo nenavadna rešitev. Zvočnik za pogovore je na pravem mestu - nad zaslonom. Spredaj naprava izgleda kot vse druge "brezosebne" naprave katerega koli proizvajalca.
Če pa pogledate na zadnjo ploščo, se vse spremeni. To je začinjeno v značilnem slogu naprav vladarja "Red". Sam pokrov je izdelan iz kovine, vendar so na zgornjem in spodnjem koncu plastični vložki. V zgornjem levem kotu fotoaparata je bliskavica, nekoliko nižja, v samem središču ohišja, na priročnem mestu. Spodaj je samo logotip in razpoka glavnega zvočnika. Na levi strani naprave je kombinirana reža za pomnilniško kartico in sedem kartic. Na desni strani pa je gumb za vklop /izklop in rocker za nadzor glasnosti. Na vrhu so infrardeča vrata, vtičnica za slušalke in dodatni mikrofon za odpravljanje hrupa. In na spodnjem koncu - samo mikrofon in priključek za priključitev polnilnika. Zdaj pa si poglejmo podrobneje notranjo napravo telefona Xiaomi Redmi 3S in značilnosti njene strojne platforme.

"Železni" pametni telefon

Torej si poglejmo nadev našega junaka. Naprava je opremljena s 64-bitnim osmerokotnim Qualcomm procesorjem s hitrostjo 14 gigahertzov. Kot je za RAM, potem je vse malo bolj zapleteno. Obstajajo spremembe od 2 do 3 GB RAM-a. Vendar pa v vseh pripomočkov uspešnosti delo hitro, gladko in jasno. Čipovnik Adreno 505 je "odgovoren za graf". Precej prepričljivo se sooča s 3D igranjem in predvajanjem videa visoke ločljivosti. Toda dejstvo, da pametni potegne še posebej zahtevne igre, ne morete šteti. Če je le pri minimalnih nastavitvah grafike. Na splošno delo pametnega telefona ne povzročapritožb Vse praktično "muhe". In to kljub dejstvu, da je pred nami proračun Redmi 3S. Značilnosti tega pa pravijo nasprotno.
Zdaj upoštevajte količino vgrajenega pomnilnika. Tukaj so stvari enake kot pri RAM-u. Obstajajo različice 16 in 32 gigabajtov. Seveda je bolje kupiti 32 gigabajtov. Vendar pa to ni tako pomembno, saj pametni telefon podpira kartice Micro SD do 128 gigabajtov. Bliskavico lahko namestite namesto druge kartice SIM. Hibridne reže so prava bolezen sodobnih proizvajalcev. Toda tukaj ni mogoče storiti ničesar - trend je. Med drugimi značilnostmi "železa" lahko imenujemo podporo za LTE, prisotnost infrardečega vmesnika, precej dober GPS modul in precej hitre prenosnike Wi-Fi in Bluetooth. Za proračunski sistem, ki se skuša pretvarjati, da je Redmi 3S 32GB, so značilnosti več kot dostojne. Zdaj pa si oglejte prikaz pripomočka.

Značilnosti zaslona

Kakšen bo prikaz novosti? Naprava je opremljena s 5-palčnim IPS zaslonom, izdelanim s tehnologijo One Glass Solution. To pomeni, da med steklom in samim zaslonom ni zraka. Ta pristop vam omogoča, da dosežete realistične barve, toda pri zamenjavi stekla boste morali spremeniti celoten zaslon, kar bistveno vpliva na žep. Vendar to ni tako. Ločljivost zaslona je 1280 x 720 slikovnih pik, kar ustreza standardu HD. To dovoljenje je že standardno za proračunske pripomočke. Kljub temu je gostota slikovnih pik povsem ustrezna. Upoštevajte, da posamezni elementi matrike ne delujejo. Svetlost je zelo udobna. Pametni telefon lahko uspešno uporabljate kot podneposredno sončno svetlobo in v temni sobi. Svetlobni senzor deluje tudi ustrezno.
Še naprej upoštevajte Xiaomi Redmi 3S 32GB in njegove značilnosti zaslona. Najbolj očitna prednost tega zaslona je skoraj natančen prenos barve. Treba je priznati, da je umerjeni prikaz takšen, kot bi moral biti. Seveda obstajajo nekatere slabosti pri prikazovanju črne barve, vendar ne pozabite, da imamo pred seboj proračunsko napravo. Tudi prikaz novosti zaznamujejo precej široki koti gledanja. Ko obrnete pripomoček, je slika skoraj nespremenjena. Zaslon je pokrit z najnovejšim Corning Gorilla Glass varnostnim steklom. Obstaja tudi antirefleksni premaz in posebna zeoloprotektivna (oleofobna) plast. Slednje preprečuje, da bi se prstni odtisi pojavili prehitro in jim pomagajo učinkovito odpraviti. Zdaj pa poglejmo kamero pametnega telefona.

Osnovni modem

Torej, kaj nam lahko ponudi glavna kamera Xiaomi Redmi 3S 32GB? Značilnosti njenega niso vodilni, ampak za proračunski model je povsem primerno. Naprava ima 13-megapixel modul z zaslonko 2.0 in samodejno ostrenje. Je to dobro ali slabo? Recimo, s snemanjem v popoldanskem času z dostojno razsvetljavo, fotoaparat dela odlično. Odlično uspe in makro streljanje. Vendar pa s pomanjkanjem razsvetljave takoj pojavijo in artefakte in zvoke. Tudi vgrajena bliskavica ne pomaga. Toda na splošno je kakovost fotografij sprejemljiva. Standardna aplikacija kamere omogoča samo samodejni način. Brez težav z ravnotežjem beline in ISO. Očistite stroj. To seveda ni zelo dobro, ampak v proračunskih pametnih telefonihvse mora biti tako.
Poleg svoje glavne naloge (fotografiranje) lahko glavni modul napiše Full HD video s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Kakovost je standardna za cenovno ugodno lečo. Toda zvok je odličen, saj se mikrofon, uporabljen za zmanjševanje šuma v načinu snemanja videa, uporablja kot dodaten. Rezultat je popoln stereo zvok. Približno je to primer z glavno kamero v Xiaomi Redmi 3S 32. Značilnosti modulov so sicer priznane kot proračunske, vendar niso. So hitrejši od povprečja. Ampak ne vodilnih. Zdaj pa poglejmo sprednjo kamero.

Sprednji modem

Sprednja kamera uporablja modul z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik z odprtino 2,2. Ve kako ustreli tako fotografijo kot video. Tudi ročnih nastavitev ni. Vendar pa obstajajo zanimive dekoracije. In tudi zelo zanimiva možnost za opredelitev starosti in spola. Toda na to se ne smemo zanašati, saj lahko pokliče tridesetletnega moškega z lepo 28-letno deklico. Poleg ustvarjanja popolnoma primernega selfa lahko fotoaparat uporabljamo tudi za komunikacijo z uporabo "Skype" ali katerega koli drugega selivera. Kakovost videa je zadovoljiva. Kaj pa pregledi Xiaomi Redmi 3S? Lastnosti naprave omogočajo uporabnikom odobritev. Po mnenju lastnikov pripomočka dejansko stanje stvari ustreza navedenim proizvajalcem. Zdaj pa preidimo na samostojno napravo.

Specifikacije baterij in življenjska doba baterije

Bateriji tega pripomočka je tisto, kar je mogoče pripisatinajmočnejše prednosti Xiaomi Redmi 3S Pro. Značilnosti baterije vodijo do ideje, da v sodobnih pametnih telefonih to preprosto ne more biti. Ampak je. Kapaciteta baterije je 4100 mAh. Za moderne pametne telefone je to zelo spodobna zmogljivost. In kako se gadget obnaša v realnih razmerah? Kako dolgo bo dovolj za njegovo avtonomijo. Preskusi kažejo, da lahko pri normalnem delovanju pripomoček deluje dva dni in pol. Če napravo uporabljate minimalno (malo klicev, malo branja, malo glasbe), je mogoče z enim polnjenjem doseči polno tridnevno delo. Tudi način varčevanja z energijo ni bil preklican. Sodeč po ocenah, je to najbolj "živi" proračun pametnih telefonov. Enota lahko predvaja tudi videoposnetke visoke ločljivosti z največjo svetlostjo zaslona za 10-11 ur. Seveda, če so vsa sporočila onemogočena. V igrah bo trajalo manj - le 5 ur. Ampak to je razumljivo. Prav tako lahko pametni telefon v načinu odčitavanja traja od 25 do 27 ur. To je odličen rezultat za napravo te ravni. Tukaj seveda igra vlogo in optimizacijo operacijskega sistema naprave in njenega "železnega" nadeva. Mimogrede, čas je, da govorimo o programski platformi Xiaomi Redmi 3S Pro. Značilnosti, ki smo jih že razstavili. Pojdimo na programski del.

Del operacijskega sistema in programske opreme

Pripomoček ima operacijski sistem Android različice 6 z imenom Marshmallow. Vendar to ni zelo preprost sistem. Vgrajen je v verzijo MIUI različice 7. Med prednostmi te lupine ni le posodobljen dizajn. ImateKraj je tudi nekaj potez, ki lahko zagotovijo ustreznejše delo celotnega sistema, vključno z napredno politiko varčevanja z energijo, zaradi katere pametni telefon doseže tako impresivne rezultate v času trajanja baterije, vendar je glavna prednost MIUI kompetentna in priročna razporeditev elementov za upravljanje. meni, da je vse nastavljeno pametno.
Toda glavna stvar je, da ta lupina omogoča, da pripomoček izgleda nenavadno in privlačno. MIUI design je nekaj med iOS-om in Androidom. Poleg tega, če upoštevate čisti Android, potem so opazni dogodki v družbi Huawei in njihovega lastniškega vmesnika EMUI, vendar je to Kitajska. ki omogoča, da celoten operacijski sistem izgleda edinstven. To je še en plus v zakladnici "Xiaomi".

Pregledi lastnikov

Brez tega, ker vam zelo realni pregledi pomagajo razumeti, če bi morali kupiti pripomoček. tehnične specifikacije in ocene, o katerih trenutno razstavljamo Mo, potem so skoraj vsi uporabniki divje naklonjeni nakupu. Glede na večino, se ta pripomoček ne ujema z njegovim razredom, ki je gledati na učinkovitost in kakovost materialov in je bolj primeren za prodajo v srednjem cenovnem segmentu. Ni "proračun." To je odkrito "poceni." Hkrati pa proizvajalec zagotavlja kakovost.To ni presenetljivo, vendar ni nobenih negativnih pregledov na pametni telefon na vseh. To niedini primer v zgodovini. To je verjetno posledica dejstva, da so napravo kupili ljudje, ki so natančno vedeli, kakšne so njene prednosti in slabosti. Zato niso želeli zahtevati, da bi bili nemogoči. Čeprav za to napravo ni "nemogoče". On ve vse. To je sto odstotni univerzalni pametni telefon, ki je odličen za večino uporabnikov. In ne samo v Rusiji ali državah SND. Ta pripomoček je zelo priljubljen v Evropi in Združenih državah.

Primerjava z analogi

Obstaja več neposrednih konkurentov Xiaomi Redmi 3S (3GB /32GB). Njihove značilnosti so približno podobne, zato jih je mogoče zlahka zapisati v analogih. Kar je značilno - vsi prihajajo tudi s Kitajske. To je Meizu M3S in ZTE Blade v7. Ampak zakaj ne bi izbrali te naprave, če lahko kupite Xiaomi? Začnimo z Meizu. Ta naprava je "skoraj" dvojček našega junaka. Vse lastnosti so skoraj enake. Vendar pa obstajajo nekatere pomembne razlike. Prvi je procesor. Če "Xiaomi" uporablja Qualcomm, potem je "Meuse" odkrito "kitajski" (in ne iz države izvora) MTK. To bo že šibkejše od uspešnosti. Tudi "Maisa" polni baterijo. Njegove zmogljivosti bodo trajale le 1 do 15 dni dela. Kaj ne gre v nobeno primerjavo z avtonomijo Xiaomi. Zdaj pa gremo na ZTE. Sedmi "Blade" na splošno izgleda nekoliko neprijeten v ozadju "Xiaomi": zaslon s krivuljo prenos barve, pomanjkanje optičnega bralnika prstnih odtisov, slabe kakovosti materialov telesa, šibek procesor, korporativno lupino v operacijskem sistemu z grozljivimi zavorami in baterija ni nikjer dobra. Ampak vredno je prav tehisti denar Postavlja se vprašanje: kako je ta pripomoček na splošno padel v analogije? Zelo preprosto. Ima zelo dober fotoaparat in ločljivost zaslona je Full HD. To izravnava nekatere pomanjkljivosti. Vendar ne vsi. Večina uporabnikov bo izbrala živo "Xiaomi" z veliko večjo zmogljivostjo, kot jo bo kupila na naprednejši ZTE kameri. In s tem se ne prepirate. Torej, če primerjamo našega junaka z najbližjimi kolegi, se izkaže, da je boljši od naprave, preprosto ne obstaja. Če imajo nekatere rahle prednosti, se zlahka razčlenijo na slabosti. Toda pri Xiaomi je vse uravnoteženo in natančno preverjeno. Zato večina uporabnikov raje ta pametni telefon in ne vodijo tržne trike drugih proizvajalcev.

Zaključek

Torej smo pogledali segment proračuna za pametni telefon od podjetja Xiaomi. Značilnosti pametnega telefona Xiaomi Redmi 3S jasno kaže, da smo skoraj popolna naprava za cenovno ugoden denar. Sodite sami. Naprava ima precej dobro zmogljivost, odlično se ukvarja tudi z igrami, ima svetel in jasen zaslon z realističnim prenosom barv, se ponaša z dobro kamero, podpira standardno povezavo LTE in ima neverjetno življenjsko dobo. Ena žalost: iskanje naprave je zelo težko, kot bi bilo v uporabi. Obrtniki iz nebesne pokrajine se mučijo živeti, njihovi izdelki z zavidljivo hitrostjo pa se med sabo spreminjajo. Vendar pa so potrošnikom na voljo druge različice, enaka Xiaomi Redmi 4A ali 4X. Cena vprašanje - od 6 do 12 tisoč rubljev. Kitajski proizvajalec je očitno poskušal ustvariti pametni telefon za"In to je super za njega. Ni čudno, da je pripomoček zelo priljubljen v skoraj vseh državah.

Sorodne publikacije