BioShock Infinite igra: sistemske zahteve, pregled, kode, konča

Igralniška skupnost ima veliko iger, ki razkrivajo čudne zgodbe in omogočajo uporabniku, da se popolnoma potopi v virtualni svet. BioShock Infinite ni bil izjema. Premišljeni liki, nenavadni sovražniki in nepričakovani ud - vsi ustvarjalci igre so delali v najmanjših podrobnostih.

O igri

Zgodba o BioShock Infinite temelji na dejstvu, da v vesolju obstaja veliko število vzporednih svetov, v katerih ena in ista oseba doživlja različne dogodke. Akcija se razvija v začetku 20. stoletja. Protagonist - Booker Dewitt se je rodil v Ameriki, del njegovih prednikov pa so bili Indijci. Kljub tako bogati dediščini se bori proti "rdeči koži" vojne. Eden od njegovih šefov je nekoč dejal, da je Booker indijan in da ne bi smel verjeti. Da bi pridobili pooblastila, glavni lik igre BioShock Infinite opekline vrhovi z otroki in ženskami in postane junak vojne.

Po boju, Bukera začne mučiti vest za dejanja in poziva Boga, da vsaj nekako popravi svojo krivdo. Vendar pa postaja fanatik, protagonist začne piti veliko. 38-letni vojni veteran, ki je zavrnil vero, se je poročil, njegova žena pa umira med porodom.
Književnik ostaja v nesrečnem stanju - v otrokovih rokah ni denarja, vendar obstaja veliko dolgov. Iz obupa se Dewitt odloči prodati svojega otroka. Ko je protagonist nekaj časa ugotovil, da je ustvaril, se odloči najti svojo hčerko. Minilo je 20 let in prejBooker v hiši je eden od njegovih posojilojemalcev, ki zahteva dolg. Protagonist nima ničesar drugega, da bi se spremenil v drugo realnost, v kateri je, pod srečnim naključjem, njegova hči Elizabeth. Iz tega kratkega pregleda BioShock Infinite postane očitno, da zaplet igre ni preprost in da se lahko udej razlikuje glede na uporabnikova dejanja.

Zgodovina iger

Infinite je tretji del programa BioShock. Prvič o nadaljevanju igre se je začela leta 2008, ko je šlo za vprašanje prilagoditve nenavadne ploskve. Vendar pa ni bilo podatkov o sistemskih zahtevah za BioShock Infinite ali novih znakih. V samo dveh letih je ustvarjalec igre Ken Levin objavil, da bo novi del slavnega "BioShock Infiniti" še vedno izšel.

Igra se je pojavila poleti 2010. Prvi kratki pregledi BioShock Infinite so skoraj takoj prešli v mrežo, gamemani pa so se naučili, da se bodo dogodki novega dela razvili v preletenem mestu Kolumbije. V prvi demo različici igre so bili prikazani glavni liki, vključno z Elizabeth (izgubljena hči Booker Dewitt), ki imajo nadnaravne sposobnosti. Tudi ustvarjalci "BioShock Infiniti" so pokazali več nasprotnikov. Glavni negativni znaki so bili v celoti razkriti šele konec avgusta. Postali so mehanična bitja, ki so se imenovala - rokodelci.
Hkrati so uporabniki lahko pojasnili sistemske zahteve za BioShock Infinite. Na srečo za večino igre ni bila preveč močna grafična kartica ali programska oprema. Polna različica programa BioShock Infinite, ki je bila izdana jeseni. V Rusiji, igra, ki jo proizvaja dobro znano podjetje"1C-SoftKlab". Pričakovano je bilo, da bodo prevajalci publikacije sodelovali v ruskem glasovnem programu BioShock Infinite. Vendar pa so kasneje predstavniki podjetja poročali, da se to ne bo zgodilo. Namesto tega je "1C-SoftKlab" uporabnikom ponudil samo podnapise. Uradna lokalizacija igre se ni zgodila, vendar je ustvarjalno združenje zelo veselo igralcem, ki so zaključili popolno rusko glasovanje preko BioShock Infinite.

Igranje

Ustvarjalci igre niso začeli razmišljati in pustiti vse, kar je. Upravljanje poteka v običajnem slogu BioShock.
Ko smo že pri spremembah, so se dotaknili igralnega motorja, ki zdaj ne temelji na Unreal Engine 2.5 in na UE 3. Ko protagonist najde svojo hčerko, ostanejo skupaj do konca igre. Vsak od junakov ima svoje edinstvene sposobnosti:
 • Elizabeth odpre vrzel, lahko svojemu očetu zagotovi potrebno strelivo in ga v primeru smrti oživi.
 • Knjigovodja uporablja opremo in energijo, ki jo lahko kadar koli spremeni.
 • Nekateri niso razumeli udov BioShock Infinite. V mnogih pogledih je to posledica dejstva, da niso vsi pristopili k končnemu videu igre, ki gre po končnih naslovih. Danes si lahko pogosto ogledate končno ploskev tega videa.

  Konec igre

  Da bi pojasnili bistvo BioShock Infinite, morate upoštevati realnost z več strani in urediti dogodke v pravilnem kronološkem vrstnem redu:
 • Leta 1890 je Booker delal za Pinkerton in sodeloval v Wundet-No bitki.
 • Leta 1892 je protagonist najprej popolnomapotopi v religijo in jo nato opusti. V tem trenutku poteka delitev realnosti na dva svetova. Eden od njih je sam Booker, ki je poročen, in njegova žena je ubita, ko se rodi njegova hči. V drugi realnosti Comstocka (druga utelešenje Dewitta) se Anna (ime Elizabeth v vzporedni realnosti) sploh ne rodi.
 • Leta 1893 obstajajo tudi dva svetova. V eni od njih je Robert Luitos kupil Elizabeth in Booker jo poskuša vrniti. V realnosti Comstocka Dewitta in Roberta pridejo do mirovnega dogovora in hči ostane z očetom.
 • Obdobje od 1893 do 1907. V realnosti Bookerja obljublja, da bo našel prodanega otroka in postavil blagovno znamko. V vzporednem svetu Comstock kliče svojo hčerko Elizabeth.
 • Letyzo je leta 1907 ubil Comstock, ki je postal nesmrten.
 • Luteus je leta 1912 premestil Dewitta v svet Comstocka. Zaradi dejstva, da v eni realnosti obstajata samo dve izvedbi ene osebe, Booker pozabi na Elizabeth.
 • Oblike BioShock Infinite so naslednje:

 • V vsem svetu ga ubije Comstock Elizabeth dolgo preden vzame vero. Zaradi tega pride do preloma neskončnega cikla, kjer vzame otroka iz Bukerja. Posledično Comstock izgine iz vseh možnih realnosti. Elizabeth je izbrisana kot oseba.
 • V realnosti Bookerja se ne potopi v religijo, zato se ne more spremeniti v Comstock. Ima hčerko po imenu Anna, ki je ne prodaja. Oživijo skupaj.
 • Da bi popolnoma razumeli bistvo igre, se bo morala manifestirativisoka budnost.

  Oprema

  Za igranje različnih bonusov morate nositi klobuk, srajco, hlače in čevlje. Nekatere posodobitve razkrivajo aktivne in delne sposobnosti. Istočasno ima znak lahko največ 4 elemente.

  Sistemske zahteve

  Kot smo že omenili, sistemske zahteve za BioShock Infinite resnično ne razočarajo igralcev s šibkimi računalniki. Da bi lahko uživali v vrtinčenju, je dovolj, da imate v računalniku nameščen 32-bitni operacijski sistem Windows Vista. Procesor bo imel dovolj Intel Core 2 DUO 2,4 GHz. 2 GB RAM-a zadostuje za igro, vendar mora biti prosti prostor na trdem disku vsaj 20 GB. Pri sistemskih zahtevah BioShock Infinite za grafično kartico bo dovolj DirectX 10 kompatibilnega čipa, zato lahko tudi v prenosnem računalniku z nizko porabo uživate v igri. Vendar pa je najbolje, da je grafična kartica novejša, v tem primeru je izključena slika.

  Chitos

  Kode BioShock Infinite niso potrebne, ker so razvijalci iger na začetku leta 2012 razvili Mode 1999, ki vam omogoča, da uživate v posebnem režimu, kjer sovražniki postanejo močnejši in protagonisti imajo nasprotno manj priložnosti.
  Če ga želite povezati, morate iti v glavni meni in pritisniti preprosto bližnjico na tipkovnici:
 • dvakrat navzgor;
 • 2 navzdol;
 • enkrat na levo, nato v desno (2-krat);
 • ESS;
 • Vnesite.
 • Tako lahko aktivirate "hardcore mode", ki ustreza tistim, ki so že poznali to igro.

  Dopolnilo

  Ustvarjalci igre so poskrbeli za več dodatkov DLC. Način Early Bird Special se je pojavil v sezoni Pass. Po tem sta se v igri pojavila ostrostrelska puška kot je "Eagle Eye" in puška "kitajska metla". Izpuščeni sta bili tudi dve epizodi pokopa na morju.

  Sorodne publikacije