Windows 7 ob zagonu visi: možni vzroki in popravki

Težava pri prenosu operacijskega sistema ni redka. Veliko število uporabnikov včasih gleda trdno zamrznjen logotip Windows, kar je lahko posledica številnih razlogov: napaka programske opreme ali okvare računalniške strojne opreme. Če želite popraviti situacijo, morate najprej določiti, katera področja so nastala in zakaj računalnik zamrzne pri zagonu sistema Windows 7.

Pregrevanje in prah

Če želite ugotoviti, katera naprava povzroči situacijo, v kateri Windows 7 zamrzne med zagonom, je treba najprej preveriti, ali je računalnik pregret. Kratkoročno mehansko preverjanje stranske stene ohišja sistemske enote ali prenosnega računalnika je pogosto manj informativno: deli telesa pri vklopu računalnika se preprosto ne morejo ogrevati. Seveda, nihče ne prekine čakanja, dokler se to ne zgodi (če pride do pregrevanja), vendar zdravje naprave ni natančno dodano. Zato je primerno uporabiti preverjanje programa.


Verjetneje je, da se bo operacijski sistem zagnal v varnem načinu - posebno diagnostično okolje z omejeno funkcionalnostjo in onemogočene sekundarne naprave. Če ga želite aktivirati, morate takoj po prenosu BIOS-a pritisniti tipko F8, da se prikaže meni za dodatne možnosti za zagon operacijskega sistema, iz katerih izberete »Varni način« ali »Varni način s prenosom gonilnika omrežja«. Naslednji korak je zagon posebne storitve,kot je CPUID HWMonitor ali SpeedFan. Če nobeden od teh programov ni na voljo, bo uporaben isti način z omrežno podporo: pripomočki so popolnoma brezplačni in se lahko prosto naložijo s strani proizvajalca.
Zaženite program, lahko takoj ocenite naprave temperaturnih senzorjev: za procesorje in grafične kartice normalna temperatura v odsotnosti resnih obremenitev variira od 30 do 60 stopinj Celzija. Ker se zažene varni način, je obremenitev sistema minimalna, potem morajo biti indikatorji za normalno delovanje komponent osebnega računalnika znotraj teh vrednosti. Če je temperatura blizu kritičnih vrednosti (100 ° C) in v sistemu ni obremenitve (ki jo je mogoče preveriti s standardnim upraviteljem opravil), je čas, da premagamo alarm in začnemo razumeti razloge za pregrevanje, zaradi česar Windows 7 zamrzne, ko


Dovoljene temperaturne vrednosti matične plošče brez obremenitve - od 30 do 50 stopinj.Če preprost senzor popravi približno 70 - problem razpoložljivosti Preverite temperaturo RAM-a in napajalne programske opreme ne bo delovalo, ker toplotni senzorji za te p Najlažji način je, da preverite zračni tok na izhodu BZ (če je zložen s prahom, ga izpiha iz peči) in preverjanjem taktilnega spomina (previdno: pri pregrevanju OCP je dotik modulov ogrožen). povzroča banalne prašne dušilke ali sušenje toplotnega prevodnika, v primerih prahu z ustrezno spretnostjoDa bi red v računalniku je povsem izvedljivo za navadnega uporabnika, in zamenjava termostata ali dirigent plošče zahteva določene sposobnosti. V vsakem primeru se bo po odpravi vzrokov pregrevanja sistem ponovno polnil v običajnem načinu.

Težave s komponentami

Če temperaturni preizkus ni zaznal težav, je z naročilom v napravi vse v redu, vendar Windows 7, ko nalaganje visi na logotipu, lahko greš na preskus "železa". Običajno v takih primerih bodite pozorni na trdi disk in RAM.

Preverjanje trdega diska

Problem z mehaniko trdega diska je najpogosteje opredeljen v zgodnjih fazah njegovega pojavljanja, saj je težko prezreti zunanje zvoke, kot so klike ali neenakomerni zvok. V tem primeru praviloma ne zažene samo sistem Windows 7, ko zaženete računalnik, temveč so v postopku tudi mikro-obešanja in frize. Problem je lahko tesen stik napajalnih priključkov (zlasti vmesnika SATA). Pomagajte enostavno zamenjavo štiri-jedrnega napajalnega kabla. Ampak, če to ni pomagalo, potem morate razmisliti o nakupu novih medijev in čim hitrejši izdelavi varnostne kopije. Logika enakih napak pri delu s trdim diskom se zazna in popravi s posebnimi orodji, kot je brezplačna, vendar učinkovita tehnologija Victoria ali HDDScan. Ti programi ne samo da lahko zaznajo in popravijo napake programske opreme na disku, temveč tudi lokalizirajo in označijo poškodovanesektorje, ki izolirajo problematična področja fizične strukture diska. Logične napake so fiksne, fizična škoda je izginila, prva je na pogonu BadBlock, - sporoči uporabniku, da disk še ni uporabljen kot skladišče pomembnih informacij.
Preverjanje pomnilnika RAM
Če sumite, da je sistem Windows 7 zamrznjen zaradi okvare pomnilnika, lahko poskusite pridobiti pomnilniške module iz rež, jih dvignite z brizgo in jih nato vstavite nazaj. . Če so moduli več kot eni, zaženite računalnik, izmenično med njimi in opazujte obnašanje računalnika. Kot kaže praksa, so te manipulacije dovolj. Če pa težava še vedno ostaja, uporabite standardni OS (skeniranje pomnilnika Windows 7 se imenuje ukaz mdsched) ali enega od pripomočkov tretjih oseb (MemTest86 +). Strokovnjaki priporočajo uporabo MemTesta ravno zato, ker pripomoček ustvari bolj temeljito analizo RAM-a.
Upoštevati je treba, da prisotnost napak v testu RAM ne pomeni vedno, da so pomnilniški moduli sami nepravilno delujoči, problem je lahko v matični plošči. Tako ali drugače je popoln odgovor mogoče dobiti le v servisnem centru.

Software crashes

PC Hardware Napake - Ni edini razlog, zakaj Windows 7 zamrzne pri zagonu vašega namizja. Mogoče jih je tudi veliko v programskem okolju. Veliko tega pa je posledica napak samih uporabnikov.

Preobremenjen zagon

Opaženi problem se pogosto pojavlja pri neizkušenihUporabniki, ki ne razumejo osnov namestitve programske opreme v računalnik. To še posebej velja za podpornike različnih storitev v oblaku, spletne inštalaterje, ki pogosto dodatno zapolnijo sistem in ga postavijo v samodejni nalaganje. V tem primeru se možnost preklica namestitve teh komponent s strani uporabnika preprosto prezre ali je ne upošteva. Rešitev je, da preverite zagon in ga po potrebi očistite. To lahko storite s sistemskim pripomočkom Msconfig, ki ga v meniju Zaženi pokličete podobno. Na zavihku »Samodejno varnostno kopiranje« je seznam vseh programov, ki se začnejo ob zagonu OS. Onemogočanje samodejnega zagona se izvede z odstranitvijo oznake na liniji.

Virusna okužba

Načini prodiranja digitalne okužbe v sistem so: vprašljiva spletna mesta, prenos in izvajanje nepreizkušenih izvršljivih datotek, uporaba okuženih izmenljivih medijev itd. je dovolj pogosta. Rešitev je popolno skeniranje sistema protivirusnega programa. V tem primeru je pomembna točka stopnja okužbe: v nekaterih primerih bo morda treba zagnati antivirusni izdelek iz zagonskega medija.

Neveljavna namestitev gonilnika

V tem primeru Windows 7 ob zagonu visi, predvsem zaradi napake gonilnika za video adapterje in matične plošče, zlasti pri nadgradnji. Težava je ročno odstraniti gonilnik prek upravitelja naprav aliObnovite Windows s kontrolne točke (če je obnovitev sistema vklopljena).

Posodabljanje komponent sistema Windows

To je najpogosteje posledica izpada napajanja med nadgradnjo, čeprav izključitve programske opreme ne bi smeli izključiti. Če se Windows 7 ob zagonu obesi po zagonu, vendar je postopek prenosa in namestitve v normalnem načinu, je priporočljivo, da počakate na začetek: ob zagonu računalnika operacijski sistem izvede namestitev nameščenih komponent. Praviloma je vse omejeno z relativno dolgimi pričakovanji.
Če pa rezultat manjka in po dolgem času Windows še vedno prikazuje začetni zaslon, se bo moral zagnati v varnem načinu in poklicati ukazno vrstico (Run, nato pa vnesite cmd). Nato morate vnesti ukaz sfc /scannow. Odgovoren je za skeniranje in obnovitev celovitosti sistemskih datotek OS. V primerih težav s posodabljanjem tega je običajno dovolj.

Sorodne publikacije