Pregled ASRock N68-S matične plošče: opis, specifikacije in pregledi

Neodvisno zbiranje osebnih računalnikov - to je vedno vprašanje kompleksnosti in stroškov. In tudi če vas celoten sistem stane manj, boste morali še vedno porabiti veliko časa in truda, da izberete najuspešnejše komponente, poberete vse reže in priključke, ne delate napak v formatih in se spopadate z vsemi težavami, ki se lahko pojavijo. Z manj težavami, ki so se pojavile pred 6-7 leti. Ko komponente niso bile predstavljene v takšni sorti, je bilo vse veliko bolj jasno, podjetja-proizvajalci pa so bili večkrat manjši. Takrat se je pojavila povprečna matična plošča ASRock N68-S.

Podjetje

Preden bomo ugotovili, zakaj je bilo to plačilo mogoče dodeliti, bomo poskušali obravnavati podjetje, ki ga je izdalo. Zdaj ASRock veliko ve, leta 2009 so bile te informacije manj, hkrati pa proizvajalec še ni izdal toliko modelov, ki bi bili privlačni za stranke.
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002 in se osredotoča na proizvodnjo matičnih plošč in industrijskih osebnih računalnikov. Zanimivo je, da je bil ASRock sprva predstavljen kot hčerinska družba slavnega Asusa. Leta 2012 je prevzela še eno korporacijo Pegatron, ki se je tudi "odcepila" od Asusa.

Priljubljen proizvajalec družbe je po letu 2010 uspel. Nato je prodal več kot 8 milijonov matičnih plošč in osvojil tretje mesto v proizvodnji te naprave.

Paket

Tako je bila leta 2009 na trgu znana matična plošča ASRock N68-S. Dostavljeno je bilo v svetlem salatnem zaboju.Zdaj je seveda proizvodnja embalaže pomemben del proizvodnje, nato pa je bila obdelana precej enostavneje. Zato je bilo na prvi pogled mogoče reči, da je karton preprost in ne močan, tiskanje je primitivno, in pristop k oglaševanju ni vedno premišljen. Potem se paket za matične plošče iz te družbe ni spremenil. To je seveda prihranilo stroške proizvajalca. Sprednji del škatle ASRock N68-S je bil opis razpoložljivih tehnologij in funkcij. Takoj je pokazala sinhronizacijo pomnilnika, grafični procesor, čip, prisotnost posebne programske opreme. Tudi na sredini paketa je bil znak S, ki je bil takoj dešifriran kot Smart, Simple, Stable. Tako je bil uporabnik takoj navdihnjen z dejstvom, da v škatli čaka na razumno, preprosto in stabilno platformo.
Na hrbtni strani škatle je bilo veliko več informacij o specifikacijah. Hkrati so bile izpostavljene nekatere tehnike in testiranja. Tudi koncepti, ki so navedeni na pokrovu embalaže, s pomočjo ilustracije tehnologij, so bili podrobno dešifrirani.

Hitri začetek

Preden preidemo na opis ASRock N68-S, bodo lastnosti upoštevale ne le digitalne vrednosti, temveč tudi razpoložljivost funkcij in tehnologij. Torej, v notranjosti so štiri glavne tehnologije, ki označujejo ta model plošče. Instant Boot je bil takrat zelo pomemben. Če se spomnite leta 2009, potem veste, da lahko daleč od vseh sistemov hitro pridejo ven in so pripravljeni na delo. Nekateri računalniki so vključeni od 30 sekund do minute. Ta tehnologija v matični plošči je delala na hitrem nalaganju. Da, proizvajalecje trdil, da je sistem pripravljen iti po pritisku na gumb za vklop šele po 4 sekunde. Instant Boot prejel posebno programsko opremo, ki se lahko meri način prenosa. Tam sta bila dva: eden je povprečna ali normalna, ki je začel sistem za 20-30 sekund, drugi izboljšalo, je pomagal pripraviti računalnik v samo 3,4 sekunde.
V praksi se je izkazalo, da je te vrste trik. Zdaj vsi uporabniki PC so seznanjeni s pojmi, kot so "spanja" in "prezimovanje". Medtem ko so bili morda niso vsi kupci zavedajo, da lahko prenesete celoten računalnik pride v 3-4 sekundah. V skladu s tem režimom skril normalno "spanje", ki omogoča sistem za vrnitev na način, ki je ostal od zadnji vožnji in delu.

delo "BIOS"

Naslednja značilnost - Smart BIOS. To je zbirka profilov za "BIOS", ki so optimalne nastavitve za opravila. S to tehnologijo je mogoče optimizirati sistem za različne načine urediti porabo energije in podsisteme ASROCK N68-S.

overclocking in spremljanje

Toda za vodenje overclocking pregled našega junaka, je bilo potrebno teči poseben pripomoček OC Tuner. Ta lastniška programska oprema je pomagala overclocking in spremljanje ključnih kazalnikov sistema. Zanimivo je, da program ima štiri dele. Prvi lahko preverite temperaturo CPU in motherboard tudi spremljanje senzorje hitrosti ventilatorja. Prav tako lahko samostojno določi temperaturo čipa in vrtenje hladilnika.
strojne opreme za spremljanje
Poglavjedel Tu se prikažejo vrednosti CPU, OPERATING memory, sistemskega vodila in video kartice. Označuje tudi napetost na progah, glavne komponente in druge elemente plošče. Na tretjem zavihku je možno opraviti isto overclocking. Tukaj morate ročno nastaviti frekvenco kristala, množitelja in pnevmatike. Na zadnjem zavihku uporabnik samostojno nastavi napetost na čipu, RAM-u in procesorju.

Nastavitev moči

Zadnja funkcija je za regulacijo moči. IES upravlja aktivne faze moči, lahko zmanjša število aktivnih faz v primeru sistema, ki nima obremenitve. Ta pripomoček je delno konfiguriran za varčevanje z energijo. Tu si lahko ogledate tudi napajalni čip. Mimogrede, taka tehnologija ima blagovno znamko, vendar za uporabnika ni nekaj novega, saj jo najde vsak proizvajalec.

Znotraj materialnega dela je vredno reči, da je bila matična plošča ASRock N68-S popolnoma opremljena. Okvir je vseboval uporabniški priročnik, priročnik za uporabo pripomočkov za tehnologijo overclockinga in upravljanje porabe. Na voljo sta dva diska z gonilniki in programsko opremo. Od kablov, ki so na voljo: SATA in IDE, kot tudi napajalnik. Proizvajalec vstavi škatlo in vtič za vmesniško ploščo.

Videz

Ta model je izšel že zdavnaj, tako da bi lahko bil, čeprav je bil dobro postavljen, zdaj vprašanje uporabnikov.Nestandardni gostujoči moduli za RAM. Ponavadi zasedajo položaj, ki je pravokoten na razširitvene reže, zdaj pa so postale vzporedne. Poleg tega je položaj modulov RAM-a v tem primeru veliko bolj logičen, kot v prihodnje, pri nameščanju komponent ne bodo blokirane z grafično kartico. Oblika tega modela je MicroATX, kar pomeni, da ga je mogoče preprosto namestiti v katerikoli računalnik. Reže SATA so bližje IDE. Po eni strani je, kot da je priročno, če skrbno upognemo zanko, po drugi strani pa je mogoče naleteti na težave z namestitvijo dodatkov na ploščo. Namestitev priključka za napajanje je precej čudna in nerazumljiva - na sredini plošče. Štiri-pinski konektor lahko povzroči dodatne nevšečnosti, saj nima vsaka enota napajalnika dovolj dolga. Tudi v prihodnje bo to težava pri priključitvi hladilnika.

Specifikacije

Specifikacije ASRock N68-S so bile povprečne. Razširitvene reže so en PCI Express x1 PCI Express 2.0 x16 in dva PCI. Seveda ne boste zgradili takšnega igralnega računalnika, vendar je potrošniški računalnik enostaven. Hlajenje na plošči je zelo preprosto. Predstavlja samo radiator. To seveda ni dovolj, zato je bolje razmisliti o nakupu hladilnika.
Zanimivo je, da vse to deluje na podlagi NVIDIA GeForce 7025. Integrirani grafični čipov je integriran z južnim mostom nForce 630a v eno polje. Zaradi tega je ogrevanje malo več in lahko povzroči težave. Sistem podpira štiri vrata SATA2, ki jih je mogoče združiti v eno polje, in sinhronizacijo s PATA za povezavo dveh naprav. Ni bilo brezpodpora za drugo generacijo USB vrat v višini osmih kosov. Zvok temelji na šestkanalnem avdio kodeku VIA VT1705. Internetni kabel je mogoče povezati s hitrostjo prenosa do 100 Mb /s.

Podpora

ASRock N68-S podpira različne formate procesorjev. Da, obstaja več modelov, ki temeljijo na Socket AM2 /AM2 +, kot tudi na Socket AM3. Med njimi so različne serije AMD Phenom, modeli Athlon, Sempron in drugi. Frekvenca sistemskega vodila je 1 GHz. Pomnilnik predstavljajo dve vrsti slotov DDR2. Kot smo že omenili, obstaja podpora za vgrajeno grafiko GeForce 7025, ki je privedla do dela tehnologij DirectX 9.0 in Pixel Shader 3.0.

Sprememba

V ASRocku obstaja posebna tehnologija UCC, ki deluje na blokiranje skritih funkcij na procesorjih AMD. Tako se je na svetlobi pojavila ASRock N68-S UCC matična plošča, ki se praktično ne razlikuje od prejšnje plošče.
Tudi delo z vtičnico AM2 lahko prevzame njegova "platformna" AMD Phenom FX, Phenom, Athlon 64 FX, 64 X2 X264 Sempron, Phenom II X4 X3 X2 Athlon II X4 X3 X2. Čipov je enak - NVIDIA GeForce 7025. Pomnilnik predstavljajo štiri reže, na katerih bi bilo mogoče zbrati 8 GB RAM-a.

Ocene

Pregledi ASRock N68-S so dobili dober posel. Mnogi uporabniki so bili presenečeni nad stabilnostjo svojega dela za stroške, ki so jih morali plačati. Proračunski trg se še zdaleč ne ponaša s takšnimi modeli, ki bi jih odlikovali odlične tehnične lastnosti, zadostna zmogljivost in produktivnost. Kupci še vedno uporabljajo to matično ploščo. Hvalite prisotnost overclockinga in odklepanje jeder v BIOS-u. Upoštevajte, da plošča dobro delujepar z močno sodobno opremo. Ti vključujejo šestjedrne procesorje in grafične kartice, kot je Nvidia GeForce 9800 GT. Bilo je 8GB uporabnikov in nekateri so uporabili 4-6GB pomnilniške module. Opozoriti je treba tudi na podporo vtičnice AM3 ASRock N68-S, ki je omogočila namestitev različnih procesorjev iz zastarelih, izdanih leta 2009, na nove, ki se pojavljajo samo na trgu.
V tem času je bilo za ta 1500 rubljev mogoče kupiti ta model plošče. Zdaj je postala malo dražja, dobila je nekaj posodobitev, ki so pomembne za dejanske priključke. Prevrati so se nanašali zlasti na pregrevanje in na pomanjkanje spomina na hitro delovanje. ASRock N68-S nima možnosti, da takoj aktivira štiri module RAM. Podpora procesorjem s porabo 95 vatov ni bila popolnoma uspešna. Čeprav je bila matična plošča na splošno dobra in stabilna.

Sorodne publikacije