Telefon s prstnim odtisom: pregled, navodila za namestitev. Pametni telefoni s čitalnikom prstnih odtisov

iPhone 5S je postal prvi pametni telefon, ki je prejel čitalnik prstnih odtisov. Po določenem času so podobne funkcije začele uporabljati drugi proizvajalci v napravah srednje cenovne kategorije. Trenutno je skener že mogoče najti celo v proračunskih možnostih. V članku bomo pregledali najbolj zanimive telefone z opisano funkcijo.

iPhone 6S Plus

Kaj lahko rečete o videzu tega modela? Ta telefon izgleda enako kot prejšnja sprememba - iPhone 6s. Razlika med njimi je v tem, da ima "starejši" model velike dimenzije. Oba telefona sta enaka, če ju pogledate skupaj. Kupci ga ne imenujejo za slabši položaj. Na splošno je proizvajalec vedno zatekel k dobrem in zanimivemu dizajnu z modeli, ki so lastnikom že nekaj let.


Zaradi okvirov v bližini zaslona se telefon ne zdi resen, še posebej visok, če so na sprednji strani bela. Ta podrobnost se razlikuje od zasnove zaslona za iPhone 5S. Teža prilagoditve je postala bistveno višja kot prej. Mere so nekoliko povečane (debelina 02 cm, širina - 01 cm) in teža - 20 gramov. Skupna teža naprave je bila 192 g. Razlika se zdi nepomembna, vendar se pri uporabi pametnega telefona močno čuti. Toda na splošno je operacija zelo udobna in priročna. Lastniki iPhone 6S Plus ne mislim, da je ta faktor minus. Podjetje je preveč zaskrbljeno, da želi povečati velikost telefona, zato je ergonomija trpela. Včasih je nerodnostranske tipke - so previsoke. In če se gumb za zaklepanje ne uporablja zelo pogosto, zaradi stalne stiskalnice "volumna", ki jo je težko doseči, je oseba pokvarjena z vtisom pametnega telefona. Podoben je bil tudi problem z zaslonom iPhone 5S.


Telo je izdelano iz visoko kakovostnih materialov. Stranske plošče in zadnji del so iz aluminija. Na zaslonu je posebno zaščitno steklo. Pri zbiranju na najvišji ravni ni nobenih zahtevkov.

Samsung Galaxy S7 Edge

Videz tega pametnega telefona s čitalnikom prstnih odtisov je nastal na osnovi telefonov S6 Edge in S6 Edge +. Vendar je podjetju uspelo združiti vse zamisli tako, da se dizajn ni ponovil in da je imel nekaj razlik - njegove značilnosti. Na sprednji strani lahko vidite, da je upogib viden ne samo s strani, ampak tudi z vrha in dna. Z istim južnokorejskim proizvajalcem je uspelo dvigniti raven montaže telefona. Uporabljene so bile nove tehnologije. Med kovinskim okvirjem in steklom praktično ni vrzeli. Morda se zdi, da zadnji material teče ven in ga dopolnjuje trdno vstavljanje. Na račun take plošče izgleda veliko bolje, je bolj natančno. Tudi zadnji del telefona s prstnim odtisom je iz stekla. Na straneh se upogiba. Takšna rešitev je bila že najdena v napravi Galaxy Note 5. V istem modelu se je veliko bolje pokazala. Torej, kaj je nova oblika tega telefona? Proizvajalec je uporabil svoje stare vaje, jih naredil močnejše in jih skupaj uporabljal v eni napravi. Pametni telefonresnično izgleda super, privlači pogled, ne rodi in izkorišča svoj en užitek.
Telo ima zaobljene obraze, zato so slabše. Vendar pa telefon iz take odločitve ni slabše. Kovina je groba, zato je vzdrževanje naprave v roki veliko lažje. Steklo je težko poimenovati. Čeprav je prekrit z oleofobnim materialom, se prstni odtisi zlahka zbirajo. Da bi jih odstranili s površine, je dovolj, da obrišete malo krpo. Velikost pripomočka - 15 x 72 x 07 cm. Naprava tehta 157 kilogramov in je veliko manjša od mnogih drugih 55-palčnih naprav. Zaslon ima le 80% površine telefona. Ker je zaslon ukrivljen, se zdi, da ni okvirjev. Za zaščito zaslona je potrebna zmogljivost. Ta pametni telefon se ni bistveno razlikoval od prejšnjih različic - ima tudi optični bralnik prstnih odtisov. Nahaja se v gumbu za dom. Ne opazite, da je težko, saj se nahaja pod zaslonom. Gumb je velik, enostavno ga je pritisniti. Skener deluje odlično - takojšnje povratne informacije. Deluje tudi, če se dotaknete mokrega prsta - naprava je vodotesna.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Spodaj opisani telefon se ne razlikuje veliko od modela Redmi Note 3. Ta sprememba je na voljo tudi v več barvnih različicah. Telo ne razume. Na vrhu in na dnu so plastični vložki. Težko ga je ločiti od videza kovine. Potrebne so za dobro delovanje antene. Na vrhu telefona je vtičnica za slušalke s prstnim odtisom. TukajMikrofon in infrardeča vrata se nahajata. Na spodnji plošči je lokaliziran priključek za "micro-USB". Glavni mikrofon je ob njem. Levo je vgrajena reža, ki je potrebna za povezavo mobilne operaterjeve kartice, na desni - tipke za vklop /izklop telefona in nadzor glasnosti. Gumbi so občutljivi na dotik, nameščeni so na glavni plošči in na njem ni veliko prostora.
Na zadnji strani lahko vidite glavno matrico, bliskavico in vgrajen bralnik prstnih odtisov. Nobeden od navedenih delov ne podpira telesa pametnega telefona Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Panel ne razume, zato telefon ustvari monoliten občutek. Luft in creaks ne more biti prisoten, ker je nemogoče priti noter, in zato je težko opaziti kakršne koli pomanjkljivosti. Ergonomski telefon je normalen. Uporabite jih udobno. Manjkajoč sijajni elementi, naprava je gladka. V dlani je odlična, ne zdrsne in se ne zruši. Ta model, kot je že jasno, ima skener. Deluje odlično, hitro prepozna, da ta postopek ne traja več kot 05 sekund. Včasih morda ne deluje, vendar je praviloma dejstvo, da je oseba nepravilno pritrdila prst. Ta pomanjkljivost je nekritična.

Meizu M3 Opomba

Ta proizvajalec je prevzel pravilo, da posnema Apple, potencialni kupci že dolgo niso bili presenečeni. Vendar pa je telefon, o katerem bomo še razpravljali, nastal ob navdihu več "mojstrovin" naenkrat. Če pogledate napravo, natančneje, na sprednji strani, potem bo podobna 6S + od ameriške"Jabolka". Zadnja plošča je podobna kitajski Xiaomi, o kateri smo govorili zgoraj. Ta naprava se pogosto imenuje dober telefon s prstnimi odtisi. Zaslon je velik 55 palcev. Na sprednji strani lahko vidite zvočnik, sprednjo kamero, senzorje in tudi ključ z vgrajenim optičnim bralnikom prstnih odtisov. Vse to se nahaja čim bolj priročno. Skener ali njegov gumb ima kovinski okvir. Utopila se je v telo. Ta senzor deluje odlično. Hitro prepozna razpise, ne samo, da boste odklenili zaslon, temveč tudi zaščitili podatke. Tudi sam gumb opravlja funkcijo "Home" ali "Back". Ta funkcionalni del bo privlačen za vse uporabnike pripomočka, ki so navajeni na majhen zaslon in stalne manjkajoče elemente vmesnika. S prstnim odtisom lahko vidite tipke na desni strani telefona. So mehanski tip. Močno odskočite iz telesa, maksimalno pot. Trditve na pametnem telefonu so majhne - tisti, ki se uporabljajo za "swing" obseg, ki se nahaja na levi strani, bodo morali ponovno razviti. Veliko ljudi je na začetku nadležno, ko zmedete, ko kličete, kako zmanjšati ali dodati zvok. Pod napravo je zvočnik in mikrofon. Obstajajo tudi kabli, ki povezujejo pokrov naprave (popolnoma oblikovan) in priključek za delo s kablom USB. Lot s sedmimi kartami "nano" je na levi. Če ni druge mobilne številke, lahko namesto nje namestite zunanji pogon. Zadnji del pametnega telefona s čitalnikom prstnih odtisov je racionaliziran. Zdi se vsem, da je telefon vseiz aluminija, vendar je ta ideja napačna. Da bi antene delovale brezhibno, so plastični vložki na vrhu in na dnu. Imajo kovinsko barvo in mat videz. Maskiranje se uniči le, če se oseba dotakne površine - ni posebne hladi, ki je značilna za trajni material. Vsi drugi deli naprave so izdelani iz aluminija. Zgoraj je modul kamere z bliskavico, tukaj lahko najdete logotip podjetja. Telefon je v popolni obliki. Ne zdi se, da je debela, čeprav je širina 08 cm. Naprava tehta 163 gramov. Baterija ima zmogljivost 4.100 čarovnikov. Na voljo je več različnih barv - kombinacija zlata, belega in srebra ter temno sive, črne in bele barve.

OnePlus 3

Prejšnje različice programa OnePlus se zelo razlikujejo od konkurentov. Imajo izrazit videz, zlasti pri razstavljanju sivih modifikacij. Imajo grobo površino. Toda po drugi generaciji telefona prišel ven, razvijalci spoznal, da je čas, da spremenite design. OnePlus 3 ni prejel posebno težkega modela, vendar ni nič manj zanimiv. Pametni telefon se zdi nekoliko podoben Huawei in Meizu. Vendar ne gre za popolno obdelavo kopij. Spreminjanje glavnih vidikov telefona s prstnim odtisom je koristilo tako podjetju kot tudi samemu modelu. Telo tanko, zaobljeni obrazi. Zahvaljujoč temu je naprava dobro v rokah. Na voljo sta dve barvni različici: siva s črnim sprednjim delom ter zlato in belo.

Podrobnosti o telefonu

Proizvajalec je plačal velikopodrobnosti. Vse tipke so udobne, imajo odličen premik, zbirka je kakovostna. Nameščena reža za kartico SIM. Morali bi biti "nano" tipa. Vstavljena vrata v ohišju so odlična. Priključki in zvočnik sta spodaj. Pod zaslonom lahko opazite tri ključe hkrati. To so tipi na dotik. Central, kot bi moral, ima rahlo depresijo. Ta naprava podpira zaklepanje telefona s prstnim odtisom. Skener v srednjem gumbu. Stranske tipke imajo osvetlitev ozadja. Deluje, ko kliknete nanje, po nekaj sekundah se izklopi. Če želi oseba uporabiti zaslonske tipke in jim je bolj všeč, jih lahko aktivirate v nastavitvah. Prav tako je dovoljeno spremeniti naročilo. Nad zaslonom so senzorji skupaj s posebnim indikatorjem. Spremeni barvo glede na izbrano nastavitev.

Elephone S3

Oblika tega poceni telefona s prstnimi odtisi ima svoje posebnosti. Naprava je prepoznavna, predstavljena v različnih cenovnih različicah: črna, roza, bela. Tanek: 08 sm. Narejen je iz trdne kovine. Samo telo ima ukrivljeno obliko, zaobljene vogale in posnetek posnetek. Tehta malo, samo 145 g. Razmerje med zaslonom in ohišjem je 52 palcev. Zaradi tega se naprava zdi udobna. Popolnoma postavljen v dlan, ne zdrsne ven. Eno roko lahko preprosto upravljate. Njegova uspešna ergonomija je podobna šesti iPhone. Vendar pa je zaslon tukaj nekoliko večji. Sprednja plošča ima zaščitno steklo, lahko opazite zaobljen rob. Senzorične tipke ločenega tipa se ne uporabljajo. Vgrajen zaslon- Z lahkoto se skrijejo s preprostim brisom. Na strani ni okvirja. Natančneje, to je, vendar njegova širina (manj kot en milimeter), recimo, da ni. 2,5-D steklo ustvarja nemoten učinek prikaza. Zaslon je dejansko ravno in dodaja ugodnosti. Zaradi tega lahko stranske tipke uporabljate čim bolj. Zgornja plošča ima zvočnik, sprednjo kamero in dva senzorja. Indikator sporočila št. Telefon ima vsa potrebna vrata in izhodne reže. Na vrhu si lahko ogledate mini-jack priključek, zunanjo režo za shranjevanje in eno SIM kartico ali dve naročniški številki. Odstranljiva shramba ne sme presegati 128 GB. Na dnu telefona je glasni zvočnik, mikrofon in vrata za priključitev USB kabla. Zadnja stran ima kamero, osvetlitev in senzor za prstne odtise. Tu je majhna luknja, vendar proizvajalec ne določa, kaj je. Kupci predpostavljajo, da je to tihi mikrofon. Če govorimo o načrtu, potem bi morali povedati o montaži. Ima dobro kakovost. Proizvajalec ni obžaloval stroškov ustvarjanja trdne kovinske konstrukcije. Ohišje je prijetno na otip. Prav tako je zelo trpežen, tako da lahko dolgo časa ostane v popolnem stanju.

Ulefone Power

Medtem ko nadaljujete s pregledovanjem telefonov s čitalnikom prstnih odtisov, morate povedati o Ulefone Power. Naprava tehta 200 gramov in to je prva stvar, na katero ljudje pazijo in jo vzamejo v vaše roke. Po drugih dejavnikih je vse standardno, čeprav je širina nekoliko pogostejša - 09 glej. Tisti ljudje, ki so žeprej delal z velikimi telefoni, se to ne zdi nekoliko neprijetno. Za navadne uporabnike, katerih pripomočki imajo diagonalo zaslona do 5 palcev, se boste morali prvič navaditi. Naprava se prodaja v več barvnih različicah: bela, temno modra in svetla z mat površino. Dva izmed njih (prva in druga različica) imata sijajni zadnji del iz plastike, prekrit z lakom. Prstni odtisi ostajajo, vendar težko vidni. Na hrbtni strani telefona je glavna kamera, bliskavica in optični bralnik prstnih odtisov. Deluje v redu. Nameščen čim bolj priročno, ima depresijo na primeru. Včasih se moti, vendar nič posebnega ni kritično. Toda v primerjavi s tem modelom Xiaomi je hitrost funkcionalnosti manjša. V nastavitvah lahko delate s kalibracijo. Okvir ima aluminijaste površine. Vsebuje vse bistvene komponente, potrebne za udobno internetno povezavo. Če telefon pade na vogale primera, zaslon ne bo trpel.

Nastavitev optičnega bralnika

Večina pametnih telefonov ima podoben način za nastavitev optičnega bralnika, vendar le v vmesniku. Zato razmislite o vsestranski tehnologiji za odgovarjanje na vprašanja uporabnikov: kako nastavite prstni odtis na telefonu. Če želite začeti, pojdite na nastavitve naprave in sledite naslednjim korakom.

Navodilo

Pojdite na meni, ki je odgovoren za spreminjanje možnosti optičnega bralnika. Najverjetneje se imenuje "Zakleni zaslon". Obstajal bo del, ki se bo prilegal funkcijam prstnih odtisovskener Sedaj kliknite na "Imprint Management". Če telefon nima alternativnega načina odklepanja (koda PIN, geslo ali grafika), vas bo sistem samodejno pozval, da ga konfigurirate. To je nujno. Po namestitvi se odpre meni, ki opisuje navodila. "Operater" bo zahteval "skeniranje" prsta pod različnimi koti večkrat. Takoj, ko sistem v celoti zapomni odtis, ga bo takoj shranil in poročal o uspešnem postopku. Ta nastavitev je končana. Zdaj lahko vsak uporabnik odgovori na vprašanje, kako deluje prstni odtis na vašem telefonu in kako ga namestiti.

Sorodne publikacije